Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 44 976
  • 790
  •   1
Отговори
# 630
Марита, то и аз вече нищо не понасям......щом ми стана лошо от местната упойка( но повече ми се вярва, че ми стана лошо и повърнах от миризмата на дезинфектанта в операционната- тая миризма ми действа на подсъзнателно ниво и  ми докарва сериозно гадене, вече).
И аз вече съм си у нас- споразумяхме се с дежурния доктор, че няма никакъв смисъл да кеся там- та се прибрах и ще ида в понеделник да ме превържат и  изпишат, че пуста клинична пътека.....не можело по-рано.
Тинти, радвам се, че се разписа! Липсваше! И си права- идиотска е ситуацията отвскякъде.
Лейди, по твоя въпрос  се сещам за маска с мая за хляб, разтворена в прясно мляко, сок от магданоз, мазане с обелка от краставица...май и ягодите избелваха. но, не знам доколко ще са ефективни тия природни средства, предвид, че най- вероятно луничките и петънцата са на хормонална основа( това го предполагам, но факт че и при мен се появиха, а нямах такива преди да почна хормоналното лечение).

# 631
Тинти не е писала скоро.

Благодаря, че се сещате за мен! Добре съм, доколкото е възможно в тая идиотска ситуация. Връщам се да ви чета!
Ако не те мързи би ли повторила заради мен какво е станало?

# 632
  • София
А, нищо не е станало. Говоря за идиотската ситуация с вируса

# 633
  • Русе
Здравейте, дами.
Как сте? Дами с манипулации от последните дни?

Аз мърдам. Трудно ама не се отказвам. Все някой ден тъпата ръка ще дойде на мене си.
Днес при смяната на превръзката, сестрата ми каза, че е хубаво да вземам някакви добавки. Докторите не обичали да изписват но имало доста инфо из нета, и да потърся нещо.
Вие нещо ще ми препоръчате ли? Hug

# 634
  • София
Ели, по време на лъчетерапията ми бяха изписали Полимакс плюс, много добре ми се отрази,както и вит А и вит Е и естествено вит. С. Сега пия вит. Д. Магнезии , аз цветен прашец. Малко съм занимарила добавките напоследък. Пиех Алое на Форевър мин.година.

# 635
  • София
Ели,зависи ,за какви добавки говори.Аз след операцията пиех Лимфомиозот капки и Сераза таблетки,като и двете бяха във връзка с операцията и лимфата.
  Иначе правя една схема със Сладък пелин.Пръскам си спрей с вит Д +К ,защото ми е ниско Д-то.
 Откакто върлува Короната, пия Енгитол и Стаматин за имунната.

Мен тази Корона ме преследва. След като една от колежките ми беше с нея,сега и приятел от компанията е с доказан с PCR  тест корона вирус, а с него се видяхме в Събота.Поне беше на открито, та се надявам да не е успял да ни метне бацили.🤣Само няма обоняние, всичко друго му е ок.

# 636
  • Русе
Засега, следоперативно. Прехвърлям старите теми но рядко попадам на такива коментари.
За лъчето ще го мисля после.
Hug

# 637
Здравейте,пиша по-повод до споделя с вас и искренно да ви съчувствам за  борбата с тази коварна болест.Ние загубихме нашата битка,много тежко как любимото ти същество се измъчва и се погубва ден по-ден.Имаме от тези обезболяващи лепенки Бипренорфин Актавис и ако някой желае може да се свърже с мен даваме ги безвъзмезно за да помогнем.От все сърце желая успех на борещитите се и техните близки.

# 638
Аз пия алое по домашна рецепта есенно-зимния сезон. В момента нищо не приемам.
Зори, защо не си направиш пак тест, бас държа, че ти го изкара това чудо.

