Всичко за всички марки гел лакове - 29

• 37 120
  • 816
  •   1
Отговори
# 225

Мислех си, че се предлагат само в Алито тези предпазни слоеве за нанасяне и не смеех да си купя защото са китайски. Случайно научих, че и Флормар вече предлагат. Може да е полезно за някой. Аз ще си купя при първа възможност, защото е голяма клепаница с тези печати. Ползвах хартиено тиксо

# 226
  • Варна
Е те това е новина Grinning. Ако и не смърди като китайските ще е супер.

# 227

Аз съм купувала от ДМ, преди години, някаква тяхна марка беше. Пак заради печатите, които ползвах тогава с обикновен лак.

# 228
Аз имам от Дъглас, но не се разбрахме с него.

# 229
  • Paris, France
Аз имам от Дъглас, но не се разбрахме с него.

Какво му беше?

# 230
Повече ми пречеше и сякаш не изсъхна много добре, но може и да не съм го чакала достатъчно 😁

# 231
Neess имат намаление на лаковете. Чудя се до кога ще продължи. Може ли в сайта да се плаща с кредитна карта?
Иска ми се да поръчам докато са в намаление, поне 6,7 цвята ще ми трябват. Съвместими ли са с база Коди? Имаше някакви оплаквания в темата

# 232
  • София
Neess имат намаление на лаковете. Чудя се до кога ще продължи. Може ли в сайта да се плаща с кредитна карта?
Иска ми се да поръчам докато са в намаление, поне 6,7 цвята ще ми трябват. Съвместими ли са с база Коди? Имаше някакви оплаквания в темата

Да, пишат тези с оплакванията, аз съм от доволните. Плащам винаги с кредитна карта. База Коди отдавна не ползвам, но не съм имала база, която да не е съвместима с друг гел лак, защо реши че може да не са съвместими?!?

Благодаря, че писа за намалението, отивам да ги погледна.

# 233
Всъщност се оказа, че намалението е частично, явно на по-малко вървежните цветове Simple Smile
С карта плащаш на куриери или с карта направо в сайта, и после получаваш без да плащаш на доставчика?

# 234
  • София
Всъщност се оказа, че намалението е частично, явно на по-малко вървежните цветове Simple Smile
С карта плащаш на куриери или с карта направо в сайта, и после получаваш без да плащаш на доставчика?

Плащам по време на поръчката, куриера си е техен, няма пос устройство в него.

# 235
Как мислите, УВ лампите дали могат да послужат като стерилизатори за разни неща Mask

# 236
  • Paris, France
Как мислите, УВ лампите дали могат да послужат като стерилизатори за разни неща Mask

Естествено че не. Ако беше възможно китайците щяха да ги рекламират и като такива.

Пикът на лампите, които трепят микроби е между 250 и 280 нанометра, в UV-C спектъра. Нашите излъчват 2 пика, първият на около 365, а втория на 405-410 нанометра. Първият пик е в UV A спектъра, вторият е в ЛЕД спектъра. УВ-А спектъра може да даде зачервяване, но не и почерняваме на ръцете и затова е специфично избран. Азиатките и негърките имат аверсия към допълнителен тен и често се избелват.

# 237
Момичета,

първият ми опит с гел лаковете засега май не е много успешен Simple Smile

Направих мен и майка ми преди 3 дена и в момента и двете имаме по една пукнатина на лака, но само на един нокът. Чудя се в кое може да е проблема.

Направени сме с: nail fresher kodi, след него rubber base kodi, на мен сложих един слой UV гел на kodi (майка ми е без гела), след него гел лак на kodi като и двете сме с еднакъв цвят и накрая сложих и на двете от QF2 FINISH UV GEL, който го дават като топ за гел, но и нейния нокът е напукан, а е без гел и моя е напукан, въпреки че съм с гел.

Не мога да преценя дали е от материалите или не съм пекла достатъчно, въпреки че ползвах лед лампа и държах не по 30 сек а дори повече от минута.

Имате ли идея на кое може да се дължи? Сега купих друг топ да пробвам, но дали може да е от самите лакове?!

P.S. След малко ще кача снимка

# 238
  • Paris, France
Не знам на какво може да се дължи във вашия случай. Причините са:

1) препичане на твърд, тънък лак, обикновено китайски, който няма инхибитори (лепкав слой. Може да се получи при по-дълго печене, но и при не добро разбъркване на гел или гел-лак, когато по четката идат много фотоинициатори.

2) някое твърдо покритие - гел, гел-лак е поставено прекалено тънко.

3) топът е прекалено твърд за това, което има отдолу - гел-лак, реинфорс. Често се случва когато се сложи gel sealer вместо топ за гел-лак върху гел-лак.

4) стресовата зона не е правилно изградена и/или не е на правилното място.

5) нокътят е прекалено мек за дебелината на покритието и/или не добре подготвен. При лек удър покритието лесно се отделя от нокътя, което, ако е в средата, може да остане незабелязано. Отделеното покритие е тънко и чупливо и се пропуква.

Мислила ли си да сложиш малко ултрабонд по-свободния край? На Дейлили, принцесата, на мене това доста ни помогна. Kodi ultrabond, Sensationail primer са моите. С това бих започнала.

Минута ми се вижда малко в лампа като твоята.

# 239
Не знам на какво може да се дължи във вашия случай. Причините са:

1) препичане на твърд, тънък лак, обикновено китайски, който няма инхибитори (лепкав слой. Може да се получи при по-дълго печене, но и при не добро разбъркване на гел или гел-лак, когато по четката идат много фотоинициатори.

2) някое твърдо покритие - гел, гел-лак е поставено прекалено тънко.

3) топът е прекалено твърд за това, което има отдолу - гел-лак, реинфорс. Често се случва когато се сложи gel sealer вместо топ за гел-лак върху гел-лак.

4) стресовата зона не е правилно изградена и/или не е на правилното място.

5) нокътят е прекалено мек за дебелината на покритието и/или не добре подготвен. При лек удър покритието лесно се отделя от нокътя, което, ако е в средата, може да остане незабелязано. Отделеното покритие е тънко и чупливо и се пропуква.

Мислила ли си да сложиш малко ултрабонд по-свободния край? На Дейлили, принцесата, на мене това доста ни помогна. Kodi ultrabond, Sensationail primer са моите. С това бих започнала.

Минута ми се вижда малко в лампа като твоята.

Благодаря много за бързия отговор. Сега ще прочета как и кога се използва ултрабонда, защото съм от най-начинаещите и още дори термините и наименованията на продуктите не са ми много ясни. Затова заложих на Коди и на това, което те препоръчват да се използва като последователност при гел или гел лак.

Но мисля, че тази точка "2) някое твърдо покритие - гел, гел-лак е поставено прекалено тънко." е това, което при мен се е случило, защото от базата сложих два слоя, а от гела само един и то много тънък.

Сега ще изчакам още малко да видя дали ще има други поражения и ако е само това, следващия път ще сложа от ултрабонда и ще се опитам да сложа правилното количество от материалите.

Благодаря още веднъж!

Общи условия

Активация на акаунт