Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 10 тема

• 43 455
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
Beeps, овесените ядки са в сладкиша със стафиди и какао Simple Smile В кръглата кутийка е бисквитената торта, а отгоре има кокосови стърготини. Овесените ядки ги правя с мляко и пасирам да заприлича на нещо като кремче или с масло и сирене- тогава не пасирам. Удобно е за кутиите Simple Smile

# 181
И аз да се включа към благодарностите за хитрия начин за завиване на баничка. Вчера прочистих хладилника от няколко изостанали кори за баница, малко извара, парче кашкавал, остатъци от майонеза... и спретнах фантастични банички. Не че съм ги опитала, но мъжете у нас ги ометоха за норматив. Днес съм заредила кутиите с: грах със свинско, салата домати , млечен пай с ябълки за съпругът ми.По една порция мусака, таратор, салата домати и разбира се - лютиви чушки (  само за мен) за двамата със сина ни, десерт за него от млечния пай, за мен - ябълка.  Нямам навик да снимам, а ми се иска да слагам и аз някакви картинки. Ще си сложа бележка на плота да си напомням, че в 6,30 сутринта умът  ми не е много бистър.

# 182
Момичета,
Скрит текст:
дайте идея как да ги замразявам тези банички, че да сгъвам само по 1-2 не ми е много удобно. Мислех да ги направя, да пека за известно време, но не съвсем до готовност и после да ги замразя на порцийки и да допичам във фрайъра когато ми потрябват. Замразените банички от магазините по този начин ги правят, нали? Мислех да направя по този начин и домашни рибени пръчици, панирани пилешки хапки и кашкавалчета които понякога ще спасяват положението. Дали ще стане, как мислите?

# 183
  • София
Абе, сгъвай и замразявай директно! Аз цели питки с пълнежи слагам така във  фризера...

# 184
Хм, не знаех, че може така...съвсем сурови ги слагаш? Thinking И печеш без никакво размразяване, нали? Simple Smile За панираните неща не съм сигурна дали ще стане съвсем без никаква предварителна обработка...
Скрит текст:
Започнала съм да забравям сутрин- вечерта имам ясен план какво ще има в кутиите, на сутринта всичко ми се "изтрива" и трябва да се подсещам какво беше Joy Затова искам да имам и такива варианти Grinning 

# 185
  • Някъде по Дунава
Закуската-сандвич с пастет. СЗ- лимецов мъфин с ябълки и стафиди, круша.

# 186
  • На Дунава
Закуска за шестокласника: палачинка от банан, овесени ядки и растително мляко (не сме вегани, но гледам, когато е възможно, да предоставям и алтернативи, за разнообразяване на хранителните вещества), намазана я домашно слядко, отгоре ябълкови резени и маршмелоу за кеф;
Обяд: пълнозърнести фусили с пресен домат, чушка, моцарела и босилек.

# 187
Долче, овесените ядки с мляко ли са? Това е идея за някоя сутрин, когато нямам нерви да го чакам да закуси преди да тръгнем. Може да му сложа за голямото междучасие.

Аз правя и слагам понякога класическа овесена каша за закуските. Кипвам мляко, добавям овесени ядки и варя за малко. Подслаждам с мед. Ако бързам всичко става много добре и в микровълновата за около 2 минути, но слагам меда в последствие. Понякога режа вътре и пресни плодове. А пък каката не обича сладка каша, затова за нея добавям сирене. Може и орехи за разкош.

# 188
  • Sofia
Аналигично на мляко с ориз, мляко с овесени ядки приготвям на щерката от 3-4годишнтата ѝ възраст. Simple Smile
Пък за училищната/офисната кутия всичко е подходящо/съм слагала, само със сладолед още не съм се заиграла. Wink

# 189
За днес шоколадов кекс с пюре от дюли и бисквити с пълнозърнесто брашно, чиа и овесени ядки. За пиене айран.

# 190
  • shumen
За утре-за закуска-принцеса с кайма;за обяд в стола имат леща яхния и плод;за СЗ-кекс и Барни.

# 191
Дами, искам да благодаря за хитрата идея с малките банички! Hug В момента се пекат...
Скрит текст:
Направих плънката с яйце, кисело мляко, сирене, кралски печурки, малко черен пипер и няколко капки мазнина (обрах остатъци от хладилника, защото се оказа, че нямам налични почти никакви количества от които да "сглобя" плънката) Joy

# 192
  • Sofia
Като каза "малки", ето и по-малки. Simple Smile

С шоколад са.

# 193
Да, замислих се следващия път да спретна още по-мини вариант (дъщеря ми подметна, че искала да си ги боде на шишче/клечка Joy ).

# 194
Айде и аз на триъгълните банички. Благодаря за идеята, момичета. Оползотворих три останали ми кори от предната баница. Заредила съм ги в хладилника да чакат таткото утре да ги изпече на тиган.

Останалото изглежда така:

Общи условия

Активация на акаунт