# 639
  • София
Зори, поради естеството на работата ти може и с повече  заразрени да си контактувала. Аз мисля че имунната ти система е достатъчно силна да се справи ако се случи.
Вчера бях на първи диспансер, всички изследвания са хубави, маркера 8 и нещо, но най големия майтап беше че като влизах в сградата ми измерих температурата и беше 34,7 май се превръщам в змия 😂😂😂
Хора сигурно сте челитази статия, но какво мислите по въпроса, дали епак някава реклама на ново лекарство http://anticancer-bg.com/news/tomoksin

# 640
  • София
Да,чела съм я още по време на химията.Няма спор за това,че е добро за нас,но пък нещо нямам смелост да остана само на него.Пък и аз съм на Аримидекс вече де.
  Браво за диспансерния, супер ти е маркера.При мен беше 18 последно.
 А за Короната - така е,кой знае с колко съм се срещала.Аз не съм се уплашила де.Даже вчера ходих да му нося лекарства и цигари на този приятел.😀

# 641
Тези, челните термометри и  мен все ме докарват на студенокръвно.
Аз, и друго да се оплача......за една седмица, ми бил паднал хемоглобина( миналата бях на херцептин, беше си ОК, като постъпих за операцията съм била леко анемична, рекоха.....но за мен, щом е над 100 все съм доволна, а и предполагам че има значение къде го изследват и кой). Иначе съм си у нас- вчера ме изписаха, раната засега е спокойна, в петък ако продължава да е така ще ми махнат конците. Хистологията обаче ще я почакаме повечеко, че тук бавно стават, а и има почивни дни и малко по- голям наплив последната седмица, та към средата на месеца,  най-рано ще знам какво е било...
Зори,  с твоята професия и постоянни контакти, предполагам че вече си се срещала неведнъж с вируса....Наблягай на имунитета и  това е. Аз, се замислям че колкото и да се пазим, ако ни е писано....няма се опазим, ами дано да не го караме с усложнения!
Lagertha, радвам се, че резултатите са добри!
Ели,  аз добавки няма да ти препоръчам....щото наблягах на чайове и на храната, само бирена мая и вит. В комплекс на таблетки съм пила и по едно време зимата вит. Д..., но ще те посъветвам да не спираш опитите за раздвижване на ръката. Особено по време на лъчето.

# 642
  • София
Ели, аз не пия никакви добавки, освен витамин Д и магнезий /второто ми помага за съня и за мускулна треска след тренировка/, единствено сутрин пия чай от джинджифил /пресен/ и половин лимон, но това отпреди рака го правя.

Лагерта, доказано е, че кръстоцветните причиняват смъртта на ракови клетки и са силен антиоксидант, но чак да остана само на това лекарство - не бих посмяла. Днес ще отида да си взема най-сетне рецептата за Екземестан-а и ще споделя тези дни дали имам странични ефекти - болки в костите и ставите /аз по принцип си ги имам/. Чудя се дали да се набутвам скоро да отида за изследване за остеопороза в Александровска или да изчакам, с този Ковид...

Люба, моят хемоглобин също е паднал, покрай тези операции, а и спрях месото изцяло от 3 месеца, мисля да проуча кои храни помагат и да наблегна на тях.

# 643
  • София /Абсурдистан
Аз вземам за баща ми Билкова кръв от аптеката за анемия и вече хемоглобина е почти в нормата. Ето този сироп https://apteka.framar.bg/30023600/%D1%84%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0 … -250-%D0%BC%D0%BB
От Херцептин много пада хемоглобина, аз го минах това чудо.
Изследване за остеопорозата правят в нашата поликлиника - 25 ДКЦ и е много по-евтино от други места. Един ден седмично, май в сряда беше, е с намаление, нещо от порядъка на 40 лв май беше. Не се покрива от касата.

# 644
  • Русе
Мерси за съветите Hug

Взех си двете казани от Зори + Б17 (аптекарката каза, че само този е полезен за мен, не комплекс) + тинктура от глухарче. Това засега смятам, че е достатъчно. Другата седмица, според резултата и мнението на онкото, ще го мисля. Наблягам на салатите, мъфините ( Mr. Green )  и доброто настроение. А, и упражненията но те са ясни.

Общи условия

Активация на акаунт