СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 13

• 30 924
  • 921
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Моите и двамата не искат удължаване на ваканцията. Големият се поддава на някаква паника сред съучениците, че нямало да завършат( 12кл.). Реално тези два дни едва ли ще променят нещо. Според мен ситуацията тепърва ще се усложнява, та не съм сигурна дали не са оправдани подобни притеснения, но да се надявам, че ще  се закрепи положението, само да сме здрави.
и при нас е така. Егати годината улучихме с комбинация на 12 и 7 клас!!! Head Band
И  наистина май по-сложно ще става, като гледам в Италия как e.

# 346
# 347
  • София
И аз съм със смесени чувства за удължаване на ваканцията. Първо, че два дни едва ли ще ни решат проблемите. Второ, малките деца ще са трудни за гледане, може би ще се включат повече баби (където е възможно) и това ще ги застраши допълнително. Абе тегава работа. Моята седмокласничка ходи на уроци по математика, но определено има отпускане. Дванайсетокласника е непукист, за него животът сега започва. Да са живи и здрави, другото ще се нареди.

# 348
С бабите е сложно. Ако дете и баба си се гледат вкъщи ми се струва най-ограничено, дори ако се наложи детето да поживее с баба си известно време. Иначе има баби, които живеят в едно домакинство с ученици, има хора на възраст и измежду учителите, а да не говорим, че и измежду децата има рискови: такива с хронични болести, с респираторни проблеми, с намален имунитет след претърпяно лечение с АБ...

# 349
  • sofia
Колкото и да се призовава да няма паника, статистически и по правилата на епидемиологията, от вируса ще бъдат засегнати 60 - 70 % от населението. Реален факт е, че по-възрастните хора с други заболявания, както и по- млади хора с общо увредено здраве стигат до летален изход. Решението, до някъде, за ограничаване на всичко това е изолацията. На фона на това  НВО ми бледнее като проблем и считам, че най- доброто предпазване е да се изолират групите на обществото и ваканцията да се удължи, колкото трябва. Когато хората тръгнат да се разболяват лавинообразно нито учебния, нито работния процес ще са качествени и хаосът става по- голям, както и страхът. Сега се знае - всички не учат и мерките за преодоляване на пропуснат материал вървят общо и се организират общо. Вариантът, в който деца се разболяват по време на НВО от вируса също е възможен, защото до тогава има само два месеца и вирусът все още ще циркулира. За това да стоят вкъщи колкото е нужно сега.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 10:31 от googlish

# 350
  • София
С бабите е сложно. Ако дете и баба си се гледат вкъщи ми се струва най-ограничено, дори ако се наложи детето да поживее с баба си известно време. Иначе има баби, които живеят в едно домакинство с ученици, има хора на възраст и измежду учителите, а да не говорим, че и измежду децата има рискови: такива с хронични болести, с респираторни проблеми, с намален имунитет след претърпяно лечение с АБ...
Това е така, ако детето и бабата си седят вкъщи. Обаче единици са децата, които няма да искат да излязат две седмици. Пък и храна трябва да се пазарува. Сложно е. Аз моите баби няма да ги закачам. Даже ако трябва, ще ходим да им пазаруваме. Живеем отделно и от двете. Мен за наборката ми е притеснено, като малка пиеше лекарства за астма по книжка. Защото все беше с брохити. НВО то в такива случаи е последна грижа.

# 351
Току-що ми се обадиха от "Вектор", че ПИ тази седмица няма да имат. Не знам дали на всички звънят или само на записаните, които не са от Варна, но такова отношение ми харесва. И след предишния ПИ много бързо ми пратиха сканираната работа. Та, искам да ги похваля.

# 352
Аз съм за ваканция, най-малкото ще се види на къде върви заболеваемостта за 4-ри дни и ще осигури време за реакция на всички ни

Ston,  на всички звънят! и на сайта си са пуснали съобщение, а ще публикуват и новата дата за платилите ПИ 14 и 15 март

# 353
Здравейте,
С малко закъснение най-добри пожелания на всички рожденици, а на Ния много късмет и успех!
Аз честно казано съм за тръгване на училище. Моят мързеланко съвсем се отпусна. Тъкмо почна да влиза в релси и пак почивка. Цял ден на техниката и нищо полезно не се върши. Поне да им бяха дали домашни за упражнение, че аз и да кажа никой не ме отразява.

# 354
  • София
Прежалих се и купих пет маски, оказаха се по 2 лв. всяка. Simple Smile
Мисля, че е много възможно да започнем да пазаруваме на родителите ни и ще си ги слагаме като ходим при тях.

# 355
  • Отвъд алеята зад шкафа
Казаха по ТВ, че няма да има удължаване на ваканцията. Ема тези дни прави Кенгуру и тестове за Четене с разбиране. Отделно има няколко теста по МАТ от училище, така че горе-долу не са съвсем загубени дни.

# 356
В Ловеч са я удължили до понеделник.
Сега колежката получи инфо в школото. Става въпрос за немската, а техния директор е пословичен, че никога не ги пуска.

# 357
Аз звънях на двата телефона в нашето училище- никой не ми вдигна.

Чудя се, ако утре е учебен ден , колко деца ще отидат на училище, особено пък в районите Габрово,Плевен и София.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 11:39 от Biserka_a

# 358
За София е удължена ваканцията, до 15ти.

# 359
Аз звънях на двата телефона в нашето училище- никой не ми вдигна.

Чудя се, ако утре е учебен ден , колко деца ще отидат на училище, особено пък в районите Габрово,Плевен и София.

За да отидат на училище от Габрово и Плевен, трябва да има издадена изрична заповед, която отменя издадената от директорите на РЗИ-тата и на министъра на здравеопазването.

Напомням:
http://www.rzi-gbr.org/news/merki-vav-vrazka-s-potvarden-sluchai … covid-19-510.html

Както и на министъра на здравеопазването - Заповед № РД-01-117/8.03.2020 г.:
https://drive.google.com/file/d/1OdGFEZ-dLZcaiDALYWylMfL3gSmrAjvp/view
Пише изрично "до второ нареждане".
Аз за такова не знам. Това си стои на сайта на РЗИ и този, на училището на малкия.

Общи условия

Активация на акаунт