За старите ергени сега

• 18 240
  • 549
  •   1
Отговори
# 375
Разчитам ти да не пропуснеш да напомниш на жените да си знаят мястото.
Чудно ми е само къде си, когато мъжете тук говорят против жените. Никога те няма да направиш забележка на мъж. Изчакваш жената да отговори и чак тогава и ти й скачаш.

# 376
ако ти трябва помощ или подкрепа по личен въпрос, кажи. Ама на общо основание да ми дърпаш ушите, че не се карам на мъжете - много ми е смешно.
Какво да ти кажа, не знам, освен че малко смирение по основни житейски проблеми, като кой ще умре по-напред, не е никому излишно. Даже и да се шегуваме по темата.
Мъжката контра по твоите искания за липса на еректилни проблеми спокойно би могла да бъде да е плодовита, и т.н., но щом му виждаш смисъла, давай.

# 377
Човек някой неща ги осъзнава само когато му дойдат на главата!
Не виждам смисъл повече да коментирам.

# 378
Така е. На мен например много пъти са ми идвали на главата стари ергени или разведени с деца. Включително в бг-мама. Някои от мъжете тук и по темите ги бъзикат какви са коцкари на дърти години.

# 379
Ай, че весела тема. Simple Smile
Имам една приятелка, наближава 50-те, много богата дори и по западните стандарти, сама си е направила парите - има много успешен бизнес. Изглежда изключително добре, никога не  се е женила. От известно време като се срещнем ми се оплаква, че поредният и приятел иска да се женят. Приятелят и е по-млад от нея с няколко години.
Нейни думи - "Не искам да се женя, след няколко години той ще е на 50, ще го сменя с нещо по-младо, и без това вече взе да се поуморява". Приятелят и също е доста запазен и добре изглеждащ.

# 380
  • Агент под прикритие
Перфекция! И вълкът цял, и агнето сито. Ама кой е агнето и кой вълка в случая.... JoyJoyJoy

# 381
  • Sofia
VeViV, щом приятелката ти не смята да се омъжва, а предполагам – времето ѝ за деца е минало, в случай че няма такива, то виждам повече смисъл в това, да поддържа лежерни отношения с 20-/30-годишни, отколкото с нейни набори или с мъже, близки до нейната възраст, макар и формално по-млади. Вторите са далеч по-обременени психически, а и вече са в залеза на потентността си.

# 382
VeViV, щом приятелката ти не смята да се омъжва, а предполагам – времето ѝ за деца е минало, в случай че няма такива, то виждам повече смисъл в това, да поддържа лежерни отношения с 20-/30-годишни, отколкото с нейни набори или с мъже, близки до нейната възраст, макар и формално по-млади. Вторите са далеч по-обременени психически, а и вече са в залеза на потентността си.

Това сме го обсъждали казва, че и харесват мъже между 35-40 ... преди това били бебчовци. Simple Smile

# 383
Въпросният мъж е на около 44-45, не знам точно, никога не се е женил,
технически е стар ерген, той иска да се женят ...
Много силно ми звучи като да иска финансови облаги, което мен лично би ме накарало да излетя с 300 от тази връзка. Мъже на тия години, останали неженени, не им просветва просто така идеята за женене, особено пък за 50годишна булка.

# 384
Въпросният мъж е на около 44-45, не знам точно, никога не се е женил,
технически е стар ерген, той иска да се женят ...
Много силно ми звучи като да иска финансови облаги, което мен лично би ме накарало да излетя с 300 от тази връзка. Мъже на тия години, останали неженени, не им просветва просто така идеята за женене, особено пък за 50годишна булка.

Той финансово не е съвсем зле - мениджър е в голяма компания, да доходите му са далеч от нейните,
но е приятен мъж, срещала съм го 1-2 пъти при общи мероприятия. Не знам, тяхна си работа.
На мен ми стана забавно като четох малко темата и се сетих за тази двойка.

