За старите ергени сега

• 18 118
  • 549
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Е, не ти ли стана ясно? Мъжете като цяло за нищо не ставаме... и ключ на темата.
Не само вие. И чуждите мъже за нищо не стават Smile

Аз съм ви поддръжник, щото сте готини момчета.

Имам познати близнаци, на по 37-38 с майка им се държат за ръка Frowning
Като сладки двугодишни, ама превъртяли календара.

# 526
Е, не ти ли стана ясно? Мъжете като цяло за нищо не ставаме... и ключ на темата.
Те и жените масово не стават.

# 527
  • Насред хаоса
Има при нас един, майка му и баща му така и си отидоха, докато го чакат да се ожени. Крие се като шушумига, ако случайно го засече някой комшия, бърза да се прибере, все едно го търсят от Интерпол, на Нова година си показва носа на терасата да хвърля пиратки и да си се радва сам. Ми странен ми е.
Повечето стари ергени, за които знам, или са много подвластни на мама, или са станали свръхегоисти, или си въобразяват, че са най-ценното нещо на света и за тях достойни няма. Не ми пречат, да си живеят, както искат.

# 528
Последно коментираните са емоционални инвалиди, продукт на спънати родители.

# 529
  • Насред хаоса
Не знам, но родителите на тоя, за когото споменах, бяха душа хора. И майка му, и баща му. Лъчезарни, ведри, приказливи, и много се радваха на всички млади семейства. На тоя не знам какво му има, явно вече поради липса на човек, с когото да размени една приказка, съвсем е изгубил представа за общуване и изобщо социален живот. Ами странен е.

# 530
От наблюденията ми върху стари моми/ергени, забелязвам много отклонения от здравия начин на мислене. Тези хора живеят в някаква собствена вселена без да правят досег с реалния свят. От тях има индивиди, които се опитват да наложат своите виждания как трябва да се живее, да станат вдъхновители на другите, да ги учат кое как да е и да определят кое е правилно или не. Един вид да се изживяват като крале и кралици с чувството, че целия свят зависи от тях и те дават посоката в която се върви. Другите са на пълната противоположност - чакат на мама, тати, баба и дядо и не смеят да направят нищо сами. Има и такива които се хвърлят на всяко нещо което се казва, че е модерно и е хита на деня, без да се замислят какво се случва, важното е да е купон. Набюдавам такива хора от доста време.
При някой от старите моми/ергени има желание за връзка, но нямат готовност - като започнем от хигиенни навици и начин на мислене и стигнем до това как биха живели - свикнали са им да им се слугува и никой нормален човек няма да влезе във връзка за да стане слуга.
Тези които имат сериозни доходи и изисквания пак са сами, понеже не мога да задържат човек до себе си - отнасят се императивно и им е все едно какво ще става - до момента са живеели сами, могат и така за напред, но няма да позволят на някой да им се меси и разваля рахатлъка.Един вид самодостатъчни са си.
Друга част от тях, който са се оженили, в семействата им е всеки дърпа на своята страна, гледат да има нещо за хранене, но децата не се гледат. Един вид двама егоисти под един покрив съжителствуват, като ги свързва само брак и деца. Бабите се опитват да гледат децата ама не се получава.При някой от тях всичко завършва с развод.
В момента ми е трудно да кажа кое най-масово се среща, понеже наблюденията ми са ограничени.
Но определено начина на мислене, възприемането на заобикалящата среда и какво се случва са най-често причините за оставането на стар ерген/мома. Е , има и изключения но са рядкост.

