Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 44 968
  • 790
  •   1
Отговори
# 660
  • София /Абсурдистан
Момичета, аз пак имам проблем с раната. Отново набира гной някъде под шева отстрани. Нещо там не е наред. Изтича и доста лимфа отпред, явно няма да се затвори всичко. Боли ме цялата подмишица, тръгва болка и под ръката и мястото на шевовете под нея. Извадени са преди около 2г.  само 3 лимфни възела, всичко е било чисто. Трябва да ме види добър хирург. Не зная в коя болница да отида, имайки в предвид сегашното положение с вируса. Приемам съвети всякакви.

# 661
  • Варна
Лейди,ако е много зле отивай в спешна помощ!Снощи пак се будих три пъти в пот,направо незнам какво да правя и самата гърда е с по-висока температура от неоперираната...и болеше леко.Да не е възпаление???Опитвам от два дни да се свържа с Ганчева и не успявам,дали се върна от болнични ?

# 662
  • София /Абсурдистан
Не е много зле, все още. В Пирогов не смея да отида.

# 663
Здравейте! Скоро не съм писала. Откакто почнах ХТ. Доста зле се чувствах в началото и с децата все имам какво да правя. Вече я понасям малко по-добре, благодарение на Биобрана и Канелима, които пия. Искам да ви питам на някой налагало ли се е по време на ХТ да пие антибиотик? Миналата седмица, заради течение си направих  изследване и цитонамаска. Цитонамаската ми е III а. Винаги досега ми е била II гр. Отделно имам бактерии - ентерококи и  се налага АБ, но гинеколожката каза първо да питам онколожката дали може да се приема сега , като съм на ХТ. Утре ще и звънна да питам. Четох едни страхотии в интернет, та не знам какво да правя.
Искам дави питам и още нещо - има ли тук някой, който си е правил ХТ и в последствие няма рецидив?

# 664
  • Русе
Да, аз съм пила зинат след 3 та химия,тъй като първо правих лъче и ми се появи некротирана тъкани освен това нямам рецидив,почвам вече 11 год. от операцията.

# 665
  • София
Аз не съм пила,но задължително се посъветвай с онколога,защото той ще прецени ,кой АБ е подходящ.Правиха ли антибиограма?
 Аз пък съм чела,че цитонамазка не се прави по време на ХТ.

Лейди,нали Софиямед ти е близо,може да отидеш да те погледнат.

Честит празник на всички!
 Аз си имам много именици - голямото дете,тате,свекър ми и девер ми.Всяка година се събираме всички,но тази ще празнуваме сами.☹

# 666
  • Варна
Disappointed RelievedDisappointed RelievedDisappointed RelievedDisappointed RelievedЗдравейте Момичета ,
Честит празник на всички именници , и всички които празнуват .
Не съм влизала отдавна и доста съм поизтървала , четох назад но няма как да наваксам всичко ,
И се извинявам че съм пропуснала добрите новини  , Прегращам ви всички.

Най --накрая ми оперираха лимфите преди 2 седмици , забавиха ме заради отмяната на плановите операций заради Ковита .
Момичета когато имате свободно време ще ми дадете ли насока и съвет , имам нужда от вашата веща помощ.
И така :
Извадиха ми 2 лимфни възела на първо ниво , и 3 на второ ниво , за мое огромно съжаление на първо ниво единият лимфен възел има микро-метастаза 1мм, толкова малка че можело да не я видят....  всичко останало е чисто .
Решиха че не е необходима пак операция за пълно премахване на лимфи защотото микрометастазата е само 1мм, а и всичко е извадено вече
Относно химиотерапията всички бяха на кантар ....ако да о.к , ако няма пак о.к и че гаранция няма ,
повечето мислеха че няма нужда , но че ще ми предпишат за по сигурно 4 ,
затова за да я избегна ми препоръчаха да направя Генетичният Ендопредикт тест в Трансхеликс .
Резултатът показва 32% риск ако е без химио , и само 5год. хормонотерапия, ( за период 5-15 год.)
и 15 % риск от рецидив ( за период 5-15 год.) ако направя химио + 7-10 години хормонотерапия.......или т..е риска се намалява с над 100% по техните думи .

