За старите ергени сега

• 18 270
  • 549
  •   1
Отговори
# 315
Скрит текст:

Според мен всичко е много индивидуално.

Пример1. Мой познат. Сега почти на 58. Баща му беше голям началник в Държавна сигурност, майка му и тя на специална служба. Той - добре осигурен от родителите си, купонжджия, на маса става и на маса ляга дет се вика. Жени покарай него е имало колкото иска. Ама за какво са му ангажименти - той така казваше. Млад бил. Беше до към 47-48. После напълня, разболя, разпусна, запусна се и т.н. Накрая получи инсулт, тежък. Родителите му починаха отдавна.
Сега е сам като куче и мисли, че ако беше създал семейство, сега нещата няма да стоят така......
Скрит текст:

Пример 2. Приятел. От 29 годишен живя с една жена 7 години. Мислеха да се женят, деца да имат и тя се разболя тежко и почина. Той си остана сам.

Пример 3. Мой състудент. Имаше приятелка. Завършихме Университета. Заработихме. Те живееха заедно. Тя забременя, той ѝ каза, че не може да се занимава с деца и я накара да направи аборт и да си поделят парите за него! Тя направи аборт със собствени средства и го напусна. Сега той си обикаля насам-натам сам.

Пример 4. Мой по-далечен роднина. Имаше много приятелки, все неодобрени от майка му.  Към днешна дата е сам и не мисля, че някога ще има жена до себе си.

Тоест, съжалява, че не е създал семейство, защото както романтично-евфемистично се изразяват тук - няма кой чаша водица да му подаде, демек да му смени памперса?
Егати причината негоден тип да има семейство.
По темата, още съмв началото, но за мен такива хора са негодни за връзка и по-добре да не създават такава, и без това е с цел да обременят другите със себе си.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 18:45 от Анонимен

# 316
Иванов започна да пише във форума като абсолютен романтик и с много уважително отношение към жените. Какво стана? Братане, ти си виновен! Grinning

# 317
Иванов, пак ли мантрата за жените и парите. От мъжете в тоя форум само това чета-какви били меркантилни жените, не ги е срам.

Че като не сте от тия, що да ви е срам, и от кое точно се засягате?
Нито ме е срам от нещо, нито съм се засегнала. Мъжът ми е бедняк.

# 318
Иванов започна да пише във форума като абсолютен романтик и с много уважително отношение към жените. Какво стана? Братане, ти си виновен! Grinning
А, опарил се е междувременно, не съм аз намесен Smile Сигурно е неприятно за какавидата да става пеперуда, но така трябва все пак.
Нищо, пак ще стане романтик, да му мине кривото първо и другия път умната.

# 319
  • Terra incognita
Не мисля, че някой се засяга, просто е много досадно и супер изтъркано. Във всяка тема се вади латерната и се почва едно въртене до откат.

# 320
Пишещите тук мъже, жалващи се от меркантилните жени - от състудентките и съученичките ви колко не работят и чакат някой да ги издържа? От моите - 0%, а съдейки по професиите и компаниите, в които работят, не мисля, че има даже и една с доход под 2000 лв. в БГ. Сигурна съм, че Сирената е изключение в нейния набор от Американския. Ако общувате с кифли само с външни дадености и евентуално завършили Варненския свободен, работата е ясна. Просто сменете средата, ако можете. Но пък в другата среда, мъжът да е интелигентен, образован и амбициозен, са най-базовите изисквания и съвсем не са меркантилни.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 18:51 от TafTaf

# 321
Аз пък не виждам по-голям кеф от тва да изкарам днес 3 бона и с приятелката ми да ги потрошим.
За какво ги стискате тея стотинки, за пакетче семки ли?

# 322
  • Агент под прикритие
Друго имам предвид. Често ергенските бърлоги са с кофти условия НЕ заради липсата на пари. Просто мъж, че и ерген...за кво му е да се напъва?! За кво да дава излишни пари?! Той и така си живее добре. Повечето ергени са и застинали в миналото за мода, интериор, технологии и т.н. И в един момент се появява ЖЕНА и иска едно рафтче на стената в банята или да е по-топло в стаята...и става война. Защото за ергенът това е разбутване на статуквото. Страх го е. Тази жена после и друго ще иска. Леле, ще има напрежение, караници..."я по-добре да не се занимавам с жени" Joy
Това някакво генерално и общовалидно твърдение ли е или е нещо като форумната заплата от 5к? Trollface

# 323
Меркантилността при мъжа/жената няма нищо общо с образованието ! Също както алчността, себелюбието, ЕГО-то и т.н. Също така нямат и нищо общо с това къде по света си завършил колеж или университет, още повече с професията.
      Средата е важна, но не е определяща.Ако човек има желание да промени нещо, то той ще намери начин да го направи.
      Заплатата не е свързана със факта дали си стар ерген или стара мома. Има хора които имат семейства с по 2 деца, а са с малки доходи. 
    Както винаги от един момент нататък във всяка темата започват да се пишат неща нямащи нищо общо със заглавието. Защо ли не ме учудва това ....  Simple Smile

# 324
  • Sofia
Със съпруга/та сте общност.
По-скоро "дуо" / "комбина". За "общност" ми се струва, че периметърът трябва да бъде разширен извън пределите на двойката.

Ясна си ти, бръм-бръм Simple Smile
Пчеличките са пословично трудолюбиви и симпатични същества – лоялни са по природа, любители са на цветята и даряват сладост, така че го приемам като комплимент. Жилят, само като усетят, че насреща им стои гад.

