Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 176
  • 769
  •   1
Отговори
# 270
Edna, вече няма нужда.Благодаря на всички за отзивчивостта и съдействието!

# 271
  • София
Уж планирах лежерно лято за нея, но май не се очертава. Joy
Края на юни има изпит по АЕ.
Всъщност се оказва, че ще има какво са се прави:
- да се прочетат произведенията по литература, чакаме инструкция от школата по БЕЛ.
- "малко" задачи, да не забрави цифрите Joy

ДОто не бе глътка въздух за нас, дори в дните на "отпуска" имаше какво да се прави, в т. ч. и да работя.

Домашни задължения:
- тяхната стая е тяхна грижа, оправят си леглата, подреждат (намесвам понякога, като с това да се измие пода).
- подреждането на масата е тяхна грижа, помагат и за отсервирането (когато сме вкъщи се чакаме за хранене)
- понякога помагат (не с особено желание) за прибиране на дрехите след пране или за миялната, баткото пазарува дребни неща и изхвърля кофа.
- чистят след пилето, поливат цветята.

# 272
Аз много се чудя как да процедираме това лято. По принцип винаги планираме по няколко лагера за нея, почивки и пътувания заедно, плюс разменяне на гостуване с приятелка на селските къщи. Почти не остава време да стои вкъщи ваканцията. Обаче с тази епидемия не ми се мисли за лагери. Има само един предплатен за август. Почивки също никъде не сме планували и общо взето всичко виси във въздуха. След края на учебната година, живот и здраве, приятелката ще идва за седмица на нашата селска къща. После мм настоява да ходим в Елена за сбирка с приятели от различни краища на България, за което аз още умувам.

Кати, струва ми се, че точно стоенето вкъщи и неизлизането с приятели много е повлияло на сина ти. Дали пък ако сега има начин да се събира с тях, няма да се откъсне по-лесно от игрите?
 В НСА преди имаше някакви спортни занимални, но не знам дали са подходящи за нашата възраст. По-малки познати деца бяха ужасно доволни.

Щерката я карам да мие чинии тук, а в апартамента да изпразва миялната. Викам я да носи разни работи по двора, да плеви лехите, да подрежда, да бели краставици и моркови. Работа има много. Не изгаря от желание за нито една дейност и всичко се върши със скоростта на охлюв с гипсиран крак.

# 273
  • София
Моите имат за задължението да си прибират стаите. Баткото обаче почти винаги подкупва сестра си тя да свърши тази работа. Всички отсервират от масата, баткото често изхвърля боклука. Понякога се редуват с прахосмукачката, но често обръщат използването й в игра.
Наборът продължава с тренировките по футбол, прекъсна с тениса на маса. От другата седмица и тримата започват плуване.
За лятото не знам как ще процедираме - миналата година бяха ангажирани с 3-часово обучение/на ден/ по английски, след което отидоха на лагер в Пампорово. Нямаха търпение и тази година да повторят, но май няма да стане. Отделно май няма да се състоят футболните лагери, малката ми говори за някакви състезания по латино танци. Явно ще решаваме в движение.

# 274
  • София-Младост
Ох, стаята...болна тема...защо да се оправя, като на него така му харесва. Но като се сетя едно време ние как оправяхме...завивките в раклата, леглото застлано...уф. Е, не живеем в бардак все пак, то и аз трупам прането и ми се случва да го гладя веднъж седмично. Ама не става, трябва, елементарни неща са това. Един ден някоя снаха ще ме разнася по форумите, че не съм го научила Simple Smile
При него нещата са на принципа "мога, но ако мога да си го спестя, що пък не". 

# 275
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз не съм в пубертета, а и аз съм така с домашната работа.
щом може да мине номера... Simple Smile

а за снахата... не вярвам да ми сложи снимката и да прави метани пред нея, все за нещо ще съм крива, та чак засукана.
давам ѝ го си го превъзпита по свой вкус. Simple Smile

# 276
  • София

а за снахата... не вярвам да ми сложи снимката и да прави метани пред нея, все за нещо ще съм крива, та чак засукана.
давам ѝ го си го превъзпита по свой вкус. Simple Smile
😂😂😂 Много точно казано

# 277
на тези мои портрети попадали ли сте? Trollface

# 278
  • София
JoyJoyJoy
Ох, това е като онази картинка с бухалите:
Скрит текст:

# 279
  • София
Боже, Добри, точно тази картинка ме описва и мене.

# 280
всички сме така.
но остават само 10 дена Simple Smile календарни! Simple Smile
аз съм на обратно броене и ми е хубаво и без бейлис. Simple Smile

# 281
  • В светлината на слънцето
Да бе, остават. Някои имат и по още един брой, който приключва в края на месеца чак. Joy

# 282
по-кроткия, нали? Wink

# 283
  • sofia
Знаете ли докога трябва да са оформени? Коя дата е крайният срок?

# 284
14 юни? Laughing
Ние имаме класно по математика  в понеделник.

Общи условия

Активация на акаунт