Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 45 060
  • 790
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Минавам да се оплача. Ще се побъркам вече. След карантината ще съм сигурно с 10кг в плюс. То, вярно че химията ме кара да ям, ама не моа се запра. Някой знае ли да се продават магнитчета за хладилник с ген. Майтапчийски? Барем като посегна да отварям хладилника и да ме пита "Ти къде?"
Майтапа на страна. За 20 дни, времето между 2 вливания, качвам по 2 кг. Как ще се сваля това после?

# 346
Не е от химията, Тита......покрай тая карантина май всички ще позагладим косъма и ще опънем бръчките Wink

# 347
  • Варна
Това за бръчките е добре, ама всичко ми е опънато вече. Искам да се движа, да ходя по 10 000 крачки на ден, да тренирам. Мъжката страна в спалнята си ме харесва, и го демонстрира, но на мен вече ми тежи. Много. Химиотерапията няма да ме довърши, но това седене вкъщи може да свърши таз работа.

# 348
Тита ♥️ всичко ще мине и ще го полеем.
И аз имам тоя проблем с опъване на бръчките, още повече ги опънах 😁

# 349
  • София
Момичета,от скоро ви чета...Имам питане-след първата вливка на майка ми и се зачервиха очите и и парят.Това нормално ли е и какво да правим?

# 350
  • София
Направих си в пръскалки дезинфектант (купих мицеларна вода от Лидл, 95⁰ спирт, кислородна вода, глицерин, няколко капки етерично масло за аромат и ги смесих- преобладава спиртът).
Може ли да дадеш съотношенията на съставките на домашния дезинфектант?

Lady, сега видях въпроса ти 😊

Скрит текст:
Съотношенията са на око.
Аз като химик си имам везна в главата Joy
Разделих мицеларната вода (250 ml е) на 2 х  125 ml.
Към всяка част добавих по 100 ml спирт (1 шишенце) и половин шишенце глицерин (по 50 g са), малко кислорода вода и аромат.
След дезинфекция мажа ръцете с вазелин, защото кожата изсъхва много от спирта.
Вкъщи дезинфекцирам с парочистачката (не ми се мисли каква ще е сметката за ток Joy )
.

Marittaa, радвам се че се появи. Трансформациите продължават при теб.
Звучиш свежо Hug

# 351
  • Варна
Момичета,на 9 април трябваше да съм на преглед при Ганчева,но тя била в болнични до края на месеца.Какво да направя,не искам друг да ми води диспансерните прегледи?

# 352
  • София
Вега,може да има такава реакция.Ако няма някакъв секрет,пробвайте с изкуствена сълза или има едни доста добри капки Висглик нео.Ако мислиш,че е възпалено или със секрет,може и Офталмо-Септонекс.Тези са без лекарско предписание.
 Алко,ако не ти е проблем да го отложим,би трябвало да няма проблем.Аз съм си сменяла датата.

Да ви се оплача ,излезе ми преизчислената пенсия и е великата сума от 231.57 - с цял 1 лев повече от минималната пенсия.Това е - 16г трудов стаж,13 от тях като фармацевт .Да ми е честито!Дано да съм жива и здрава да не оставам на нея и да мога да си работя,че иначе само лекарствата не мога да си платя с нея.

# 353
  • София /Абсурдистан
Зори, ако се затрудняваш с харченето, насреща съм да помагам 😂 И аз съм със същата колосална сума.
Момичета, стиснете ми едни палци моля, че утре съм на скенер и не се знае.

# 354
Лейди как така не се знае- само хубави новини чакаме. ✊✊
Зори честит професионален празник.

# 355
  • София
Чувствам се богаташка... почти 250 лв пенсия... ама ще вземем Великденски Joy

Lady, стискам палци! Всичко ще е ОК! Hug

# 356
  • София
Аз още съм в неведение каква ще е моята реална пенсия. Тръпна в очакване 😆

# 357
  • В царството на игрите:)
Аз пък даже и не получих пенсията си този месец. ТЕЛК решението ми е во 1 май 2020 и на 10.04 съм на ТЕЛК, но не разбирам защо априлската ми я няма Sad
Иначе моята с 24 години ТС беше 225 лв., така, че Зори, ти си направо богата Simple Smile

# 358
  • София
Благодаря,Рени!

Лейди,стискаме и чакаме добри новини!

Явно всички сме един дол дренки.Но пък познавам и хора с над 400лв пенсия и реших,че само аз с тази невероятна сума.Цели 4 месеца чаках този 1 лв отгоре. 🤣

# 359
Мерси Ани🤗 Да добре съм. Наистина! Физическото ми състояние е по-добро от това преди рака. Последно бях така фит на 35-6 години. Платих си за тренировъчен и хранителен режим на Кирил Танев (предполагсм по-известен като мъж на черната Златка) и работи! Много работи. Напраео съм изумена. Имам малко любовни и служебни проблемчета, но на фона на отминалата 2019 година не ми пука чак толкова за тях. Ще ги оправя. Малко ми е тежко в момента и с детето, заради карантината, но и това ще мине. Вчера бях на ЯМР. Доктора-пич ме изненада още същата вечер с и-мейл (очаквах чак на другия ден инфо), в който ми пишеше, че знае, че сигурно се притеснявам, та искал да ме успокои. Всичко изглежда перфектно! Ми....на 17. Април рано, рано лягам под ножа да оправят кривия имплант. Той май фиброзка има и предполагам и за това така крив остана. Да мине и това и седмица след операцията ми е последният Херцептин. Предпоследния беше мин.седмица. И "изкласвам". Оставам на хормоното, но гинекологът ми (специалист е по ракови неволи) изрази мисли пред мен, че с моят казус му се вижда пресилено да съм на Золадркс и каза да кажа на доктора-пич да се свърже с него, за да дискутират. Те се познават. Нищо чудно да ми "падне" менопаузата по-рано от очакваното. Те ме гледаха не само за рак вчера, ами и за остатъци от жлези (основно) и щом доктора казва, че всичко е перфектно считам, че няма нищо от жлезите.
Не вземам никакви медикаменти вече освен хормоните, Херцептина и за кръвно. Отказах алкохол, дроги, антидепресанти, цигари (чат-пат припалвам, но много рядко) и възстановявам тялото си от вътре и от вън интензивно. Абе, гордея се със себе си. Победих! 😊
Ето малко фото😁

Лейди, стискам палци! Стискай ми и ти на мен😁

Общи условия

Активация на акаунт