Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 45 042
  • 790
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Варненско Тинтири, страхотно изглеждаш, браво!
Вчера не успях да се включа - честит празник и да сте много здрави! Ние почти цял ден бяхме навън - отидохме до едно село наблизо и се разходихме в планината - към Стара планина - много хубав район се оказа - за разлика от Витоша е слънчево и не така усойно.
Лагерта, това с лененото семе определено ме изненадва, трябва да проверя. Има една рецепта на Будвиг за лечение на рак - смесва се извара и олио от ленено семе, ето това:
https://media.framar.bg/любопитно/как-да-предотвратим-или-да-излекуваме-рака-известната-рецепта-на-д-р-йоанна-будвиг-част-2

# 421
[quote author=Lagertha
Аз да ви кажа, точно след като се похвалих и вчера забелязах че гърдата ми отново почервенява и ме боли, тя все си ме наболяваше малко. В вче със сигурност знам че причината е претоварване. И предния път след едно голямо чистене се влоши. А изобщо не бих лазала че съм правила кой знае какво.Пазарувахме малко с г. дъщеря носих само другата ръка, обикновенно чистенеесин прозорец, кофите с водата гледам с другата ръка да нося. Странно е , не знам, не вярвам и вие да не го правите. Чак толкова пазене....

Аз в началото много се пазех,ама и това не е решение, защото и тогава се получават проблеми заради застой на лимфата. Дори като правех нещо с търкане известно време ми беше по-добре на ръката.
По принцип всички дейности като чистене с прахосмукачка,миене на прозорци,гладене,простиране не се препоръчват. Ама тогава кой да ги прави ? Аз гледам да не правя всичко наведнъж и в един ден да свърша всичко. Което остате остане, то ще ме чака ,няма кой да го свърши или ако някой се сети ще е някакво изключение. Преди един вътрешен прозорец го миех всяка седмица сега може и месец и два да минат . Без това детето го опипва вратата веднага и на следващия ден разликага е никаква.
Много пъти се е споменавало за вземането на кръв от ръката без лимфи,но от откологията съветват да не се бръсне подмишницата, а да се обезкосмяма само с крем депилатоар. Незнам спазвате ли го аз в началото бях стриктна,но после когато както дойде.
И от мен хубава седмица.
(Аз пак трябва да стягам карантинен рожден ден този път на ММ. Като минат празниците и след козунаците се чудя дали ще мога да минавам през вратата)

# 422
Тинти - Варна, много си сладка. Честита перушинка.
Лагерта, защо така тази гърда...
И аз съм рожденичка тази седмица, хм, мисля да го отразя в съвсем тесен кръг, но купона да не е в стил карантина. Няма да се дадем на тая нова гадост, ще минем и през това!

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 10:49 от unabella

# 423
  • Plovdiv, Bulgaria
Варненско Тинти, толкова си нежна и сладка!
unabella , и аз в четвъртък съм рожденичка, но само четиримката ще сме си вкъщи. Бабите, толкова ги пазим, само храна им купуваме и оставяме отвън пред вратата. 

# 424
Шуши, аз съм в петък. Еха, и двете сме Овенки.
 Нашето семейство е активно и при тези условия, нямаме друг вариант, с необходимите мерки, но сме пак на черешата. Разчитам на късмет и здраве, нееднократно съм разчитала именно на това, не на човешка и медицинска логика!
Тези дни ще ни изследват служебно, да видим какво ще стане.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 10:48 от unabella

# 425
  • Plovdiv, Bulgaria
unabellaнепоправими овнета сме значи.

Тези дни ще ни изследват служебно, да видим какво ще стане.
Ти в каква сфера работиш, медицинско лице ли си?

# 426
Шушито, не, в институция работя. Сега нямаме достъп до много външни хора, но сме поне 50 души едновременно в сградата.

# 427
Девойки , прегледите отменени ли са ?
На 23- ти трябва да съм на годишен преглед.

# 428
  • Русе
Днес минах ЯМР в Сити клиник. Освен голямото се оказа, че има и още едно. Много подробен преглед ми направи и после доста време ми обяснява. Посъветва ме да си направя генетичен тест и да махам двете гърди. Похвали онколожката ми, препоръча разни колеги....доволна съм, въпреки не особено добрите новини.

Утре ще ми изпрати резултатите и отивам при моята да видим от къде ще я подхващаме Sad

# 429
ДЗ, бяха ги затегнали, но ми се струва, че сега се провеждат. Дано съм права, точна информация не мога да ти дам.
Ели_дечкин , успех!

Лейди, какво става с теб, как е скенера?
Тита, как сиии, свърши ли химията?
Ех, защо Тото тотално спря да пише, сигурно е приключила с отровата и сега е с нова прическа. Искам да пише.

# 430
  • София
Тинтири,много си сладка с новата коса!

DZ,свържи се с твоята клиника и попитай.В Надежда са отменени диспансерните прегледи.Ако нещо ни притеснява, може да отидем,иначе чакаме да свърши извънредното положение.
 Ели,успех!И при мен бяха 2 в едната гърда.Махнах жлезите и на двете и ми сложиха импланти.

Лейди,чакаме те с резултати!

# 431
  • Варна
Варненско Тинтири, прекрасна си! Толкова светлина и доброта излъчваш. Зарежда ме с оптимизъм снимката ти.
Бела, на 21-и влизам за 6-ти курс Крабоплатин, трябва да е последния. Следват още доста вливания Авастин. Предполагам ще ми назначат скенер, да се види какво е положението. Малко ми е притеснено за тоз скенер. Имах алергична реакция към венозния контраст предния път, та сега не знам как ще е.
Иначе се чувствам много добре тези дни. Практикувам Тай Чи вкъщи, доста енергия ми дава и ме провокира да се движа. Заради карантината пускат безплатни онлайн уроци.
Не излизам, то и нямам желание да се покажа навън. Липсата на вежди и мигли, и подпухналото ми лице ме смачква. От цялата химиотерапия най-трудно ми се струва приемането на образа ми в огледалото.

# 432
  • София /Абсурдистан
Здравейте! Днес си взех резултатите, добри са, но има проблем с раната и кухината в гърдата. И образните лекари, и онколозите са на едно мнение, че трябва да се запълни с имплант колкото може по- скоро, защото е твърде голяма дупката и има изгледи да започне да се възпалява. То почти се е затворило, но не се знае дали ще се затвори напълно и изтича по малко някаква сива гадост. Накратко, чакам да разрешат отново плановите операции и трябва да отида при хирург.
Водих и баща ми на диспансерен преглед, маркера му е паднал на 8,25, което е добре. На 27 ще го гледат и него на скенер. Това са ми новините.

# 433
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Девойки , прегледите отменени ли са ?
На 23- ти трябва да съм на годишен преглед.

Вчера возих мама до Плевен на ЯМР и контролен, там поне не са отменени.
Хората влизат сами, придружители ако има - чакат отвън.

ПП Много е странно усещането с ограничението с придвижването - чувстваш се сякаш минаваш през свят,
в който има толкова много неща да видиш и да пипнеш, а трябва да преминеш транзит и набързо...
Дано скоро отмине тази опасност.

# 434
  • София
Да се отчета набързо. Не че има нещо интересно... Баси гадното ежедневие с тая карантина Sad Утре поне ще мина цяла София, че съм на терапия (Боже, на какво се радвам!!). Майка ми ще е с мен за втора химия. Много добре беше след първата, никакви странични ефекти. Дано така да е и при следващите. Косата й пада здраво, а тя май се надява поне нещо да запази Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт