COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 187 562
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 1 725
  • в страната на чудесата
Суха стерилизация на 70 градуса за Ффп, които не могат да се перат.
Ооох поднасям извинения, не ми се занимава честно. Ще се затрия да сте ОК.
Светъл празник!

# 1 726
Хирургическите маски се ползват при операции, където операционните са стерилни. Явно предпазват пациента, по подразбиране и човекът отсреща.
Те са два вида. Обикновена хирургическа

И хирургическа респираторна N95.

Първата пази пациента от капки, а втората е двупосочна с висока степен на филтрация

# 1 727
Драги спорещи, не сте засичали Lejka_... в други форуми, за да знаете, че тя е лекар. Нека й се доверим тогава, когато става дума за контакта лекар-пациент. Помислете как живеят тези хора, на които всички ние разчитаме - отделени от деца и близки, в опит да предпазят поне тях. Дължим им респект и вслушване!

# 1 728
Аз мога да и се доверя по медицински въпроси. Не очаквам от лекарите да имат познания по маските. Поне за последните два месеца се нагледах на хем противоречиви, хем неверни твърдения от страна на медицинското съсловие относно маските, които доведоха и до вреда.

# 1 729
Може ли определение за санитарна маска, че нещо се обърках. Еднократни не съм виждала от много време, та платнените или тези от нетъкан текстил многократни ок ли са? Чисти и сменяни на два часа разбира се.

# 1 730
  • в страната на чудесата
Здравната система е отговорност на всички - и на потребителите и. Работещите в нея изпълняват правилата. А те са създадени от онези, които представляват обществото. Например рамковият договор се подписва от правителството (МЗ), платеца (НЗОК), изпълнителите (блс и БСС) и пациентските организации. За качеството на системата са отговорни всички. А медицинските специалисти, вкл.лекари отговарят персонално само са собствената си дейност.

# 1 731
А пък здравната система и работещите в нея е добре да осъзнаят, че са скачени съдове с икономиката, че сега ако се оплакват, че са недофинсирани в ситуацията преди короната, сега след короната с всички икономически показатели надолу, ще ги удари и тях.

Обществената отговорност към проблемите на здравната система в момента е изпълнена и са взети мерки, за които никой не  си е и представял доскоро. На ход са лекарите, та и с моето уважение към тази професия, не очаквам нито повече, нито по-малко да си вършите работата.

И да се върнем към маските.
Какво доверие излъчва гилдията у мен като пациент, като се почна, с не носете маски, после носете маски, сега пък претенции еди какви си маски, трудно е да вярваш на някой, който през 2 седмици си сменя мнението.

# 1 732
  • в страната на чудесата
Няма нищо задължително в доверието.
Ще те моля да насочиш агресията си към някой друг. Аз не коментирам нищо от въпросите, които повдигаш.

# 1 733
А медицинските специалисти, вкл.лекари отговарят персонално само са собствената си дейност.
А тогава защо се вменява на пациентите отговорност за работата на системата? Това пък е още по-абсурдно. Те нямат думата как да бъде организирана дейността, плащат си, потърпевши са заедно с лекарите, ама отговорността била на всички, обаче изведнъж лекарите отговаряли само за собствената си дейност. Ми тогава и аз отговарям за собственото си боледуване, другите проблеми които имат лекарите не ме интересуват. Така добре ли е?

# 1 734
  • в страната на чудесата
Да, чудесно е. Точно това е личната ви отговорност. Социалната е по механизмите, описани вече, чрез онези, които Ви представляват Simple Smile

# 1 735
Интересно защо обаче всеки път като имам нужда от медицинска помощ ме занимават с проблемите на системата и ме призовават да я пазя.....Не болните, а системата трябва да ги пази.

# 1 736
Няма нищо задължително в доверието.
Ще те моля да насочиш агресията си към някой друг. Аз не коментирам нищо от въпросите, които повдигаш.
Joy Това ме разсмя. М-да.............. нямаш ли мнение по въпроса защо лекарите през 10 дена си сменяха позицията по въпроса за маските.

# 1 737
  • в страната на чудесата
Имам Simple Smile
Но е личното ми мнение.
Можеш да адресираш въпроса си към онези, които са го коментирали.

# 1 738
Те и от СЗО започнаха с това, че този вирус не бил заразен и минаха през всякакви други противоречия. Какво остава на най-ниското ниво хората да са объркани от разнородната информация. Вероятно заради обобщаващия термин маски. А маските са толкова много видове и с различно предназначение. И най-важното е правилната им употреба. Нагледах се на груби грешки в употребата на предпазните средства от репортажите по болниците. Очаквано беше за мен голям брой медици да се заразят с използването само на съвсем хлабаво поставени обикновени хирургически маски носени незнайно колко дълго в силно заразна среда. Ако за мен това беше представата за маски изобщо сигурно и аз щях да твърдя, че маските не предпазват или поне съвсем недостатъчно. Хората по улиците дори са си намерили далеч по-добра защита в същите условия на недостатъчно снабдяване и няма оправдание за това да се погрижиш за собствената си безопасност преди да се заемеш с всички останали задължения. А двамата депутати, които първи се погрижиха по-сериозно за собствената си безопасност се бяха превърнали в обект на подигравки. Бих желал това да бяха направили и лекарите от самото начало дори и някой да си мисли, че се престарават.

# 1 739
Добре де, какво е читава санитарна маска, пак да попитам. Искам да съм изрядна с това, което има в момента на пазара. Та?

Общи условия

Активация на акаунт