Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 167
  • 769
  •   1
Отговори
# 300
  • На морето!
MollyBy, аз не проверявам и не контролирам, гледам оценки и санкционирам/поощрявам.
 На 13г. очаквам да се справя сам поне с това да си следи и изпълнява задачите в срок (въпреки, че и учителите на 50г. трудно се научиха къде, какво да пращат и проверяват).
Единствено в 7ми клас ще следя и проверявам, защото там балът е важен.

# 301
Ех, ама, много сте строги с тия деца Simple Smile Ами подкрепата къде остава? Аз се нагледах на сгрешени отговори от учители, съответно не максимални резултати на тестове, но чия е вината??? Сериозно говоря. И аз нямаше да повярвам на детето, ако не бях видяла въпроса със собствените си очи. На класна работа (тест) отговорите бяха редактирани след предаването от децата.  И грешни отговори, зададени на тестове по математика... Писахме, обяснявахме, и детето, и аз, някой неща бяха поправени, други не. Не ми се разправя на по-горно ниво...Но, ако само гледах оценките...? И да уточня, задачите ги проверявам след като ги върне учител като сгрешени, не преди това. Проверяваме заедно къде са му грешките!

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 14:20 от MollyBy

# 302
  • София-Младост
Аз така и не успях  да се добера до условията, дават се само в час и толкоз.

# 303
MollyBy, аз не проверявам и не контролирам, гледам оценки и санкционирам/поощрявам.
 На 13г. очаквам да се справя сам поне с това да си следи и изпълнява задачите в срок (въпреки, че и учителите на 50г. трудно се научиха къде, какво да пращат и проверяват).
Единствено в 7ми клас ще следя и проверявам, защото там балът е важен.
Аз ако гледах само оценките, щеше да е песен работата
Само 6, пък никакви знания
Оценките не ми са чак толкова важни

# 304
А за балът от 7 клас, не мисля, че е важен. Само оценките по БЕЛ и Мат. влизат в бала за кандидатстване. Поне тази година е така. А ако стане това, което се говори за следващата година, балообразуващи да са оценките от 5,6 и 7 клас, или дори и само от 6 и 7 клас? (това е на шега, хипотетично Simple Smile)

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 14:46 от MollyBy

# 305
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
питах наскоро и ми се обясни, че влиза материала от 5-6-7 клас, а не оценките от трите класа.
влизат оценките само от 7 клас.

# 306
питах наскоро и ми се обясни, че влиза материала от 5-6-7 клас, а не оценките от трите класа.
влизат оценките само от 7 клас.
Simple Smile Знам, че е така. Имам седмокласник тази година! Изчетах доста по темата. Това беше по-скоро шега, че нищо не се знае. Дори и директори на училища се бяха объркали първоначално.  Промени правят доста често, та една година време може и да им стигне да измъдруват нещо такова Simple Smile

# 307
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
оо, това да.
всяка година - промяна. Sad

# 308
А за балът от 7 клас, не мисля, че е важен. Само оценките по БЕЛ и Мат. влизат в бала за кандидатстване. Поне тази година е така. А ако стане това, което се говори за следващата година, балообразуващи да са оценките от 5,6 и 7 клас, или дори и само от 6 и 7 клас?
това няма как да стане, поне за нашите набори
промените могат да касаят само бъдещи събития Simple Smile

# 309
Че една година си е в далечното бъдеще за тях Simple Smile Дано е така и не се правят промени!

# 310
  • София
Rapariga

И аз съм в твоя отбор-давам пълна самостоятелност, наблюдавам редовно процеса, но нито съм запозната какъв материал взимат, нито домашни задания и техните срокове. Ако класната ми даде знак за неизпълнени задание или ако видя по-неприятни оценки, чак тогава се включвам за кратко. Достатъчно голями са, за да носят своята отговорност, да гонят своите интереси и цели.

# 311
Че една година си е в далечното бъдеще за тях Simple Smile Дано е така и не се правят промени!
Моли, поне за оценките няма как-5 и 6 клас минаха Smile

# 312
Тази година доста хора бяхме на тръни като се чу, че в МГ ще се кандидатства с резултата от олимпиадата по мат. А тя беше минала вече. И въпреки, че здравия разум казва, че няма как да стане това, се поизпотихме доста. Никой не знае при такава ситуация като ИП, какво решение ще вземат.
А за мен 13, моят дори и няма 13 още, изобщо не са големи. Какви решения, каква организация? Радвам се, че учи и не се съпротивлява да изпълнява това което му е зададено, но организацията е моя грижа. Правя им таблици в началото на всеки срок, какво, кога, къде... Често имат и по 2,3 извънучилищни занимания на ден..не е лесно да се организира.

# 313
  • София
Правя им таблици в началото на всеки срок, какво, кога, къде... Често имат и по 2,3 извънучилищни занимания на ден..не е лесно да се организира.
Molly By, аз съм същата - но таблиците са за мен, като фризьорките съм, с график и часове🙂 и тримата имат почти всеки ден извънкласни занимания, наборът -  по 2-3 в някои дни от седмицата. Няма събота, няма неделя - или ходим по мачове, или по танци, понякога и двете в един ден.

# 314
Моли, това предполагам за кандидатстване след 4 клас
За след 7 не вярвам
Но си права, че не се знае какво ще измислят
Завиждам ти благородно за отговорните деца, моето се дърпа като магаре на лед
Заявила съм му, че един път да го набутам и след 7, после да прави  каквото ще Pensive

Общи условия

Активация на акаунт