# 531
  • Terra incognita
Много от нещата, написани в темата, са ми непонятни. Четейки форума, често оставам с впечатлението, че с някои дами сякаш живеем на различни планети. Grinning Това с двата ча̀са на ден отделено време за домакински задължения направо ме сащиса. Shocked Shocked Shocked Хора, как два ча̀са всеки Божи ден, бре?! Та, това е безобразно много време. Може би, ако една жена не ходи на работа и няма разностранни интереси, е възможно да инвестира такъв времеви ресурс в шетане и въртене около котлона, но в друга ситуация просто не си го представям, каквато и организация да твърди, че поддържа.
Можеш да се сащисваш на воля. Не е нужно да си супер домакиня. Някои неща просто трябва да се свършат. А когато имаш малки деца+ дом любимец, врвмето леко се увеличава. И не виждам какво чудно има, че съществуват жени, отделящи по- айде не два, по час, за да създадат приятна обстановка и топла храна.
Честит празник, дами!
Светът ще бъде по- добро място, ако престанем да гледаме на прането на личното си бельо и приготвяне на домашна храна за децата като загуба на време. Пък, ако на вас ви е приятно да се надграждате интелектуално и да развивате интересите си, заобиколени от хаос, прах и безпорядък- няма проблем. Важното е да не си загубите врвмето.
Приятен ден!

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 15:06 от VickyTaylor

# 532

Как хората да се обръщат към майките си? Flushed

# 533
Аз също познавам един такъв - навсякъде с маминка под ръчичка - пробват дрешки заедно, носи й чантата, плаща с нейните пари навсякъде, а тя му гука и разказва на всеки втори сладки историйки от детството му. Говори й на "маме". Около 37-38 годишен.

Аз пък съм виждала направо перфектен на хартия, но самотник. Виждахме го в един басейн, плуваше километри всяка сутрин. Красавец, тяло на гръцки бог...и 0.5% примес на пределна странност. Перфекционизъм е една от чертите, минаващ границите на нормалната социализация.

# 534
  • Terra incognita
И аз съм ги виждала всякакви, но отделни случаи тук- там нищо не значат.

# 535
bratan, знам ли, неговото е много лигаво. Може би затова звучи кофти. Иначе самата дума е обикновена. Трябва да се види и чуе на живо, да се усети. Grinning Изглеждат точно като двойка с огромна разлика в годините и се държат така. Жената е властна.

# 536
bratan, знам ли, неговото е много лигаво. Може би затова звучи кофти. Иначе самата дума е обикновена. Трябва да се види и чуе на живо, да се усети. Grinning Изглеждат точно като двойка с огромна разлика в годините и се държат така. Жената е властна.
Лошо е, когато майката обсеби синчето и не го пуска.
Но да ти кажа е за предпочитане мъж, който се отнася добре с майка си.
Лошите отношения с майката обикновено се прехвърлят към съпругата след време.

# 537
Мъже, отгледани от властни майки аз свестни не съм видяла. Ергени или семейни все тая. Дори по-добре да са ергени. Няма кой да тровят.

# 538
Лошо е, когато майката обсеби синчето и не го пуска.
Но да ти кажа е за предпочитане мъж, който се отнася добре с майка си.
Лошите отношения с майката обикновено се прехвърлят към съпругата след време.
Това е в много далечна крайност. Едно е да си в лоши отношения с майка си, друго е да го играеш нейн мъж. Отстрани са ми леко зловещи описаните. Не знам дали той някога е имал приятелка. И да е имал, едва ли е изтърпяла майка му. А аз съм от типажа дето попринцип са ЗА хубавите отношения със свекърви даже да са леко досадни - търпелива съм. Приемам съвети, четкам си ги, ОК съм да пием кафе заедно и така нататък стига да няма грубо навлизане в личното пространство редовно. Ама едно е да си приятелски настроен към жената, друго е да търпиш тя да му избира гащите, да му държи картите, да го мамосва на 20 секунди и да обяснява на всеослушание какво чудно детенце е (на 38 Grinning ). Този човек не съм го виждала без майка му нито веднъж.

# 539
  • Fairbanks, Alaska
Да, тука в темата имаше един самотник, дето директно каза, че според приятелите му е много точен Grinning ама що така не му се лепят мацките...

Жените не харесват точните мъже. Такива биха ги изполвали да им свършат някоя работа... Жените предпочитат тези, с които има тръпка....

Общи условия

Активация на акаунт