Нашите кухни - 82

• 55 116
  • 885
  •   1
Отговори
# 750
Моят опит е, че десета година все така леко се отварят - както и в началото.
За сравнение-над ширма ми досвидя да сложа и там Блум, сложих обикновен газов амортисьор - скапа се бързо, не държи отворена вратата, трябва аз да я държа. Добре че там държа празни кутии та рядко го ползвам, но всеки път като го отварям и се проклинам 😆
Според мен заложи на качествени амортисьори/механизми и няма да съжаляваш. Нямам опит с други освен тези на Блум.
Моите врати са 18мм пдч...та тежички идват. Но Блумчето ги държи ☺

# 751
  • Mostly in my mind
И ние сме с no frost хладилник. Много съм доволна. Такъв ще вземем и в новата кухня или ще пренесем този.

# 752
  • Варна
Моят опит е, че десета година все така леко се отварят - както и в началото.
За сравнение-над ширма ми досвидя да сложа и там Блум, сложих обикновен газов амортисьор - скапа се бързо, не държи отворена вратата, трябва аз да я държа. Добре че там държа празни кутии та рядко го ползвам, но всеки път като го отварям и се проклинам 😆
Според мен заложи на качествени амортисьори/механизми и няма да съжаляваш. Нямам опит с други освен тези на Блум.
Моите врати са 18мм пдч...та тежички идват. Но Блумчето ги държи ☺

Блум са се доказали!

А ПДЧ под 18мм е компромис.

# 753
  • София
Едно газово амортисьорче е 1.50 лв. Продават и в Роси-то и в Балкан-Юг. Сваляш болтчетата на старото, взимаш го с теб и ... в магазина.
Може и да се поръча по телефона.
Вярно, че Блум са хубави, и аз съм с блум, но не са единствени. Има всякакви.
Освен това, тия малките амортисьорчета, по-добре да се слагат по 2, за да има от всяка страна. За да е балансирано и да не се усуква вратата.

# 754
  • София
ToniShu, направо се отказах от тъмния цвят. Ще е или бяло, или нещо в светло сиво. Пак започвам да разглеждам. Харесах една кухня от ИКЕА, но не я откривам в каталога, нито на страницата им в КУХНЯ. Или не гледам както трябва Simple Smile

Аз не можах да се откажа и не съжалявам, но не мога и да препоръчам с ентусиазъм Simple Smile По принцип не ги оставям в такова състояние, но тъкмо се беше случило и реших да покажа, та евентуално да помогна. Иначе моята кухня е без горни шкафове и се чисти лесно с Meglio, не ми е някакъв проблем веднъж седмично да я минавам. На такъв интервал си чистех и гланцираната бяла кухня в квартирата (но с кърпички за почистване, което спестява малко усилие).

# 755
Едно газово амортисьорче е 1.50 лв. Продават и в Роси-то и в Балкан-Юг. Сваляш болтчетата на старото, взимаш го с теб и ... в магазина.
Може и да се поръча по телефона.
Вярно, че Блум са хубави, и аз съм с блум, но не са единствени. Има всякакви.
Освен това, тия малките амортисьорчета, по-добре да се слагат по 2, за да има от всяка страна. За да е балансирано и да не се усуква вратата.

Ти нищо съществено и полезно не каза.

Моите са два и пак издъхнаха и не държат.
Въпросът е дали да дадеш повече пари за качествен амортисьор и да не го бутваш следващите над 10 години. Или през година да ходиш до Роси-то с развитото амортисьорче.
Аз избрах първото.
Ти също , 😉 въпреки философстването откъде аджеба можем да си купим евтин амортисьор, след като сами си разглобим разваленото.

# 756
  • София
Ами аз имам и 10 кухни Виденов в употреба по наематели, с по 1 такова газово амортисьорче, на по 2 шкафчета. Като са ползвани между 2 и 4 години. И не са правили проблем.
Отделно при родителите ми има ПДЧ кухни на по 25 години, които са си като нови.
Така че се чудя какво толкова им правите на тия кухни, че 10 години да се брои за кой знае каква амортизация.

Аз съм избрал Блум, защото моите шкафове са 1м х 1м. А повдигачите на Блум са толкова презапасени, че ще вдигнат целия шкаф с вратичките, ако се наложи.
За мен отвинтване на 5 болтчета с винтоверт не е проблем и се прави за секунди. Доста повече време и труд употребих докато монтирам и настроя Блум механизмите.
В крайна сметка, не казвам, че Блум е лошо, а да не се изкарват алтернативите като невъзможни и кой знае какъв проблем.

Има и други механизми, на 1/3 и 1/5 от цените на Блум, които съм сигурен, че са много читави. Но не съм ползвал лично и не мога да гарантирам.
Например този, Грас, австрийски:
https://rosi.bg/mehanizam-kinvaro-t65-gras-za-povdigashta-vrata- … ren-red-2866.html
Цената е 25лв.

# 757
Аз пък имам следния въпрос - ако не всички сме мъже (някои сме жени Laughing) и не знаем как аджеба изглежда това амортисьорче, кои винтчета точно да развием? Или всичките да ги развием, да свалим цялата врата с целия механизъм и да ги носим под ръка в Роси - дето не е на най-удобното място?

Принципно въпросът ми е следният - ако нещо се развали по шкафовете, кого викате? Майсторът/фирмата, които са ги направили, майстор, намерен в нета и съгласил се да дойде за такава дребна работа, кого?

# 758
Танграта ще дойде да ти го отвинти, занесе до Роси-то и после да ти монтира новия амортисьор.

ММ бих ползвала аз.

# 759
  • Пловдив
Ако нещо се развали, типично по български, викам приятелче или роднина, който може да свърши работата. Wink

# 760
  • София
Ако ще се бъркаш 170лв за механизъм Блум, който трябва да идеш до фирмата и да си купиш на място, какво са още 200лв за монтаж. А за толкова, все ще се намери кой да го направи. Тук всички сме баровци Simple Smile А като ти слагат новия Авентос, ще ти махнат газовото амортисьорче безплатно, като бонус. Няма да отвинтваш нищо.

# 761
  • Пловдив
Моите панти са някакви с плавно затваряне...доволна.

# 762
Въпросът ми беше наистина принципен - повечето (не всички, разбира се, тук списващите са изключение) от разбиращите от ремонти мъже са на възраст над 40-45 г. поне. Тези пък на по-голяма възраст често имат кухни с обикновени изхвърлящи панти и не ги познават тези модерни механизми. Така че въпросът си стои със страшна сила.
Ако не искаш да занимаваш приятели/познати или ако нямаш разбиращи такива, кого търсиш? Имали ли сте проблем с механизмите и кого сте викали - от собствен или на познати опит?

# 763
Мандаринка, аз лично бих потърсила фирмата, която е направила кухнята, ако не съм взела телефона на монтажника. Имам приятел, който работи корпусна мебел и когото също мога да потърся.

# 764
Има и клипчета в нета.

Според мен всеки мъж би се справил...
То дори и да е майстор, може точно този механизъм да не е слагал...така че.

Общи условия

Активация на акаунт