Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 134
  • 769
  •   1
Отговори
# 330
  • На морето!
Аз отсега си внушавам, че каквото и да стане ще е за добро. Много ми е непостоянен и мързелив младежът.

# 331
# 332
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Благодаря Simple Smile
сега остава да се преборя с мързела Simple Smile

# 333
Мързелът е навсякъде май Wink  Лятото ще я оставя да почива обаче, след три месеца на компютъра ! Дано поне тоя вирус изчезне и не се появява, че отказвам да мисля за дистанционно обучение и догодина!

# 334
  • София
Хей, майчета, представяте ли си на какъв хал ще сме приблизително след година по това време?
Аз знам - на бело. Joy
Минимум бело и череши 😂

# 335
Здравейте, мамчета! Да се запиша и аз в темата, да си треперем заедно една година. С баткото много ми помогна седмокласната тема, страхотни момичета, морална подкрепа отвсякъде. Недоволен беше баткото, че бях в час отвсякъде и яко го юрках, но чак към края. " Пак ли Бг мафията четеш? "😆 Наборът сега е друга бира, съвсем различен от баткото, та мисля отрано да го почна. Не е най-отговорния, доста го мързи, все не е разбрал, все пропуснал нещо. Баткото не знаех изабщо какво учи, а с малкия съм постоянно в час, препитвам, помагам и пак не е най-добре. От Луковит сме, баткото влезе в езикова гимназия Ловеч немската паралелка. Наборът иска и той там, но с английски. Баловете са доста високи и ми е притеснено. Мисля лятото да ходи на уроци по математика, да тренира в къщи преразказите по БЕЛ и книгите съм му изтеглила. Хич му се не иска, разбираемо, но няма друг начин.

# 336
  • Русе
Дадоха ни списъка с книгите за четене. Има стихотворения и разкази на Елин Пелин и Иван Вазов. Единственото по-сериозно за четене го пише така: Из "До Чикаго и назад" и из "Бай Ганьо". Това означава предполагам, че ще учат само по една глава от тези 2 произведения и  детето от сега казва, че нямало смисъл да чете цялата книга, а само този откъс, който е в учебника им. Иначе е четящо дете, но си чете само определен тип книги, които харесва. И миналата година така от "под игото". С 300 зора прочете до Радини вълнения и до там спря. Вашите четат ли целите произведения?

# 337
  • София
Аз обикновено го карам да чете цялото произведение или ако е разказ, поне 4-5 разказа от автора. Обаче тази година не мисля, че ще натискам за "До Чикаго и назад". Като помня на мен колко досадно ми беше, а аз четях от всичко по много. Дребен с 300 заплахи хваща книга, на тази директно съм го изгубила. Simple Smile

# 338
  • София
Винаги целите произведения. Лятото е за четене Simple Smile

Но отрано педупреждавам за "Дон Кихот", като му дойде времето около 9-10 клас, да не е оригинал, а за ученици!

# 339
Не, не ги четат! И няма смисъл. По-добре да четат нещо което би ги развълнувало тях и би им било интересно, тези произведения са толкова далечни от тях и машиналното им прочитане, без разбиране, не би донесло никакви ползи... Главите в учебниците са единственото, което им трябва. Важно е да се чете, все едно какво!
п.п. Да споделя и едно съвсем частно мое мнение. По добре тези глави от задължителната литература, да ги прочетете заедно (не са дълги)  и да ги обясните на децата. Ако ги четат сами има възможност, да си направят грешни изводи, поради не разбиране на спецификата. Говоря за "Немили-недраги", "До Чикаго и назад" и "Бай Ганьо"

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 09:23 от MollyBy

# 340
  • София-Младост
Ентусиазирал се е, показа списъка, ще ходим до библиотеката...мисля, че бързо ще му мине, особено като зачете Под игото...но каквото такова. Ще взема ученическите издания, да видим...
Изобщо няма да го тормозя лятото с учене, то юли иавгуст така ще литнат...на есен с песен и каквото сабя покаже:)

# 341
Абе, не е баш все едно какво се чете, но и аз не настоявам много да чете целите произведения. Всъщност миналата година тръгнах с апломб да ги чете целите, но по някое време се отказах да настоявам. "Под игото" прочете от началото до някоя глава малко след Радини вълнения.
Не мисля, че има шанс "До Чикаго и назад" да я грабне повече.

Тези от вас, които са минали през седми клас, кое се стори най-стресиращо и изморяващо за децата ви?

# 342
Абе, не е баш все едно какво се чете, но и аз не настоявам много да чете целите произведения.

Тези от вас, които са минали през седми клас, кое се стори най-стресиращо и изморяващо за децата ви?
Simple Smile Е де, нямам предвид забранена литература...Ти за кое мислиш, че не е добре да четат?

Повечето учене и многото ПИ втория срок, бяха нещо ново, но чак стресиращо...Не знам, не мога да отговоря на въпроса ти.

# 343
  • София-Младост
Стресът идва от родителите според мен, непрекъснатото обясняване, как седми клас е много важен, как трябва да излязат от масовото квартално училище...аз също се улавям, че го казвам на моменти. Не че не вярно, средата винаги е важна. И все пак здравето им е по-важно.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 11:02 от Ала-Бала

# 344
На мен не ми се стори лесно тазгодишното НВО, но все пак тепърва ще видим какво трябва да им е нивото и на какво да наблягат. Но майките от седмокласната,  казват, че е било лесно за децата. Усещам как покрай дребната и моето ниво по БЕЛ драстично ще скочи Simple Smile
Оо, MollyBy, значи ти си във филма и тази година и догодина. Но пък ще си съвсем наясно с нещата! Simple Smile успех на изпита утре!
Моята така и не можа да се пребори с Под игого предишното лято. Да видим как ще и се сторят произведенията тази година. Ако не са и интересни няма да ги чете целите, само частта от учебника.
За лятото съм взела по един сборник за затвърждаване, без престараване Simple Smile
Добре дошла на Pisa!

Общи условия

Активация на акаунт