Ще започвам химиотерапия на 22 май , 3 червени - 3 бели ,  пише 3 ЕС- 3 Т ???  (какво е това ) Аз съм с ХЕР2 негативен ER+ PR+

ще ми дадете ли насоки какво да пия за да я понеса по леко , за сега пия само куркума на прах, и сокове морков , цвекло , джинджифил (или ябълкa), правя си кефир ,  храня се нормално но леко.
Онколога ми каза че ако си намеря  Aloxi 250ml flakon  венозно преди химиото няма да имам никакъв проблем ......само че го няма по нормалните аптеки , ще трябва да търся по болничните ....Има ли аналог ?
Моля ви споделете ако сте приемали нещо което да предпазва и да помага , или нещо което не трябва да приемам....имам още около 2.5 седмици и доста ме е страх .  Disappointed Relieved   ......толкова се надявах да я избегна .
Също имал ли е някой от вас  поставен порт,  болезнено ли е ? Имам направление за сърдечно-съдов хирург за да ми постави такъв за да не ми прецакват вените всеки път ,
след операцията бях цялата надупчена и насинена защото не можеха да ми сложат абукат ...не остана вена да не са пробвали ......а как болеше , май нямаха много опит девойките докато не дойде старшата за последната веничка и направо си я сложи като Pro.

Незнам как стоят нещата с перуките , откъде да си взема , да се подстригвам ли като войник от сега или е рано .
И последно не знам нищо и за ТЕЛК-овете , какво влиза за нас и от къде ....четох отдавна за винетки , данъци за апартаментите и колите ....и не помня какво друго.
Моля ви споделете каквото знаете и каквото още смятате че е важно .
Благодаря ви предварително и весел празник на всички .
Муцито

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 17:21 от Muzito

# 667

Аз пък съм чела,че цитонамазка не се прави по време на ХТ.

А спомняш ли си защо не се прави? Гинеколожката не ми каза нищо за това, въпреки че знае, че съм на ХТ

# 668
Лейди, не отлагай прегледа! Още сега мини през  Софиямед или Исул да не стане някоя голяма  беля.
Момичета имам питане.
 Започнах ендокринната(хормонална) терапия с тамоксифен, защото го нямаше другото.... Сега се чудя дали да го сменям🤔🤔

# 669
Лейди може би наистина още днес трябва да отидеш в някоя болница поне да го видят. Пирогов е много рисков май в момента.
Бони казват за Нолвадекса, че бил по изчистен. Лошото е, че имат проблем с производството и съответно доставките та не се знае дали няма пак да ти се наложи да го сменяш. Иначе и при употребата на двете трябва на 6 мес. да се мери лигавицата на матката.
Марита ти възстанови ли се?
Муцито аз не съм преминала през химия и няма как да съм полезна със съвет. Ако работиш можеш да ползваш болнични ,по изгодно финансово е. Телк ако не работиш в момента или след като ти свършат 360 дни болнични. Рано е да се постригваш още. След първата ще го мислиш тоя момент.
Чакура има много хора без рецидив от темата.

# 670
Муцито, твоят случай беше доста сходен с моя, доколкото си спомням , добре е, че си решила да правиш химиотерапия. Трудно се понася, но минава. Аз също пия куркума на прах, сок от лимон сутрин на гладно, сокове от морков и цвекло ме мързи да си правя, но ги ям на салата. За гаденето се опитвах да не пия нищо допълнително, че и без друго много медикаменти ти вливат по време на химията, но ми беше много лошо по 4-5 дни. Иначе предписват Зофран и Деган, Зофранът май е за предпочитане. При първите 3 химии не пиех нищо за имунитет, после като обявиха Карантината почнах да пия комплекс от японски гъби на GNC и герисан за хемоглобина. Косата почна да ми пада на 15тия ден след първата химия. Портове имат Антония и Детелинка, по-точно могат те да ти кажат. Моите вени потъмняха и ме болят, но аз съм си виновна, че с нищо не ги мазах, почнах чак след като свърши химията с хепароид, може и с троксевазин. Кураж и успех в лечението!