От тази общност, Майкъл Джордан навремето олекна с 150 милиона, без жена му да е вкарала един кош през живота си Simple Smile
Никога няма да забравя едно интервю на Владимир Николов – до онзи момент не го харесвах особено, но след думите, които чух, искрено му се възхитих. Обясняваше защо е важно хората да сключват брак, изтъквайки следния аргумент (не го цитирам дословно):
"Жена ми е с мен от самото начало на кариерата ми. Винаги ме е разбирала и подкрепяла. Посвети се на отглеждането на нашите деца, за което никога няма да мога да ѝ се отблагодаря. Бракът е вид сигурност за нея. Сигурност, защото в живота нищо не е предвидимо – може тя да пожелае да ме напусна, може аз да реша, че вече не искам да съм с нея. И дори още утре да възникне обстоятелство, което да ни раздели, тя ще знае, че няма да излезе без нищо материално от нашите отношения. Ще има право на половината от изкараното от мен през годините. Защото всичко, което съм заработил и придобил по време на кариерата си като спортист, е колкото мое, толкова и нейно.".
Еми, шапка му свалям на този човек за начина му на мислене. Поклон направо!

# 325
  • Агент под прикритие
Меркантилността при мъжа/жената няма нищо общо с образованието ! Също както алчността, себелюбието, ЕГО-то и т.н. Също така нямат и нищо общо с това къде по света си завършил колеж или университет, още повече с професията.
      Средата е важна, но не е определяща.Ако човек има желание да промени нещо, то той ще намери начин да го направи.
      Заплатата не е свързана със факта дали си стар ерген или стара мома. Има хора които имат семейства с по 2 деца, а са с малки доходи.  
    Както винаги от един момент нататък във всяка темата започват да се пишат неща нямащи нищо общо със заглавието. Защо ли не ме учудва това ....  Simple Smile
Тя темата се изчерпа преди десетина страници още, ама ще видиш в колко още посоки ще забие.... Joy
То не бяха вината на родителите, че след това кой от двамата бил виновен повече.... Joy

# 326
Цитат
Никога няма да забравя едно интервю на Владимир Николов – до онзи момент не го харесвах особено, но след думите, които чух, искрено му се възхитих. Обясняваше защо е важно хората да сключват брак, изтъквайки следния аргумент (не го цитирам дословно):
"Жена ми е с мен от самото начало на кариерата ми. Винаги ме е разбирала и подкрепяла. Посвети се на отглеждането на нашите деца, за което никога няма да мога да ѝ се отблагодаря. Бракът е вид сигурност за нея. Сигурност, защото в живота нищо не е предвидимо – може тя да пожелае да ме напусна, може аз да реша, че вече не искам да съм с нея. И дори още утре да възникне обстоятелство, което да ни раздели, тя ще знае, че няма да излезе без нищо материално от нашите отношения. Ще има право на половината от изкараното от мен през годините. Защото всичко, което съм заработил по време на кариерата си като спортист, е колкото мое, толкова и нейно."
    Така разсъждава този човек, но това НЕ Е ВСЕОБЩ начин на мислене Wink Някои спортисти ( и не само спортисти ) биха натирили половинките си без пукната стотинка.

# 327
  • София
Боклука си е боклук.

# 328
  • Тра-ла-ла
Скрит текст:
Друго имам предвид. Често ергенските бърлоги са с кофти условия НЕ заради липсата на пари. Просто мъж, че и ерген...за кво му е да се напъва?! За кво да дава излишни пари?! Той и така си живее добре. Повечето ергени са и застинали в миналото за мода, интериор, технологии и т.н. И в един момент се появява ЖЕНА и иска едно рафтче на стената в банята или да е по-топло в стаята...и става война. Защото за ергенът това е разбутване на статуквото. Страх го е. Тази жена после и друго ще иска. Леле, ще има напрежение, караници..."я по-добре да не се занимавам с жени" Joy
Това някакво генерално и общовалидно твърдение ли е или е нещо като форумната заплата от 5к? Trollface
Чувствам се като рок звезда...вървиш след мен из темите като верен фен Joy

За пореден път се припознаваш в думите ми. Тази работа е нездрава.

# 329
Скрит текст:

Ние имаме един роднина,който е стар ерген-43години.
Търси си жена за сериозна връзка ,после брак и деца.
Деца без брак не е съгласен да има.Сватба задължително.
Има изискавания
Той има висше образование -и жената трябва да има
Той има добра професия и собствен бизнес-и тя трябва да има професия.
Той има собствена къща -сега я довършва и апартамент-и тя трябва да има някакво жилище,няма значение какво,но да е съгласна да живее в неговата къща
Той е от добро семейство-и тя трябва да е.
Нейните родители да не са алкохолици,наркомани,осъждани...
Много е важно за него тя да намери общ език с неговите родители,както и той с нейните.
Той няма деца все още-И тя да няма
Тя да се облича прилично-не харесва потури,съчетание от къса пола и блуза с голямо деколте,мрежести чорапогащници и др..
Тя да няма корекции-силиконови цици,изкуствени мигли,устни ...
Тя да не е по-висока от него-1.80
Тя да не е с наднормено тегло,но и да не е кльощава.
Тя да не е изрусена
Тя да е интелигентна и да може да разговаря на различни теми
Да чете.Защото и той чете.
Тя да обича да пътува.
Тя да иска деца и да е съгласна 4-5 години да седи вкъщи и да ги гледа
За готвенето няма претенции,защото на него му е хоби.
Тя да не е мърла,да участва в доммакинската работа-чистене,пазаруване..
Тя да не е прахосница.

Ами май твърде много са изискванията и още е сам...

Имам същите изисквания без жилището - там е да живее сам, като мен. И съм сама Joy
Но с мъж на 43 не бих се събрала. Един инфаркт и моите 4-5 години домуване с бебета и деца отиват на кино. И изобщо не се бъзикам като го пиша.

Общи условия

Активация на акаунт