Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 44 605
  • 790
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Олив, ако имаш лечение могат да ти удължат с 3x60 дни, като от ТЕЛК ти дават разрешение за 60 дни, но болничния не може да е повече от 30 и за тези 60 ходиш два пъти на ЛКК комисия за болничен. Разкарване и висене си е, но аз се бях запасила с нещо за четене и така. И ако ти е изтекъл болничния, не се тревожиш, от ТЕЛК ги издават със задна дата. Само трябв да си сигурна че ще ти издатат. Ако нямаш лечение не издават/ удължават.
Благодаря!
А какво се случва след това - например използвала съм всичките 180 дни болничен, евентуално с разрешение на ТЕЛК още 30 или 60 - т.е., а може и да ми ги откажат, тоест ще остана само със 180 дни.
Но ако след тези 180 дни отида на работа и работя 1 или 2 месеца, после мога ли пак да ползвам болнични. Защото аз сега ще ги използвам тези 180 дни, но ще се върна за юли/август на работа и през септември ще ми предстои още една операция - за нея ще мога ли да ползвам пак болнични, или се счита, че съм приключила с болничните, щом съм използвала тези 180 /евентуално 240 с тези от ТЕЛК/?

# 691
Няма проблем да почнеш работа и после да вземеш пак болнични. Полагат ти се 360 дни болнични с прекъсване /за годината на заболяването и предходните 2 години/. При необходимост, ако не дай си боже заболяването се влоши, ТЕЛК могат да дават още /над тези 360 дни, но не повече от 3 месеца /. Имахме такъв случай в работата, та се поразровихме.

# 692
  • София
Много благодаря! Simple Smile

# 693
  • Варна
Благодаря ви момичета ,
Обясниха ми за болничните но не става при мен , не работя от Ноември , така че ТЕЛК за момента . Тони и Детелинка , голямо мерси за инфото за порта , мисля да ходя в Понеделник , стискайте палци
Ако на някой му предстои ТЕЛК специално за Варна да споделя че не се ходи на ТЕЛК , първо трябвало да се отиде до Картотеката в ХЕИ и да се подаде молба , чак след това идва писмото и т.н.
Тинти Варна Благодаря ти за инфото , не знаех че може и в Терапията , как стана при теб ако не е чрез Калев , кой лекар
Аз днес бях в "АспаХурово"   :о) , и ми се видяха малко страшни там мадамите , голямо викане и като под строй нареждаха , но ми обясниха че мога да си избирам болничното заведение само да им се обадя . Държали по 48 часа след вливка , но доктора пускал по младите у дома веднага , само трябвало да явявам всяка сутрин за 3 дни общо.
При теб така ли беше , какви са ти впечатленията  от Терапията и от  онколозите като отношение и т.н.
Единственото което ми хареса беше че е насред гората и скалите високо горе , зелено навсякъде и птичките пеят пеят ....определено действа успокояващо на фона на това което ми предстои.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 18:56 от Muzito

# 694
  • Варна
Аз подадох молба на 17.02 в ХЕИ и още чакам ...вчера отидох до там да питам какво става и ми дадоха номер на ТЕЛК в Терапията за проверка.От вчера им звъня и никой не отговаря,направо незнам що за организация и държава.И с Ганчева не мога да се свържа за профилактичен,въобще пълен цирк.

# 695
  • София
Мерси предварително,Зори! Вечерната иглика повече от два месеца я пия на капсули,не ми действа!Засега ще рискувам с тези ,пък дано шефа ти предложи нещо ефекасно!

