За старите ергени сега

• 18 247
  • 549
  •   1
Отговори
# 225
  • Тра-ла-ла
Защото ако не си в двойка, тогава пък имаш енергия за приятелства, хобита и други групи. Въобще нямаше да съм сама като куче, просто соло. Даже си мисля, че би следвало без семейство човек да има по-хубав социален живот. Щото може да си дадеш цялата енергия и внимание на приятели, не си мислиш с крайчеца на акъла кога и какво е следващото ядене и какво пропускаш у дома и за какво ще мрънка някой.
Но в един хубав момент и соло приятелчетата се женят/омъжват. И вече почти няма кой да ти импонира на свободния дух. Е, все ще намериш с кого да излезеш, но все по-рядко и за по-кратко. Като дойде време за празници - канят те, за да не си сам...като куче.

Не смятам, че целта на соло живота е да си посветиш енергията  и вниманието на приятелите/други хора(групи). Това е въвличане в зависимост.

# 226
И двойката, и семейството са вид зависимости. Нали все пак зрелият човек не е напълно зависим, а взаимно зависим.

А и зависи от човека - дали е обикновен и на празници ще му тежи сърцето, или ще кара парапланер в Патагония и хич няма да му е точно до БГ празнична маса с роднини.

# 227
Това милионерите като вестници ги размятате, ей.
Колко лесно било да си жена. Хващаш си 1 милионер за основен играч + 1 резерва и осигуряваш 3 поколения дъщери занапред. Smile Братан, извинявай, но ми стана смешно. Новият ми слоган ще е: за всяка жена – милионер.

То всичко става досадно в един момент, даже и ергенуването и соло забавленията. Трябва да се сменят динамиките, важното е да не циклиш само на едно място.

# 228
  • София
В България се падат по 0.0005 % милионерче на глава жена. Да се чудиш, що старите моми не са болшинство, Братане.

# 229
  • Terra incognita
Кой твърди, че са зависимости?
Стремежът към създаване на семейство си е вид инстинкт. При някои този инстинкт е слаб, или липсва, но това е напълно нормално, нещо като естествен подбор.

# 230
И на мен са ми смешни тия твърдения из фейсбук: "Щастието ти зависи само от теб" Simple Smile Наистина трябва да си сам като куче. Иначе ако ти е болно детето или друго ти е запалило главата, дето категорично не зависи от теб, ми е много интересно как ще си ухилен и доволен, защото ... Ошо казал така примерно.

# 231
Еми няма милионерче за всеки, трябва да минете през няколко трупа, да ги докопате. То защо толкова жени се правят на маймуни, да не би за спорта Grinning Само казвам, че има начин.

# 232
Добре де, забавления, кръчми, дискотеки, обикаляне-всичко това омръзва в един момент. След 4 години редовно студентство, още на 25 ми се повръщаше от дискотеки и до ден днешен не ми ходи. Ако започнеш от 18-19, все до към 30 трябва да си се находил, така си мисля. Сега, не казвам да се заключиш вкъщи и да не излизаш, но все пак идва един момент, в който би трябвало да улегнеш малко.

# 233
  • Terra incognita
Братане, защо си мислиш, че всяка жена се стреми към милионерче? Някои имаме самоуважение, повечето милионери не са стока с жените и не живеят щастливо в личен план. Лични наблюдения.

# 234
Добре де, забавления, кръчми, дискотеки, обикаляне-всичко това омръзва в един момент. След 4 години редовно студентство, още на 25 ми се повръщаше от дискотеки и до ден днешен не ми ходи. Ако започнеш от 18-19, все до към 30 трябва да си се находил, така си мисля. Сега, не казвам да се заключиш вкъщи и да не излизаш, но все пак идва един момент, в който би трябвало да улегнеш малко.

Зависи от човека, но това не изчерпва изобщо живота без семейство. Има хора с всепоглъщащи хобита, спортове, изкуство, или самата професия. Това не омръзва, защото креативност и решаване на интересни задачи никога не омръзва по принцип. А ако животът ти се изчерпва с кръчми и младежки купон, да, това омръзва. Но има сто други красти и стремежи, дето са за цял живот.

# 235
  • Тра-ла-ла
А и зависи от човека - дали е обикновен и на празници ще му тежи сърцето, или ще кара парапланер в Патагония и хич няма да му е точно до БГ празнична маса с роднини.
Да, имам един такъв роднина. Ерген в чужда държава. Той на рожденния си ден все е някъде по света на екскурзия. Но масовите български градски ергени и стари моми хич не водят динамичен живот. Най-вече си кесят вкъщи. В един момент почти не им се излиза, в друго настроение - с нетърпение се отзовават на покани. Ако сравня техния живот с този на семейни...ами честно казано при семейните все има какво интересно да се случи, има някакви вълнения.

Ако питаш стар ерген/мома...те не са самотни. С аз винаги съм се чудила...дали не са се самоубедили, че не са самотни просто, защото нямат друг избор. Или свикваш със самотата и ти става по-леко, или не свикваш и си във вечна депресия.

# 236
  • София
Братане, защо си мислиш, че всяка жена се стреми към милионерче? Някои имаме самоуважение, повечето милионери не са стока с жените и не живеят щастливо в личен план. Лични наблюдения.

Ние не хващаме такива, ние създаваме такива Grinning
Братан е лаик. Ще се бия за кинтите, ама друг път.
В архетиповете на ергенлъка има голяма шарения. На един бохем може да му тропаш по масата “ трябва, трябва” докато не си счупиш ръката.

# 237
В моето балонче неженените правят велопоходи до Фарьорските острови, планират ходене до Вануату и като минимум бягат маратони.

# 238
Кажи го това в темата за коронавируса : ) Всички неженени ще бъдат карантинирани надлежно хихи

# 239
Хаха, ся целият свят ще се кротне малко:) даже и пътуващите ергени.

Общи условия

Активация на акаунт