# 385
Сега, аз отдавна съм разбрала, че приятен мъж, представителен мъж и годен за съжителство мъж могат да бъдат три коренно различни персони, а и приятелката ти със сигурност го знае. Затова и вероятно не иска да се омъжва и съжителства. Но моята теза в случая е, че първа причина са финансите.

# 386
Причините могат да бъдат:

- Живее с мама.
- Психопат е. Което включва всички признаци на психопатия, включително липса на семейни ценности, неразбиране на емоции и нестабилно финансово положение (хазарт, нарушаване на закона, “бързи пари”.)
- Комплекс за малоценност. Или той знае, че няма какво да предложи и зарязва първи, преди да е зарязан и съответно унижен.
- Анормално сексуално поведение, независимо против кои приети норми спада.
- Неспособност за поемане на отговорност.
- Синдром на “Питър Пан”.
- Едипов комплекс.
- Комплекс на Дон Жуан.

Като жена, била в отношения с двама такива, мога да изпиша роман за старите ергени, техните комплекси и патологии. Но на кратко: винаги има причина, винаги има голям минус в тази личност.

# 387
- Синдром на “Питър Пан”.

Скрит текст:
Мъжете със синдром на Питър Пан обикновено се отглеждат в среда, в която няма комуникация или емоционално споделяне в семейството.

Ето поведението на тези мъже в различните възрастови групи:

Между 12 и 17: Показват безотговорност, безпокойство, самота и конфликти на сексуални роли. Те избягат от задълженията си и остават сами.

Между 18 и 22: В този етап доминират самоуверените, нарцистични и шовинистични нагласи.

Между 23 и 25: Несигурно и общо състояние на неудовлетвореност, търсене на помощ чрез оплакване от това недоволство, нещастие и период на тежка криза поради чувства, каращи ги да се чувстват неудобно.

Между 26 и 30: Играят ролята на възрастен.

Между 31 и 45: Хора със синдрома на Питър Пан, които са женени, имат дете и работят, намират живота за скучен, имат монотонно ежедневие и са отчаяни.

Над 45: Възрастните мъже проявяват агресивно поведение и депресивно настроение. Те искат да си върнат младостта, да се опитат да бъдат отново деца. Намират живота си за скучен и затова искат да се отдалечат от него.

Пубертетът не съвпада, но етапите от 18 до 30 мога да ги припозная донякъде в себе си. Само че след 30г. не пише какво става, ако хората не са женени и нямат дете. Ами като се замисля, описаните периоди след 30г. сигурно се отнасят 2/3 от семейните хора.

# 388
  • Тра-ла-ла
Като жена, била в отношения с двама такива, мога да изпиша роман за старите ергени, техните комплекси и патологии. Но на кратко: винаги има причина, винаги има голям минус в тази личност.
Ще ми бъде интересно да споделиш, стига да не е твърде лично за теб.

# 389
Доста мнения относно минусите и отклоненията на ергените, или пък как живеещите с мама не са нормални мъже.
Отклонения, минуси и ненормалност спрямо какво? Коя е нормата за правилност и дефиницията на нормалност, ако човек си е щастлив както си е и не вреди на друг?... Без значение мъж или жена, на която не ѝ се занимава с мъже и си живее в свят от приятелки и роднини.

А и това, че преди е имало повече морал, а сега - деградация и упадък...ми фейк нюз е, нищо, че привидно е така. Това, което е имало е вид насилие над личността. Налагани от обществото и строя коловози. Раждаш се и живееш по калъпа на някакви общовалидни разбирания. Сега хората са си себе си, каквито - такива, но поне са естествени. Все едно не е за предпочитане сам да си гониш щастието ако ще и безуспешно, пред това да ти го тъпчат фабрично в гърлото щеш не щеш (патриархалните културни предразсъдъци и дамги имам предвид, като стар ерген, стара мома и другите пропадняци тип "ама как не ги е срам вече").

пп.
Алън: - Знаеш ли, че женените мъже живеят средно с 10г. по-дълго?
Чарли: - Но дали искат?

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 06:36 от vяsko

Общи условия

Активация на акаунт