Днес говорих с шефа,ма той започна с въпросите - пълна ли е ,има ли проблеми с щитовидната,има ли изпъкнали очи,през деня или вечер са повече вълните и аз съответно няма как да отговоря.🤣То в хомеопатията лечението е много индивидуално.Каза да пробваш Алфа липоева киселина 250мг по 1 капсула вечер преди вечерята и една хомеопатия glonoinum 15ch. - по 5 топчета  вечер се слагат под езика да се разтопят(преди и след това не се яде ,мие зъби и т.н. 20-тина минути).Ако и през деня имаш вълни,пак смучеше по 5 - като отидеш на работа примерно или на кафе .Абе на емоционално ниво може да имаш също вълни и за това смучеше,като ходиш някъде,където мястото ти предизвиква определи емоции.
  Аз също пия Алфа липоевата киселина- взимам на фирма NOW .Мислех,че от Аримидекса имам по-малко вълни ,а то може и това да е оказало влияние ,не знам.Аз спя като пън или се събуждам само по 1.Преди с Нолвадекса се будех препотена по няколко пъти вечер и си въртях възглавницата, че се мокреше.

# 696
Благодаря ви момичета ,
Обясниха ми за болничните но не става при мен , не работя от Ноември , така че ТЕЛК за момента . Тони и Детелинка , голямо мерси за инфото за порта , мисля да ходя в Понеделник , стискайте палци
Ако на някой му предстои ТЕЛК специално за Варна да споделя че не се ходи на ТЕЛК , първо трябвало да се отиде до Картотеката в ХЕИ и да се подаде молба , чак след това идва писмото и т.н.
Тинти Варна Благодаря ти за инфото , не знаех че може и в Терапията , как стана при теб ако не е чрез Калев , кой лекар
Аз днес бях в АпаХурово  :о) , и ми се видяха малко страшни там мадамите , голямо викане и като под строй нареждаха , но ми обясниха че мога да си избирам болничното заведение само да им се обадя . Държали по 48 часа след вливка , но доктора пускал по младите у дома веднага , само трябвало да явявам всяка сутрин за 3 дни общо.
При теб така ли беше , какви са ти впечатленията  от Терапията и от  онколозите като отношение и т.н.
Единственото което ми хареса беше че е насред гората и скалите високо горе , зелено навсякъде и птичките пеят пеят ....определено действа успокояващо на фона на това което ми предстои.
          Аз се лекувах 2017 г. в Аспарухово и съм доволна. По принцип клиничната пътека е три дни. Първия ден се правят изследванията, на другия ден вливката и на третия те изписват. Аз не съм оставала там. Мъжът ми ме водеше три дни поред .Понякога ни караха да изчакваме,защото имаше проверки от Здравна каса. Там като си започнеш лечението с онколога си докрая с него. Аз и сега  ходя за протоколите за хормоналните при лекуващия ме онколог.

# 697
  • Варна
Мерси много,Зори!Не съм дебела,нямам изпъкнали очи и проблем със щитовидната😄.Ще купя утре и да видим!Усмихната вечер!

# 698
Момичета, и моята сага с Хирцептина приключи. Бях ви споменала, че доктора иска да направя поне още 4. Отидох и направих консултация  с друг онколог и беше категоричен. Щом съм направила 18 , няма смисъл от повече.На 13- ти съм на скенер. Много съм се спекла. Стискайте палци.

# 699
Добро утро момичета❤️
Да попитам, мисля да се запиша диспансерно в болницата в Младост 1. Някакви мнения или предложения.
Бъдете здрави и целувки💋💋💋

# 700
  • Плевен
Момичета, стиснете по едни палци, днес ми излиза резулатата от хистероскопията....Благодаря!

# 701
Ели,стискам палци Kissing Heart

# 702
  • София
Ели с теб съм 💚
Бони нямам никаква предства! 🤗

# 703
Ели, стискам!
И аз съм на висок старт и чакам да излезе хистологията.....И, не спирам да се успокоявам, че ако беше нещо лошо, щяха да ми кажат още на операцията.......Така, де......малко оптимизъм не е излишен.

# 704
Хубави резултати момичета.

Бони аз съм при Кръстева в диспансера .
Последния път като ходих беше в отпуска и минах при другата лекарка Бонева. Понеже беше около година от операцията ми пусна всички изследвания, които се полагат. Но пък никой не се трогва от туморния маркер, че ми е малко по-висок.  Ако с нещо мога да ти бъда полезна може да се чуем.

Общи условия

Активация на акаунт