# 671
Здравейте,пиша по-повод до споделя с вас и искренно да ви съчувствам за  борбата с тази коварна болест.Ние загубихме нашата битка,много тежко как любимото ти същество се измъчва и се погубва ден по-ден.Имаме от тези обезболяващи лепенки Бипренорфин Актавис и ако някой желае може да се свърже с мен даваме ги безвъзмезно за да помогнем.От все сърце желая успех на борещитите се и техните близки.
Съболезнования! ☹️

Рени, аз съм супер! Психиката ми куца, но не зарафи рака, а защото съм самотна майка сама в чужбина. Трудно е наистина! И в работата ми яко се зговни, та напускам, ама напускането ми е почти със скандал😁

Аз не отдавна свърших и с Херцептина. До лято 2022 ще имам Золадекс, а до 2025 Нолвадркс и край.....ако не стане нещо друго😁

Бела, браво, че си напълно здрава! 🤗
Искам да ви препоръчам нещо за растеж на коса. Тривитамина (конското) и ампули Tricogen. Аз ползвам само конското, но чакам бившия да донесе от Италия ампулите, че тук ги няма май и косата ми тръгна да расте. Мама ползва и двете и казва, че ходи всяка седмица да се подстригва. Косата и стигна до кръста за отрицателно време, а преди и беше трудно до средата на гърба да си отгледа. И хем се изрусява.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 12:23 от marittaa

# 672
  • София
Бела, радвам се за теб!Знаех си❤
Корен браво как успяваш без лекарства против гадене?
Момичета да питам имали ли сте менструални болки. Имах преди да ми слижат Золадекса този месец, и мислех че е заради това че наближава деня за Золадекс, но днес пак се появиха. Дали да се притеснявам?

# 673
Лейди, кaкто кaзвaт всички по добре още сегa иди в някоя болницa, че дa не стaне пaк някоя беля..
Относно тaмоксифенa и нолвaдексa, aз почнaх с първото, сегa нaмирaм второто и пия него. Не откривaм рaзликa, aмa тя сиг е нa микробиологично ниво Simple Smile
Относно портa, дa по-добре е с порт, кaто нямaш вени. Постaвянето не е стрaшно с някои изключения ( aз бях тaковa) дълго ми продължи, зaщото трудно нaмерихa венaтa тaм.. Тa възстaновявaнето ми беше 20 дни, aмa мн ме дърпaхa, инaче зa 5-10 дни би трябвaло дa мине.. Не боли кой знaе колко де. Прaви се с локaлнa упойкa, нямa дa ти дупчaт вени. Повреме нa постaвянето не боли въобще, после мaлко. Сегa 6 месецa по късно не го и усещaм че е тaм. Кaто го промивaт и дупчaт е кaт щипкaне..нищо общо с вените..Знaм че постaвят в Aлексaндровскa,Пирогов..еднa сестрa от сити ми кaзa че и в токудa постaвяли.
Зa гaдене повреме нa химия пиех зофрaн..дегaнa не помaгaше. Зa имунитет нищо, кaто цяло нищо не пиех повреме нa химия освен зофрaн.. Може би тaм сбъркaх..

# 674
Корен браво как успяваш без лекарства против гадене?
Ами как, гърчих се от гадост, че много тежко ми вървеше червената химия, но мина. Сега почнах лъчето и ми е направо песен.

Общи условия

Активация на акаунт