Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 109
  • 769
  •   1
Отговори
# 480
Тия дни и аз ще разпечатам и дам двете матури. Днес обаче се пробва само с втория модул на математиката. И... взе, че ги реши и трите, при това вярно. Ти да видиш! Те обаче тренираха такъв тип задачи в курса, та явно е имало полза. По БЕЛ ще е мъка, предполагам. Ако изобщо успея да разчета.
На пробната или истинската
Моят на 23 задача се запъна на  в) , още не са учили симетрали и подобни триъгълници

# 481
А как реши б) тогава?
Много са напреднали тези деца. Голям процент седмокласници не са успели да решат 22 задача... Браво!

# 482
Подобие се учи в девети клас.

# 483
41 точки на НВО -то по БЕЛ  без тезата и преразказа ( за него категорично ми отказа). И от бяс го направи за 30 мин. Разсърди ми се, че съм я накарала сега да го направи, а тя първо искала да прочете произведенията. Да попитам вашите деца имат ли представа как се пише теза или в 7 клас ще се запознаят с този материал?

# 484
  • На морето!
Моето няма. Мисля, че и преразкази не са писали кой знае колко, така че в 7ми клас ще наваксваме.
И аз не знам как се пише теза от 3-4 изречения. Обикновено на мен ми е нужна поне страница, когато ми тръгне някоя дълбока мисъл.

# 485
Браво, Диничка! Чудесен резултат! Ще се справят децата с този страшен седми клас Wink
Учи се в 7 клас!
Rapariga, мястото на бланката е ограничено Simple Smile хахахха

# 486
  • София
Моят изкара 38 т., правейки го между другото, небрежарската. Теза май не са учили, поне той така твърди (не че му вярвам вече, ама аз и не знам...). Не пожела да прави преразказ, а 1 срок беше добър, даже на Олимпиада го прати класната, за негов ужас.

Днес трябваше да направи теста от Междучасие за 6 клас - пълна трагедия. Не му се учило, бил ваканция...

Мързел е думата, която описва моя наследник. Ужас. Scream

# 487
Catty, не са учили тези още. И преразказите ще доусъвършенстват ( а сега де как се пише тази дума...сега ще ме изгонят от форума) 38т, за набързо си е супер!

Аз пък ги разбирам...Тъкмо почнаха ваканцията. Не им даваме време да си отдъхнат.

# 488
  • В светлината на слънцето
The Invisible, на истинската.
Ще го видя какво ще направи по БЕЛ, но отсега съм сигурна, че няма да е ок. Много работа ще има по БЕЛ при него. Това му е едната петица за годината и си е съвсем заслужена. А как не му се чете..., но ще се наложи. И друг проблем има - вятър го вее него все още. Ако един ден е концентриран и дава максимума, на следващия - все едно е друг човек, седи и гледа тъпо. Та това, че е решил едни задачи сега, изобщо нищо не означава все още.

# 489
А как реши б) тогава?
Много са напреднали тези деца. Голям процент седмокласници не са успели да решат 22 задача... Браво!
Пообеснила съм му някои неща от материала за 7, но още много знания му трябват. Има време

# 490
Нашите пишеха тези поне по една за всяко изучавно произведение. Госпожата им беше обяснявала някакви правила. Че първото изречение съдържа въпроса ( ключовите думи не знм как да кажа по друг начин )  преработен като отговор, задължително се упоменавне нацавтора и произведението от там с две- три изречения ясни аргументи , като задължително не се изразява лично мнение.
Приятелка ми каза че те имали помагало по бел само с писане нa тези за изучаваното е шести клас, сгъчили са ги от писане.

# 491
  • София
Познати ми казаха, че тезите се учели наизуст, безумие ми се струва на мен това. Както и това да не се изразява лично мнение...

# 492
Все някъде ще има свръх амбициозни учители, това не значи, че е от материала за 6 клас.

Накрая на НВО ще решават задачи с вписани окръжности, синус и косинус и системи с няколко неизвестни...(това е шега)

Catty не съм добра в тезите, но съм сигурна, че няма как да наизустиш всички възможни тези. То теза може да се напише към всяко изречение. За лично мнение не знам. На мен тезата ми звучи като "Какво е искал да каже автора"

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 00:03 от MollyBy

# 493
  • Варна
Браво на децата, които са се съгласили да направят НВО. Аз, втори ден не мога да го пробутам:rage:
Същата работа е и при нас. От любопитство му показах по БЕЛ и реши само 2 от задачите - за намиране на 14 грешки и коя характеристика на кой герой е. Заяви, че вече е във ваканция и съм го оставила на мира Simple Smile
А децата ви ходят ли на школи или уроци лятото?

# 494
  • Варна
И нашите писаха тези в училище. Кога са ги учили - не знам, но по време на ДО 2-3 пъти имаха теза за домашно. Понеже творческото писане никак не е в кръвта на наборката, се наложи да помагам (ако разбере учителката ми по БЕЛ ще се обади в "Закрила на детето"!), та оттам разбрах, че имат лист с правила, по които се пише тезата. Хареса ми, че беше стройно подредено - какви елементи да има, какво да се избягва (не запомних нищо, разбира се, но поне ми се видя като нещо с ясни правила). За учене на изуст и на мен ми се вижда абсурдно - то само от "На прощаване" могат да се извадят стотина... Но пък знам за учене на теми по история, география, биология и т.н, та сигурно има истина и в това.
И аз прескачам в седмокласната тема, за да съм наясно с промените, че ще се налага да помагам на съседското момче при кандидатстването, та там попаднах на нещо, което не ми дава мира. Едно детенце са го оперирали по спешност след изпита по БЕЛ. Така изпуска математиката и допълнителен изпит за специализирани училища. Ето такива неща да не се случват на никого пожелавам! Дали ще се представят по-добре или по-зле, не е толкова важно, колкото да са здрави - физически и психически. Дано се намери вариант и за това детенце, стискам палци!
За школи през ваканцията - не, няма да ходи на нищо освен езда и евентуално ще си продължи испанския, който сега е онлайн и смятам, че не я натоварва. Но пък вече си учи стихотворенията наизуст (2 от 7) и от понеделник е обещала да почне с другите домашни, като отделя не повече от час на ден. Да видим...

Общи условия

Активация на акаунт