За старите ергени сега

• 18 209
  • 549
  •   1
Отговори
# 180
  • Terra incognita
Може да го погледнем от икономическата страна. Много мъже живеят с родителите си, докато не срещнат жената за семейство. Тогава създават общ дом и междувременно са успели да заделят нещо настрани.
Всякави случаи има. Хора всякакви.
Ставало е едно време и сега в малките градове и села, когато се женят на по 20-25. И със запазване на манталитета, мъжът е на отглеждане на майката/жената. И тук е пълно с теми за жената отишла да живее при свекърите.
Ако двойката не живее отделно, отношенията не могат да се изградят пълноценно. Въобще, възрастен човек, който не е поживял и не се е справял сам с битовизмите, не е имал връзка различна от тийнейджърското ходим на бар/ресторант, правим секс набързо на свободен терен, няма как да порасне наистина и дори  да си изясни той какво иска в една връзка, какви компромиси е склонен да прави. Всъщност остава без реален опит що е то връзка и това често пречи на изграждане на семейство. А иначе има и много други причини да остане ерген, да.
Така мислим ние. Иначе много хора си живеят успешно по този модел и не им пречи.

# 181
Мен грам не ме бъркат лично старите ергени Simple Smile За втори път съм омъжена -  стига ми. Повече мъже няма да спасявам от ергенлъка.

Но силно се  надявам моите синове да не са такива, или ако са си ергени по душа, да си живеят самостоятелно и да си ергенуват Simple Smile Не да са ми вкъщи насадени и аз да изпълнявам функцията на жената, дето не са я намерили.

# 182
  • Terra incognita
Ако една майка подхожда отговорно към възпитанието на своя син, няма от какво да се притеснява. Готованецът е продукт на възпитанието, не е вродено качество Simple Smile

(Правя доста технически грешки от бързане, после ги поправям, но моля да ме извините 😀)

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 10:40 от VickyTaylor

# 183
А, Бианка, работата е там, че жената може да си мисли, че ергенът копнее да бъде спасен от ергенлъка, а той да се чувства великолепно в това състояние. Joy

# 184
  • Terra incognita
Точно така. Повечето смятат, че ергенът е тъжен и жалък субект, копнеещ за женска ласка и топла мусака. Истината е, че всеки търси и се стреми към различни неща.

# 185
  • Тра-ла-ла
Защо, ако едно дете не е възпитавано правилно....то по дефолт винаги майката е виновна?! Тези деца непорочно ли са заченати? Bowtie Бащи нямат ли да се включват в отглеждането и възпитанието?!

# 186
Защо, ако едно дете не е възпитавано правилно....то по дефолт винаги майката е виновна?! Тези деца непорочно ли са заченати? Bowtie Бащи нямат ли да се включват в отглеждането и възпитанието?!
Да, особено пък за момчета. Тя все майката си е виновна за всичко по дифолт.

# 187
  • Terra incognita
Защото по дефолт майката изгражда хигиенни и домакински навици. Повечето бащи работят повече от майките, или майките изобщо не работят. Момчетата като цяло попиват бащинския и съпружески модел от поведението на баща си и отношението му към семейството като цяло.

# 188
  • Тра-ла-ла
Да, бе, майките не работели.
Момчетата като цяло попиват бащинския и съпружески модел от поведението на баща си и отношението му към семейството като цяло.
Значи за ергенлъка по-скоро да са виновни бащите?!

# 189
  • Terra incognita
Зависи от какъв характер е ергенлъкът.
И да, има майки, които не работят, или работят на половин работен ден.
Дори не е задължително някой от родителите да е виновен.
Затова повтарям, че генерализирането не е ок.

# 190
  • France
1) Има ли увеличение на мъжете в нашето общество, които до 40 годишна възраст не са създали свои семейства с деца?
2) Какви са причините за това явление според вас?
3) Какво е положението със столичните стари ергени?
4) А за градските стари ергени какво ще коментирате? Имам предвид конкретно тези от Пловдив, Варна и Бургас.
5) Няма смисъл да споменавам и за селските стари ергени, там нещата са безнадеждни.

(Бях вдъхновена за създаването на тази тема от странната за мен активност на определени потребители от мъжки пол в подраздела "Семейни отношения".)😜
1 и 2 има увеличение на необвързаните (предпочитам тази дума, другата ми мирише на нафталин) хора на средна възраст и от двата пола, защото общественият натиск за създаване на семейство е почти пренебрегнат и хората по-свободно избират битието си.
3 и 4 нямам наблюдение точно върху необвързаните от тези градове, но общите черти на европейските такива, са богат социален живот (тип бохем), отдаденост на кариерата, и/или няколко сериозни връзки, които не са дали необходимите емоции. Има и четвърти тип, на който му е ясно, че семейството, като структура, не е за него. В обкръжението ми имам две такива жени и един мъж. При тях няма драма, нито съжаление.
5 защо мислиш така?

Това са нормални, дори банални неща, които се случват и не разбирам необходимостта от тема за тях. Особено в бг-мама, където мнозинството е от семейни жени.

# 191

+1000 за тояа изказване.
В България масово женитебси мислят, че те трябва да възпитат един мъж, да му покажат как да се държи с жените (поправка, с мама), как да държи на семейството ( поправка, на мама над всичко, нали мама е семейство, оная другата може и да не е).

А реално един мъж се учи да бъде мъж от мъж.

# 192
Това са нормални, дори банални неща, които се случват и не разбирам необходимостта от тема за тях. Особено в бг-мама, където мнозинството е от семейни жени.

Част от които с 2ри иили 3ти брак, а самият форум е пълен с теми за психически и/или физически тормоз+изневери.

Аз по всяко време мога си хвана гадже - ако кажа, че ме чакат да сме гаджета, няма да излъжа. Коя обаче ще си излекува травмите за минутите, които ще ми отнемат да си хвана гадженце?

# 193
  • Тра-ла-ла
Бъди истински мъж и си хвани жена. Гадженца всеки може да забърсва Trollface Качи левъла Bowtie

# 194
  • Terra incognita
Ми не е само в България. В много култури майката е водеща фигура във възпитанието.
Затова писах, че синовете възприемат модела. Ако бащата е кавалер с майката, грижовен е, носи торбите и подарява цветя, не е нужно да седнат на пейка в парка, където бащата да обяснява на детето какво да прави с една жена.
Децата умело наблюдават поведението на родителите си. Отношението също е вид възпитание.

Общи условия

Активация на акаунт