Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 45 012
  • 790
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, момичета!
Моля Ви дайте съвет при кой да отида на профилактичен преглед. Какво мислите за професор Александрова?

# 676
  • София
Аз не бих отишла при никой друг. За мен тя е най-добрата.

# 677
Много благодаря, Хули!

# 678
  • Варна
Момичета , благодаря ви много за отговорите и помоща, аз сега се връщам от личната, май не и се даваха документи за ТЕЛК, пита за какво ми били , и как щели да ми помогнат при химиотерапията , питах я някой неща за направления и т.н ......нищо не ми отговори , по нататък ще ми станело ясно . Тони мерси а споделеното , а съм от Варна , и ми казаха да отида в Терапията при сърдечно съдов специалист , и мисля да потърся сега някой по сносен , но доц. Калев ми каза че не боли изобщо също като теб .
Утре ще се регистрирам за химио , и после до Телк , дано там обяснят че никой нищо не иска да казва а е трябвало вече да съм ги подала според моя позната . 
И перука още не са ми обяснили от къде се дава .
Рен, Корен благодаря ви и на вас , вероятно ще търся Зофран и нещо хомеопатично- ще поразровя нета  ....
това Алоксито доц. Калев ми каза че няма да имам никакъв проблем , влива се венозно на деня и преди химиото , проблема е че го няма абсолютно никъде , търсел се в цяла България...
има и аналог но не го внасят изобщо и не знам сега .....много ми се иска да съм възможно най жизнена да не плаша мама ...душата ми .
Благодаря ви още веднъж на всички , да минава леко на тези които правят химио, и късмет във всичко на всички други .

# 679
  • София
Понеже изпуснах нишката кой питаше за порт - за хора с лоши вени това е възможно най-удачното решение! Ще си спестите ад направо. Докато вървеше моята химия виждах как се мъчи една женица с лоши вени, а нямаше порт... Не го пожелавам на никой. Положението ни е достатъчно трудно, че да си го усложняваме още, като пестим пари от порт.

# 680
Момичета , благодаря ви много за отговорите и помоща, аз сега се връщам от личната, май не и се даваха документи за ТЕЛК, пита за какво ми били , и как щели да ми помогнат при химиотерапията , питах я някой неща за направления и т.н ......нищо не ми отговори , по нататък ще ми станело ясно . Тони мерси а споделеното , а съм от Варна , и ми казаха да отида в Терапията при сърдечно съдов специалист , и мисля да потърся сега някой по сносен , но доц. Калев ми каза че не боли изобщо също като теб .
Утре ще се регистрирам за химио , и после до Телк , дано там обяснят че никой нищо не иска да казва а е трябвало вече да съм ги подала според моя позната . 
Рен, Корен благодаря ви и на вас , вероятно ще търся Зофран и нещо хомеопатично- ще поразровя нета  ....
това Алоксито доц. Калев ми каза че няма да имам никакъв проблем , влива се венозно на деня и преди химиото , проблема е че го няма абсолютно никъде , търсел се в цяла България...
има и аналог но не го внасят изобщо и не знам сега .....много ми се иска да съм възможно най жизнена да не плаша мама ...душата ми .
Благодаря ви още веднъж на всички , да минава леко на тези които правят химио, и късмет във всичко на всички други .

Муци, телкa можеш след химиото дa го пуснеш, a перукa..след първaтa химия от онкологa ти дaвaт протокол зa перукa, мaй 128лв отпускaт социaлните. Поне тук онкологa ми дaде протоколa.. A aко ти трябвa телк зa болнични нaтисни личнaтa дa дaвa документите.. Aйде дa не се прaвят..достaтaчно ни е всичко тa и с тях дa се пaзaрим...

# 681
Аз тази седмица започнах лъчето, а още не съм подавала документи за Телк. Закъсняла ли съм? То не съм и сигурна, че искам да имам Телк. Кога започнахте с хормоналните лекарства - преди, по време или след лъчетерапията? Аз ходих тази седмица до химиотерапевтката за протокол, но тя каза, че не може сега понеже вече се водя хоспитализираназа лъчето.

