За старите ергени сега

• 18 312
  • 549
  •   1
Отговори
# 285
  • France
"Повечето хора, които сме се оженили не сме започнали връзката с ясното намерение да създадем семейство. Връзките ни са започвали с влюбване, страст и са преминали в семеен живот"
Именно! За мен не обвързаността е до голяма част въпрос на избор.

# 286
А не е ли ясно, че жените, за които говори Иванов (и др. като него), и жените, за които си мисли Сирената (и др. като нея) са напълно различни?

# 287
тук има ли несвястна Smiley?

Разбира се, че не!

# 288
Понятието "свестен, стойностен" и то доста субективно.
Може свестен със свестен брашно да не мелят.
Начи някой като започне да ми се оплаква, че няма свестни мъже/жени и ставам и си тръгвам. Най-мразим мрънкала в тоя живот.

# 289
  • France
А не е ли ясно, че жените, за които говори Иванов (и др. като него), и жените, за които си мисли Сирената (и др. като нея) са напълно различни?
Само, че не съм убедена, че жените, за които говори Иванов съществуват. ...Thinking

# 290
  • Тра-ла-ла
Но иначе има една категория стари ергени, които незнайно защо живеят с идеята, че жените виреят в спартански условия и много се изненадват, като не е така.
Абсолютно е така. И жената бива обявявана за претенциозна Joy И веднага й се пише +1 негатив. После ще й се намерят и други кусури Joy

# 291
На мен пък българките не са ми притрябвали ! Светът е голям, има далеч по-стойностни жени от тези тук.

Аха, те чужденките лук чукат за теб.....!!!!

Мога да те разочаровам - стойностните жени са много, но също искат нещо стойностно насреща..../не говоря за пари/.
Все ми е тая какво казваш, хората които ме познават имат прекрасно мнение за мен, не си ми фактор.

Ама, разбира се.....

# 292
  • Sofia
Като имат прекрасно мнение за теб, 'що така не се намери ни една да се прежали?!

# 293
Но иначе има една категория стари ергени, които незнайно защо живеят с идеята, че жените виреят в спартански условия и много се изненадват, като не е така.
Абсолютно е така. И жената бива обявявана за претенциозна Joy И веднага й се пише +1 негатив. После ще й се намерят и други кусури Joy
    Джу, това е така. Но една умна и способна жена, която се е сблъсквала с трудностите на живота, знае какво е да си без нищо и с много, умее да оценява ЧОВЕКА срещу себе си  - за нея така наречените претенции са просто една бариера която отсява тези които се опитват да се доберат до нея. Но ако се появи правилния потенциален кандидат, то тази така наречена бариера за него е нищо и той спокойно си минава през нея. Същото важи и за един стойностен мъж по отношение на жените.
     Това, доколко се припокриват вижданията за живота и някой други неща на двама потенциални партньори е съвсем друга тема.
     Освен стари ергени обаче има и стари моми чакащи до последен дъх принца на белия кон ! Така че има и обратната ситуация : "Кога ще дойде принца ? "  Wink

# 294
  • Paris, France
Сирено, тези порутени къщи, за които говориш съществуват, но старите ергени, които аз познавам в София живеят минимум в панелка с ТЕЦ и денонощна топла вода. Това за живота със свекъри почти не съществува, освен по съзнателен, собствен избор. Бабите и дядовците ми никога не са живели с родители след сватбата, моите родители също. Познавам живели с родители за да има кой да гледа детето и да готви. Няма лошо.

Е, как да имат съученичките ти големи деца на 35г като средната възраст за раждане на първо е около 30г, особено при жени с кариера. Майка ми ме е раждала преди половин век и никоя от колежките и не беше родила преди да навърши 30г. Половината от моите съученички нямаха дете на 30г, а това беше отдавна.

А за топлата вода - трябва да поживееш в лондонски паметник на културата, където вряла вода тече от един кран, а студената от друг и водата се топли на място в газов бойлер. Ако се изкъпеш по български накрая няма топла вода. Говоря за домове на мултимилионери.

# 295
Като имат прекрасно мнение за теб, 'що така не се намери ни една да се прежали?!
Говорех за близките ми и приятелите ми. Просто момичетата, които познавам са обвързани.

# 296
... една умна и способна жена, която се е сблъсквала с трудностите на живота, знае какво е да си без нищо и с много, умее да оценява ЧОВЕКА срещу себе си  - за нея така наречените претенции са просто една бариера която отсява тези които се опитват да се доберат до нея. Но ако се появи правилния потенциален кандидат, то тази така наречена бариера за него е нищо и той спокойно си минава през нея. Същото важи и за един стойностен мъж по отношение на жените.

Считам се за не много тъпа и съвсем без способности, но честно казано - не знам какво значи хептен без нищо. В тая тема впрочем никой не го знае това. Всички си имаме минимум ниво, над което няма как да правиш нещо смислено.

Също това с оценяването на Човека...някои хора наистина имат прелюбопитен вътрешен свят, интересен характер...обаче не могат да се справят с външните неща, поне до едно нормално средно ниво. Малко живеят в дисбаланс, прекалено много си възвеличават Човещината.

# 297
  • France
И аз не успях да разгадая, какво точно иска да каже Лан. Каква бариера? Става дума за това, да гледате в една посока с въпросния стойностен мъж. Aко нямате една и съща гледна точка, не виждам смисъл от нищо останало.

# 298
Скрит текст:
Старите ергени са трън в очите на жените, защото повечето жени искат да се омъжат и мъжът да осигурява стандарта на живот, а те да работят в най-добрия случай за себе си. Но за съжаление старите ергени не искат да дадат нищо на никоя и от там тази драма. Еми какво да се прави, все по-трудно е да се намери качествен мъж, стари ергени бол, ама си живеят при мама и си харчат цялата заплата за своите кефове, а пък дори и не страдат от статуквото и не са се юрнали да купуват жилища с ипотеки и да търсят втора работа, за да може жената спокойно да си постои вкъщи първите 3-4 години след раждането.
Всъщност аз това не го пиша иронично, а са си просто наблюдения.
Права си.
В последно време жените много се еманципираха. Кариера, пари .... Ако решат да се омъжат, то мъжа трябва да им поддържа досегашния стандарт на живот ( който много често е създаван от тати и мама на девойката ).  Трябва да работи като вол, да изкарва пари за нейните "нужди" и за семейството, да я води на почивки в чужбина, да се съобразява със всичките и желания ( като предварително ги предугажда какви са ), също така да поеме финансовата част на "наложителните" козметични хирургически интервенции, да играе ролята на шофьор когато тя е по женски с приятелки навън..... Всичко това мъжът трябва да прави - това е презумпцията на сегашното младо поколение и на не чак толкова младото Wink  И ако на принцеста нещо не и харесва веднага се развежда ! Но никой не дава и дума да се каже какво жената ще внесе в една връзка Wink
Да, истинските и качествени мъжете се отдръпнаха. Причината е простичка
- не останаха истински и качествени жени. Впрочем има, но са голяма рядкост.
Скрит текст:
От друга страна, времето е фактор, който не работи в полза на жените, докато мъжете успешно се възползват от него и това генерира един вид неприязън от страна на някой жени.
Основните въпроси обаче са:
В една връзка, кой какво влага от себе си ? 
Кой какво иска от партньора до себе си ?
На какви компромиси е готов в името на общото бъдеще ?
Кой на какво е готов за партньора до себе си ?
Има и още някой, но разликата между старите моми и ергени и семейните двойки е , че едните знаят отговорите на тези въпроси и отношенията им са издържали във времето.

Но има и изключения !

И всичките са се събрали тук!
Глей Папата и Братан как добре са се ориентирали конюнктурно!

# 299
  • Тра-ла-ла
   Джу, това е така. Но една умна и способна жена, която се е сблъсквала с трудностите на живота, знае какво е да си без нищо и с много, умее да оценява ЧОВЕКА срещу себе си
Друго имам предвид. Често ергенските бърлоги са с кофти условия НЕ заради липсата на пари. Просто мъж, че и ерген...за кво му е да се напъва?! За кво да дава излишни пари?! Той и така си живее добре. Повечето ергени са и застинали в миналото за мода, интериор, технологии и т.н. И в един момент се появява ЖЕНА и иска едно рафтче на стената в банята или да е по-топло в стаята...и става война. Защото за ергенът това е разбутване на статуквото. Страх го е. Тази жена после и друго ще иска. Леле, ще има напрежение, караници..."я по-добре да не се занимавам с жени" Joy

Общи условия

Активация на акаунт