Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 120
  • 769
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Май ще се окаже глутница 🤣🤣🤣

# 391
Здравейте! Включвам се и аз. Пишех в групата преди 5 години, но от тогава само ви следя. По-скоро май не съм чела толкова през периода на 2., 3., и 4. клас, от миналата година обаче съм редовна. Записвам се с един брой младеж, който все по-яко го тресе пубертета. Можещо е детето, но от тези хормони имам чувството, че е като замаян понякога - говоря, говоря, а той не слуша ... По БЕЛ ще е на домашна подготовка, по математика обмислям да започне уроци. От дистанционното преподаване май съвсем е поизпуснал нещата, искам да изчистим пропуските през ваканцията, защото предполагам, че в 7. клас ще стане съвсем натоварено. Ходи и на английски, който няма да спираме. Сега по английски е на прилично ниво, трябва поне да се поддържа през следващата година. Книжките за лятото ще се опита да ги прочете, пък докъдето стигне. Ако не му харесат, ще чете други неща.

# 392
Здравейте, днес записах дъщеря си на курсове по математика и БЕЛ в СМГ. Ще разчитаме на тях за подготовката.
Детето се справя добре, но и доста високи цели си е поставила. Притеснява ме повече българския, защото пише грозно и ще откаже проверяващите Simple Smile

# 393
  • София
Тази година посещаваше курсовете на Елмира Йонова по БЕЛ.Февруари, по собствено желание, започна да ходи в нейната школа и на курса по математика. Догодина продължава по същата схема. За английския си го подготвям аз, притеснявах се какво му е нивото, но миналото лято беше на лятно училище в Advance. Там му дадоха тест за определяне на нивото в началото, поуспокоих се. Мисля, че и в 7-ми клас ще караме така с езика, а после - зависи колко бЕло и чИрвено ме е накарал да изпия покрай НВО-то😁

# 394
  • София
Изчетох ви!

Завършихме, да ни е честито. Пожелавам на всички ни много сили догодина Simple Smile

Младежът завърши с много добър успех, благодарение на мен, че му бях стъпила на врата последния месец (ама какво ми коства това няма да казвам). Днес дадох теста от НВО, орева света, направи го без 25 задача (тезата) и не пожела да направи преразказа (аз и не мога да го проверя). Останалото е доста по-добре от моите очаквания (които бяха доста ниски и не очаквах да има верни отговори на повече от половината). На задачата с 14-те грешки всичко вярно, но си представям ако трябва да преписва текста колко грозно щеше да е Sad. От определянето на героите грешка има само на произведението от 7 клас. Яд ме е, че толкова го мързи, явно не е толкова глупав иначе.

Днес го записах на курсове по БЕЛ и МАТ в Регалия - дали някой има впечатления от там?

# 395
  • Варна
+1 в отбора по грознопис! И аз не съм от най-добрите калиграфи, но поне си имам оправдание, че съм амбидекстър и не правя разлика между ляво и дясно. Обаче, щерката си е десничарка, но пък с ляво водещо око и се опитва да пробута това като оправдние. Обяснявам, че на горките проверители това никак няма да им е от полза като й четат йероглифите...
Звездице, ще е супер забавно ако това е същата поща, която направих, за да закърпим положението преди толкова години! Simple Smile Бг-мама е безспорна сила!
Стискам палци на седмокласниците утре. Тъкмо се връщам от съседите, чийто син цяла година се опитвах да пробудя да решава задачи, а той се събуди от зимен сън едва миналата седмица... Дано има късмет детето! Притеснявам се, защото е избрал софтуерна специалност и математиката му е много важна.
Замислих се, че ще е интересно да си направим "капсула на времето" - с желанията на децата в началото на годината и в момента на редене на желания. Много се променят и децата и желанията и ще е хубаво да сравним накрая кой как се е развил Simple Smile

# 396
Аз днес бях изумена и много приятно изненадана от годишната оценка, която е пълно отличие. Имахме договорка преди месеци за много желан уред - да се купи, ако има над 5,50 за годината и сега с кеф започвам да ровя в нета.
Четенето започна с Елин Пелин и не е в особен възторг, звучал "старобългарски"... Замисля ме дали да не си извадя старите учебници и тогава да види какво е то старобългарски житиета и страдания грешнаго... Joy

# 397
От определянето на героите грешка има само на произведението от 7 клас.
Героите са 2 от 6 клас и 2 от 7клас, само да кажа Simple Smile))

# 398
  • София

Ей, на, познава единия от 7 клас Simple Smile Не знам как става. А колко точки се дават за преразказа?

Тези тези, който трябва да пишат, в 7 клас ли се учат?

# 399
  • София
Dive
Това с капсулата на желанията е интересна идея, приветствам, обаче някой после трябва да се хване да обобщи накрая. Действително много се променят желанията при някои деца, при други ситуацията впоследствие налага промяна, а трети до последно не знаят какво искат 😆
anitsa , то и моя завърши с пълен отличен втора поредна година, обаче това нищо не значи според мен. За мен училищните оценки не показват реални знания-толкова зависи от училище и учител, много субективно е. Аз дори съм привърженик на системата в Дания-без оценки до 16годишна възраст. Иначе децата неволно могат да се превърнат в бележкари без покритие.

# 400
Аз съм запечатала едно писмо-капсула от 1 клас. С точност беше описал какво точно ще работи в конкрентна американска софтуерна компания / забравих и името/. Писала съм да се отвори на 18г
Де и сега да беше толкова мотивиран и целенасочен😏

# 401
Здравейте, включвам се и аз в отбора на бъдещите седмокласници. Следя отдавна темата, за да "сверявам часовника". А вчера прочетох и  седмокласна тема покрай НВО. Започвам отрано да се вълнувам за догодина. Аз мисля да дам почивка до началото на юли и после ако учителите се съгласят, да започне веднъж седмично с уроци по БЕЛ и математика.

# 402

Ей, на, познава единия от 7 клас Simple Smile Не знам как става. А колко точки се дават за преразказа?

Тези тези, който трябва да пишат, в 7 клас ли се учат?
Браво тогава на младежа! На преразказа максимума е 35 точки. Тезите, дано да имате добър учител, защото при нас почти не се учат. Накрая, като правиха пробни, трябваше да пишат и тезата разбира се, но никой не обясняваше, кое, как....само забележки :"по подробно", "по обстойно" и т.н.

# 403
Добре дошли на новите мами!
Dive, The invisible, това с капсулите на времето е много готина идея! Ще бъде интересно. Simple Smile Само дето моята още не е особено ориентирана. Аз вчера се опитах да я подпитам, но ми каза въобще да не я занимавам с такива въпроси в първия ден на ваканцията 😀
Успех на седмокласниците днес! Ще стискаме палци!

# 404
Нашият седмокласник потегли към училище, а шестокласника блаженно си спи в леглото. Стискайте палци Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт