За старите ергени сега

• 18 192
  • 549
  •   1
Отговори
# 120
Нито един от приятелите ми на 37, 38 не е лигльо или мамино синче. Просто в наши дни млад градски  мъж, особено ако печели добре, може да си живее супер.
С моята ергенска компания са били всяка вечер почти кръчми, барове, бири по градинките, по цяло лято уикенди по морето, фестивали...
Това е супер, но трудно се съвместява със семеен живот. Просто в наши дни тия години на безгрижност лесно се удължават през 20те и 30те, защото радко има  натиск за семейство. И на мен ми беше трудно да я понамаля тая долче вита, но с правилния човек стана.

Така че въпрос на житейски шанс. Съгласна съм и с изказаните мнения, че нито всеки може, нито всеки е длъжен да създаде семейство и това е напълно ок.

# 121
Значи аз съм омъжена, обаче ако не бях, щях с кеф да си живея стара мома и хич нямаше да ми пука кой какво мисли. На дискотеки не ми се ходи, но пък ще си пътешествам на воля. За пътешествията нали няма възрастова граница. Какво ги мислите старите ергени-ми да се оженят, да видят лесно ли е. Не е. По лесно е да си стар ерген и да живееш само за себе си. Бракът, както и всичко останало в живота изисква усилия, компромиси и себераздаване.

# 122
Момите и ергените си живеят прекрасно, също смятам, че няма какво да ги окайваме. Joy

# 123
Има някои, дето страдат, че не могат да намерят сродната си душа.

# 124
А така, ще се сетите. Wink

Права е Кристина, естествено, че не е лесно.
Не е само до това да си отговорен и сериозен, 1000 неща са.

Не страдам, и от двете страни на барикадата съм бил. Как ми е по-добре?
И по двата начина, всичко си има и плюсове и недостатъци.
Но, да, с адекватната жена ще ми е по-добре, иначе ако не е, така ми е по-добре, както съм сега. Joy

# 125
Аз познавам няколко мутряги, които следват една и съща схема - има ли са връзка 1-2 години в ранните си 20, правят дете и поради една или друга причина се развеждат набързо.
След това си гледат живота, гледат си бизнесите, сбирките с приятелите, винаги имат 2-3 временни любовници и виждат детенцето 1-2 пъти в месеца колкото да не е без хич.
Те си живеят като ергени, въпреки, че не са, защото вече са се отчели с брак и дете.

# 126
То пък всички женени са обвързани точно със сродната си душа. Rolling Eyes

# 127
  • София
Момите и ергените си живеят прекрасно, също смятам, че няма какво да ги окайваме. Joy
Това го мислят всички, които са обременени със задължения към деца и семейство, но само който е преживял самотата, или е наблюдавал някого, самотен като куче, може да разбере за какво иде реч.
Защото, хора на по 30+, всяка вечер на дискотека, клуб, за да избегнат връщането вкъщи, където тишината е оглушителна и няма кой една чаша вода да ти донесе при нужда, могат да опишат сладостта от "прекрасния живот", ако са достатъчно откровени и са достатъчно близки на облазяващите ги.

# 128
То пък всички женени са обвързани точно със сродната си душа. Rolling Eyes
Не виждам връзка между двете неща.

# 129
Като ви чета как ожалвате, започвам и аз да ви ожалвам.
Защо никоя не отговори на въпроса ми. То ясно, че авторката не може.

# 130
  • Terra incognita
Какъв ти е въпросът?

# 131
  • София
Дидояне, питай пак!

# 132
От къде  идва този голям интерес на ментално здрави жени с любящи половивки и/или деца към ментално сбъркани ергени.

# 133
Дидояне, къде видя интерес? Мен лично ми е малко жал.

# 134
  • Terra incognita
Аз, лично, не проявявам интерес. Приемам факта, че човек може да бъде сам на 40, поради най- разнообразни причини и избягвам да обобщавам по тази тема, защото има всякакви човешки съдби. Нито харесвам определението стар ерген.

Общи условия

Активация на акаунт