# 682
  • София

Ооо, Хули!
Радвам се да те "видя" Hug
Мълчиш си, от месеци не пишеш... липсваш.

# 683
Муцито  Ако работиш можеш да ползваш болнични ,по изгодно финансово е. Телк ако не работиш в момента или след като ти свършат 360 дни болнични или не ти дадат всичките понеже . Ако подадеш документи за инвалидизиране ще изгубиш възможността да си в болнични по време на терапията.

# 684
  • Варна

Привет! Ако работиш, от онкологичното отделение ще ти дават болничен - спомена доц. Калев, вероятно си избрала да се лекуваш в Аспарухово. Моите вливки минаха в Терапията, там издаваха болнични след всеки прием в отделението(за 21 дни). И така, на отскоци, от вкивка на вливка, болничните покриваха целия период на лечение.

След това, ако лечението се проточи и са минали повече от 180 дни, прекарани в непрекъснат болничен, имаш възможност да го удължиш - това се прави от ТЕЛК комисия, от онкологията ще те насочат към нея/ ще ти издадат протокол.

В момента сме в извънредно положение и всичко, свързано с ТЕЛК, се решава, приема и обработва само по документи. Не се допуска личен контакт с лекарските състави. Може би ще е по-добре да звъннеш по телефона и да зададеш въпросите си. Аз подадох документи за процент инвалидизация чак след като приключих с химиите и лъчелечението.

Перука закупих от едно ателие на ул. Шипка - "перукерско ателие Крез". Имат 748404 варианта, които могат да се пробват на място. Аз си я взех без протокол, тъй като нямах желание да обикалям за кой ли път целия град и да се редя на опашки за целева помощ от социалните.

Успешен старт и леко да минават вливките!

# 685
  • София

Ооо, Хули!
Радвам се да те "видя" Hug
Мълчиш си, от месеци не пишеш... липсваш.
Няма какво да пиша. Далече съм от темата вече. От началото на моята "сага" минаха 28 години, от последните интервеции 12. Нещата се промениха много.
Иначе, ако питаш съм относително добре. Дали от всичките химикалчета дето ми наляха, вените на краката ме болят ужасно, ставите ме късат от болка, ама нали съм куча марка си трая.
На вълна съм, ако някой ме попита нещо, отговарям.

# 686
  • София
Аз тази седмица започнах лъчето, а още не съм подавала документи за Телк. Закъсняла ли съм? То не съм и сигурна, че искам да имам Телк. Кога започнахте с хормоналните лекарства - преди, по време или след лъчетерапията? Аз ходих тази седмица до химиотерапевтката за протокол, но тя каза, че не може сега понеже вече се водя хоспитализираназа лъчето.

Аз след лъчетерапията подавах документите за ТЕЛК.А хормоните започнах месец след лъчето.

# 687
  • София
Момичета, нещо да попитам - като изтекат 180 дни непрекъснат болничен, може да се удължат още с по 2 х 30 дни с разрешение на ТЕЛК, нали така? А ако после се върна на работа за около месец, после мога ли пак да ползвам болнични? Тоест ще има прекъсване на болничните, колко общо болнични максимум могат да се ползват? Нещо ми се върти в главата 180 непрекъснати дни 360 дни с прекъсване, така ли е?

# 688
  • София
Олив, ако имаш лечение могат да ти удължат с 3x60 дни, като от ТЕЛК ти дават разрешение за 60 дни, но болничния не може да е повече от 30 и за тези 60 ходиш два пъти на ЛКК комисия за болничен. Разкарване и висене си е, но аз се бях запасила с нещо за четене и така. И ако ти е изтекъл болничния, не се тревожиш, от ТЕЛК ги издават със задна дата. Само трябв да си сигурна че ще ти издатат. Ако нямаш лечение не издават/ удължават.

# 689
Цитат на: detelistna.4etirilinka link=topic=1186317.msg40704267#msg40704267 Положението ни е достатъчно трудно, че да си го усложняваме още, като пестим пари от порт.
[/quote

А? Тия са ненормални там☹️

Лейди? Вчера забравих да пиша, ама надявам си отишла на доктор. Как си?

Общи условия

Активация на акаунт