Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 063
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
Наскоро дъщеря ми чете една теза в час и учителката й изкоментира: кратко, точно и ясно като математическа мисъл Joy
Така че, Моли, може математиката да ви помогне в тезите Grinning
Добри, втората част на нво беше решавал синът на Лу.
След изпита май повечето отзиви бяха, че бил труден. Затова ме плашат толкова много макс резултати.
Аз погледнах само 22 зад. и ми се стори много лесна и решима със знания за шести клас, но дъщеря ми не можа да я реши.

# 646
  • София
Направо ви се възхищавам на децата! Моя през ваканцията не иска да погледне задача, камоли да реши такива за 7 клас.
Дано му дойде акъла в главата наесен

# 647
Дъждец, не помага...Цяла година се опитвах да накарам седмокласника да пише поне 2 изречения за теза, но НЕ та НЕ...Какво имало да пише повече...ако тезата е на "Брата си да помнят, да помнят него да търсят" се пише там уводноно изречение, автор и после "внушава завета на героя братята му да последват стъпките му" и точка. Постоянно имаше като коментар от учител - "по-подробно"; :по-богато" но не пожела да се постарае Simple Smile Всичко му звучи фалшиво...Аз също не я обичам тази задача, ама няма какво да се прави. Наблегнахме на граматиката. Точките надолу са му точно от теза и преразказ (на него също не сме добри:))

# 648
Може ли да ми кажете добри частни училища с немски език след 7 клас в София?

# 649
  • София
Ерих Кестнер и Веда.

# 650
  • София
Първа Частна Математическа Гимназия има немски език след 7 клас и е (по мое мнение) най-добрата частна гимназия Simple Smile
Приемния изпит е с математика!

# 651
  • София
Ооо, да, но все пак е МГ и акцентът там е върху математиката. И има тежък приемен изпит по математика. Ако детето няма особен афинитет към математика, а основната цел е езикът, няма да е подходяща.
Иначе и Увекинд е с немски, а и Дорис Тенеди мисля, че имат немска паралелка.

# 652
  • София
Санака, съгласна съм, затова написах, че приемния изпит е с математика. Но според мен не е задължително да имат афинитет към математиката, просто трябва да се справят добре с нея, тоест да имат такъв тип мислене. Иначе никой няма да ги кара да ходят по математически състезания ако не искат децата. И тук има добавена стойност, освен немски език дава стабилна основа и по математика, а и по всички останали предмети. Така де, като ще се плаща , защо да не се извлече и максималната полза 😁

# 653
  • София
Аз съм много "за", даже я заглеждам за малкия. Особено след новината за интегрираните изпити. Laughing Просто не е за всеки, а и не всеки иска МГ, дори и да обича математиката /като двете ми щерки, например Simple Smile /.

# 654
Имам въпрос към майките на момчета. Споделете за някоя интересна книга за тяхната възраст.

На моя син му бяха интересни поредицата ПЪРСИ ДЖАКСЪН И БОГОВЕТЕ НА ОЛИМП

# 655
  • Русе
И пак за задължителната литература. Детето започна "До Чикаго и назад" и никак не върви, не е интересна. Коя част от произведението се учи, че гледам, че не е разделено на глави, за да попитам коя глава да прочете.

# 656
Чикагското изложение се учи...
Аз изобщо няма да го мъча с задължителната литература. Ще си ги чете като ги вземат в училище. Ще положа усилия да го накарам поне една книга да прочете...не задължителна, каквато му харесва, че и това ще е трудна работа Simple Smile

# 657
Има ли някъде кои глави се учат? На нас са ни дали само заглавията. Мисля чак август да прочете главите и да научи стихотворенията. Дотогава да чете каквото харесва. Аз съм за да се учат стихотворения наизуст. Все още помня Опълченците на Шипка, както и някои стихотворения  на Ботев, Пеньо Пенев, Радой Ралин и т.н.

# 658
  • София
Скрит текст:

Това е списъка с Литературата за НВО.
До Чикаго и назад - първата и последната страница от откъса (Христоматията на БГ учебник)

Моето почна "До Чикаго и назад" и му хареса (бях й казала, че не ми любим автор Алеко), може би заради това, че обича географията.
Нямам спомени да е учила нещо на изуст.... евентуално в старото училище, аз съм много зле с помненето на рими и за мен е мъчение ученето на изуст ...

# 659
А аз съм против всякакво учене наизуст / дори и на стихотворения. Личното ми мнение, че го искат само защото нямат достатъчно време да отделят за анализ на всяко стихотворение/произведение/ и разчитат, че като им го дадат да го наизустят са си свършили работата.

Общи условия

Активация на акаунт