Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 066
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
  • София
При нас класното по МАТ мина тази седмица, на 1 юни е по БЕЛ. Какви са тези изходни нива? Мислех, че са класните...

Не съм чула нищо за удължаване на учебната година. надявам се да не е вярно, не виждам защо да има такова, а и се моля да няма, че трудно се издържа вече.

# 151
  • В светлината на слънцето
И при нас класното по мат мина още преди седмица. По БЕЛ май няма да имат, защото са с доста оценки. Така била казала класната, ама може и той да не е разбрал. За изходни никой нищо не е съобщил, така че по-вероятно е да нямат. И за удължаване на годината не се говори. Не вярвам да я удължат, те всичко взеха.

# 152
Еее нали ставахме рано, рано за да чуем министъра какво ще каже. Ясно си каза човекът, че удължаване на учебната година няма да има. Някой учител е решил вероятно да ги изплаши нещо...
Нашето училище си имат и класни и изходни нива и каквото се сетите друго. Всеки ден имат някаква контролна работа, както и да се нарича.

# 153
При нас щяха да удължават учебната година с 4 седмици,  но явно има много недоволни родители и ще е по желание и може би за по-кратко време. Чакаме писмо.
Официално от МОН няма удължаване.

# 154
Оказва се, че и удължаването и изходните нива са по желание и кой както си реши !  😁

# 155
  • София
Мисля, че стихотворенията трябва да се знаят наизуст. И в шести клас ги караха.

Моята иска в НЕГ или химия и физика, но последното може да се промени, защото догодина тепърва ще се запознават с тези предмети.
Аз съм много зле настроена към НЕГ. Имам чувството, че ще е голямо разочарование след сегашното ни училище. Дано да не съм права.
Преди бях против АК, но си мисля, че би паснал на дъщеря ми. Тя не иска обаче.
На школи няма да я записвам, но се чудя дали ако видя през годината,  че работите са зле, ще мога да намеря учители. Школите сигурно ще са заети.

Натоварването в ДО е по-малко при нас и постоянно имам чувството, че не учи достатъчно. Точно и дъщеря ми смята, че е ваканция. От една страна, е добре да е по-спокойно, от друга, не искам догодина това да ни излезе през носа.

Същата работа и с Врячо... Кара си го като ваканция май...

# 156
  • София
При нас и класни работи, и изходни нива по всичко ще си има. От миналата седмица дадоха график за провеждането на всяко едно изпитване. Вчера беше класното по МАТ.
При нас удължаване няма да има, тъй като ДО сработи от ден първи на пълни обороти и реално учебният процес се провежда перфектно.

# 157
Струва ми  пълно безумие това което обсъждате, всяко училище да си решава дали ще удължава годината. Не мисля, че е законово възможно. Не съм чувала някога някое училище да си е удължило учебната година самосиндикално. Изключвам училищата които по регламент са с по-дълга учебна година, като МГ, Спортно и т.н.

# 158
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз много се надявам учителката само да ги е сплашила.
започнаха ДО от първия ден, учат от 9:30 до 17:30 на компютъра, пред камери и с микрофони... Sad после домашни пак на компютъра...
искам да свършат колкото може по-скоро и да минем пак на ограничено ползване на компютъра.

# 159
Моли, за частни училища става въпрос в случая.
При нас ДО  върви от началото също, но с умерено натоварване. Не може да се сравнява с 9 часа дневно, когато са на училище. В 3 дена от седмицата имат повече часове. В два дена само по 1 час и самоподготовка. Така не стоят много пред компютрите.
Аз, честно казано, искам да удължат годината и да ги занимават  само по БЕЛ и математика.

# 160
При нас ДО върви добре от ден 1.
Взели са материала по Бел и Математика. Има време за преговор до края на учебната година и не желая да я удължават. Радвам се, че нищо такова не се коментира.

# 161
  • София
Здравейте!

Присъединявам се към темата, тъй като имам шестокласник. Отдавна започнахме с вълненията относно матурите и цяла година посещава школа по математика, тъй като този предмет е проблемен за него. Резултатите не ни удовлетворяват и вероятно ще го запиша на индивидуален учител по математика за следващата година.

Четейки по-назад, видях, че доста деца не са се ориентирали още относно предпочитаните училища след 7 клас. МОН предлага една платформа за кариерно ориентиране (https://test-orientirane.mon.bg), където се отговаря на въпросници относно уменията и интересите на ученика, на чиято база се изготвя систематизиран индивидуален доклад с конкретни препоръки и подходящи училища. Моят син отдавна е изразил своите предпочитания, но направи тестовете и резултатите потвърдиха неговите предварителни нагласи. Може да опитате, ако смятате, че ще е от полза за децата ви.

# 162
  • sofia
Браво на децата знаещи къде искат да продължат с обучението си. Ние не сме от тях, а и зависи колко ще има на матурите. Уж плащаме една добра сума за уроци /не е вината в учителите /и пак нищо..... просто го мързи.
Да ви питам каква козметика за лице използват младежите ? Вече забелязвам една, две пъпки и се замислих да му взема нещо по-специално.

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 20:18 от vili80bg

# 163
  • В светлината на слънцето
vili80bg, засега го карам само да чисти лицето всеки ден с мицеларна или розова вода. Има пъпки на места и е голяма драма.

# 164
  • София
Не си правете сметки за НЕГ без кръчмаря,  вече 20 г. на директорския пост.
Прочетете поне една тема или поне последната тема или поне моите постове от някоя от темите. Не,  не става дума само по време на дистанционното обучение.
Няма сила, която да разклати тази жена, Кастрева й спуска бройките и керванът си вървииии...

Общи условия

Активация на акаунт