Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 153
  • 769
  •   1
Отговори
# 315
Simple Smile Форумното общуване наистина е сложно нещо! Уточних, че се шегувам, многократно! Че говоря само за слух и хипотетична ситуация. По повод следващите постове се редактирам, за да няма недоразумения. Няма смисъл да си мерим сега кое дете е по-заето и по-отговорно. Радвам се на всички способни 13 годишни!

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 17:16 от MollyBy

# 316
Тази " новина" съм я пропуснала, а мислех, че чета повече от достатъчно. Simple Smile
 Спрете да вярвате на слухове и ще сте доста по-спокойни. Евентуални изменения могат да се очакват в изпитните модели. Останалите промени, ако се предвидят такива, ще засегнат тези, които ще са в първия клас на прогимназиалния етап през учебната година, следваща тази, през която са приети промените. Тоест, ако приемат нещо сега, то евентуално ще е в сила за учениците, които постъпват в пети клас през септември.

# 317
  • На морето!
Казах, че не следя часовете му, програмата му, не ровя в платформите и не следя материала, при това не само през ДО, а и доста преди това. Оценките следя, комуникирам и с учителите, и с детето, това е моята обратна връзка, на този етап ми е достатъчна. Ако има нужда от помощ- помагам, но той сам си казва, аз не препитвам. На 13 изобщо не са малки, моят син има тренировки 5 пъти седмично, курс по математика 2 пъти седмично и се е научил да си разпределя сам времето, приоритетите и желанията, както и аз на неговата възраст и повечето му приятели.

# 318
И аз не следя материал, контролни и изпълнение. Очаквам всичко да върши сама. Гледам оценки в дневника, отзиви от учители. Ако видя нещо фрапиращо като оценка, ще погледна контролното. Напомням регулярно да си гледа грешките и да ги упражни/запише, но и в час правят проверка и обсъждат сбърканото. Питам от време на време докъде са стигнали с материала.
Не знам какво повече да правя. Ако взема да проверявам по български или литература, трябва първо да седна да чета произведенията или да преговарям граматиката, за да мога да контролирам домашното. По мат.и английски бих могла, но така или иначе после се проверява всичко в час, така че не виждам смисъл. Няма такъв филм да не се връщат контролни. И учители, и родители, и ученици имаме интерес грешките да се изчистват. Другото е отбиване на номера.

# 319
  • София
Връщането на проверените и оценени контролни - болната ми тема от 1 срок. След като се "разсмърдях" и чрез криво предадена информация, че съм щяла да сезирам РУО, на съвет се решило да се връщат на децата, че да ги видим и ние. За мен това е задължително, иначе как мога да получа обратна връзка само от една оценка. Не че се спазваше много, но поне по важните за мен предмети (МАТ и БЕЛ) се връщаха. И така 2 пъти окрихме грешки при оценяването, което госпожата коригира без проблем.

Но за ДО сега ми е хаос - ползват се всякакви начини за домашни задания, то аз трудно се ориентирам, камо ли децата.

# 320
Сладури. Simple Smile  Какъв съвет? То е задължително според наредба на министъра на образованието.

# 321
  • София
Сладури. Simple Smile  Какъв съвет? То е задължително според наредба на министъра на образованието.

Ами не знам, някакъв учителски. На мен ми трябваше известно време да се ориентирам, че последните години не бяхме в БГ.

# 322
  • София
Въобще не знам какво учи и кога. От първи клас е така, никога не съм се занимавала с него. Единствено малко помагах във 2-3 клас със задачите по математика от курса, но основно карах брат му да го прави. И сега го виждам, че не учи, но някак не ми се занимава. Relaxed Обявиха им по мат, че чак в август ще им дадат задачи за занимание, предполагам за Созопол, и дребен танцуваше из къщи. Ще се опитам да пробутам малко упражнения лятото, щото оределено не е достатъчно добър, но не съм сигурна, че ще преодолея съпротивата.

# 323
Хей, майчета, представяте ли си на какъв хал ще сме приблизително след година по това време? Надничате ли при седмокласниците? Как ви се струва НВО-то от днес?

# 324
Хей, майчета, представяте ли си на какъв хал ще сме приблизително след година по това време? Надничате ли при седмокласниците? Как ви се струва НВО-то от днес?

Стори ми се нормално. Ще го дам на сина ми да го опита, без въпросите на които очевадно не може да отговори. Но аз гледах и миналогодишното НВО та съм в течение как са нещата. Да видим как ще се справи сега. Миналата година се справи доста добре по въпросите, по които беше наясно какво се пита.

# 325
  • На морето!
Гледам, как да не гледам Simple Smile
И племенницата ми е на НВО, но и заради нас гледам и се подготвям.

# 326
Под нашия апартамент детенцето така плаче милото..., чак вкъщи се чува. Къса ми се сърцето.
Явно е бил труден теста или пък детето се е притеснило. Не знам...
Не съм причинила "тормоз" на нито едно от двете си деца. На третото пък съвсем. Добре, че и младежът е над тези неща. Sweat Smile

# 327
Не е труден теста. Не знам и дали е лесен. Ако си учил, ще се справиш...Моят се върна усмихнат, сега започна да се притеснява, защото по всички групи, познатите му пишат как "чудесно" са се справили, а за него той не е Simple Smile За мен се е справил повече от добре!

# 328
  • В светлината на слънцето
Хей, майчета, представяте ли си на какъв хал ще сме приблизително след година по това време?
Аз знам - на бело. Joy

# 329
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз се запасявам с бейлис Simple Smile

имате ли линк към НВО от днес?
 да проверя как е моя калпазанин.

Общи условия

Активация на акаунт