Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 174
  • 769
  •   1
Отговори
# 285
Макар че в сряда правихме тест по Бел а в Петък по литература, ще  имаме тест изходни ниво по БЕЛ и литература заведно в Пон и вторник по математика също изходно ниво. Далеч сме от оформяне.

# 286
  • sofia
Оф гадно. Имаме голяма драма с една от госпожите и вчера след остра комуникация с нея каза, че ще го изпита в четвъртък на една трета от учебника. Надявах се да е минал крайният срок за оформяне,но явно няма да е. Дано да се развият добре нещата за да не стигнем  до жалби, директори и т. н.

# 287
Има заповед от директора на училището на нашите, че до 12.06. трябва да са оформени.

# 288
  • София
При нас продължават задачите - преразказ, нещо по музика трябва да се пише, автопортрет по рисуване, групов проект по ЧП, няма да се ляга рано днес... Девойката само и трябваше да чуе "няма да вали, ще може да се кара колело" и изчезнаха с таткото, че и среща си уговори с приятели, а баща й стои отстрани и я чака да се на говорят Joy после и планове за сладолед имат двамката, та ще е дълга вечерта Blush

# 289
Desem, това от миналата седмица ли е останало.  Нашите днес имат нови задачи по БЕЛ. В неделя сутринта! Дразнят ме много вече. Да, задачите имат срок, не са за утре. Но чувството е различно. Няма почивни дни с това асинхронно обучение Simple Smile

# 290
  • София
Нашите го оформиха в петък. Което значи, че оставащата седмица и малко ще е тотален леш, то не, че се бе трогнал  миналата седмица като ги оформяха. Даже последно имахме разправии в петък вечерта, защото не искаше да си направи теста и съчинението по БЕЛ, за да го оформи с по-висока оценка. Хич не му дреме дали ще има 3-4 или 5-6 за срока.

Реших да го запиша за 1 седмица на програмиране. Дано му хареса. И уроците по рисуване започват пак, дано всичко това да го събуди отново.

# 291
На моят пък вчера са му дали по литература - след обяд .  Не знам как да го коментирам. той не влиза във Вайбър почивните дни. добре че една майка ми е писала на месинджър с въпрос по това домашно че иначе нямаше да го види до утре сутринта.

# 292
  • Варна
В училището на дъщеря ни не дават задания през уикенда. Имат по 2-3 синхронни часа в учебните дни, а останалите според програмата в определеното време учителите публикуват презентации, уроци и домашни, обикновено с точен срок. Честно казано ДО ми се струва доста приличен вариант за твърде студените или твърде горещите учебни дни. За постоянно - не! Липсва им живият контакт със съучениците, та дори и с учителите. Определено сега усещам кои учители работят със сърце и душа и кои са там gangne-pain. За жалост класната спадна към втората категория и това доста ме разочарова...

# 293
Аз хич не бих отказала да учат дистанционно януари и част от февруари.
Особено ако въведат лятно време, ще е някакъв кошмар сутрин.
Вече май няма да има грипни ваканции без учене, което е малко жалко за децата. От друга страна, ако ги обявяват по-рано, може да се избегне масовото разболяване.

# 294
  • На морето!
Аз имам негативен опит с ДО. Развали си успеха, стана много небрежен, изгуби ритъма, а го очаква изключително важна година.
Лятоот ще чете книгите по литература, ще  тренира и ще почива. Предупредила съм го, че от септември го хващам здраво и ще отпуснем чак след НВО.
По математика беше на курс в Образователни технологии и следващата пак ще е там, като ще включим и БЕЛ. Не са ми звъняли с оферта или информация, така че скоро ще трябва аз да звънна.

# 295
  • София
Ние имаме класно по математика  в понеделник.
Само да споделя от опит - нямат право по наредба да провеждат класни работи в последната седмица на учебната година!
Не мога в момента да цитирам точно член и алинея, но го знам със сигурност, тъй като миналата година се разправях с една мърша (без извинение) по математика по този повод.

# 296
  • София
MollyBy, миналата седмица е дадено. Нямам спомен да са им давали нещо през почивните дни, имало е срок! който да изтича през почивните дни (днес бе така с 2 неща).

Леле, наистина не остана време, само 1седмица.

# 297
Аз имам негативен опит с ДО. Развали си успеха, стана много небрежен, изгуби ритъма, а го очаква изключително важна година.

На мен ми се струва (не съм сигурна все още) че нашият си е повишил успеха. И това е защото при ДО аз виждам всичко - зададно, предадено, за изпълнение, срок. Преди си скатаваше някое домашно, я не чул, я не разбрал. сега поне всичко е черно на бяло. И затова ме е яд на някой учители, които имаха претенции в отбелязването като готова на празни задания. Те не би трябвало да ги пращат така, но така и не се научиха. А на мен ми пречат. като отворя в класрума "за изпълнение" и докато не го видя празно не мирясвам Simple Smile))

Desem, и при нашите понякога задачите са със срок до неделя и това е нормално. Все едно да си напише домашното за понеделник. Но да пуснеш задача почивните дни ми е странно, а по БЕЛ и ИП БЕЛ го правят редовно.

# 298
И при нас продължават с контролните -днес и утре имат по математика
Проекти в пълна сила
не, че младежът се е стреснал нещо
От началото на ДО е още по-несериозен
Много се надявам догодина  да не се наложи такъв вид обучение, точно в 7 клас

# 299
  • София
Има 3 проекта по изобразително за тази седмица. По БЕЛ и Математика класните минаха, по английски изходното беше преди 2 седмици, по ЧП беше в петък.Току-що излезе от стаята си и обяви :" Идва краят на 6 А клас, ще изпитват по История"😄
По география изпитваха така/влязох да слушам/ - 1-ви номер, въпрос, чака 5-6 секунди за отговор. 2-ри и 3-ти въпрос - по същия начин. Накрая за минути имаше не дотам приятни оценки. Моят е 25-ти номер, не издържах да слушам докрай.

Общи условия

Активация на акаунт