Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 076
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря много на всички, за подкрепата! Дано сега и да го приемат на първо желание, че баловете са доста високи тази година Simple Smile

# 601
  • Варна
Хвърлих едно око на статистиката за Варна тази година (заради съседския синковец, на който помагах понякога), та ми се изправи косъма! Баловете за ЕГ ще се вдигнат с по 15ина точки изглежда, което значи, че догодина на мойта хубавица няма да й е никак леко, ако тенденцията продължи... Ще дебна да видя и относителното място на последното прието дете, за да видим как върви модата, но като слушам приятелките й - всички са се запътили към испанската.

# 602
  • Русе
Сега испанския език ли стана модерен, явно съм изостанала.

# 603
Сега испанския език ли стана модерен, явно съм изостанала.
Много при това, високи балове
За мен лично няма логично обяснение
Освен ако не отидеш да учиш в Испания , за какво ти е точно този език

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 16:52 от The Invisible

# 604
Дам, явно е тендендция. Познавам няколко деца , които са се оринетирали натам. Беше ми интересно защо. Отговориха ми че друго било средиземноморския темперамент. По-централните и северни държави ( германия, холандив, австрия ) хората били по-студени.

# 605
  • Варна
За другите деца не мога да кажа, но за моето нещата стоят така: категорично отказва да учи немски и френски език, дори като втори ЧЕ. Комбинация АЕ с различен от тези два езика във Варна просто няма друга освен испански (понякога в Руското има Италиански, но не сме много фенове на това училище като цяло). Би учила руски, някой екзотичен също, друг славянски не би отказала, предполагам... Но за немски и френски не успяваме да я убедим. Както и за МГ, за съжаление Sad за него е най-категорична, че за нищо на света не иска да учи там! Та, така у дома - опцията остана една.

# 606
Днес с прискърбие научавам, че от тази година в МГ няма да има нито една паралелка с немски език. А се надявахме догодина нашата госпожица да учи немски там. Как е по вашите градове? Толкова ли немският език е демодиран, нежелан, труден? За малкия, който ще е в първи клас, никъде в града ни няма училище, което го предлага в рамките на ранното ЧЕУ.

# 607
В нашият град (Варна) в МГ има 2 паралелки по 26 човека с НЕ. Предполагам, че и за другата година ще се запази тази бройка.
В 1ЕГ са 4, в 5ЕГ-3 +1 втори, има и в търговската и в бившия ТОХ...сигурно и в други училища има...
За нас е на първо желание НЕ!

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 19:24 от MollyBy

# 608
  • София
Molly
Страхотен резултат!
Макар и със закъснение-поздравления и от мен! Пожелавам да попадне в желаното училище сред добри деца и мотивиращи преподаватели!

# 609
  • Варна
Момичета, едва ви изчетох. За два дни имах доста за наваксване 😊
Molly, поздравления за изключителния резултат. Не ми се струваше възможно да се изкарат 100 точки, но ето че им
начин Браво на детето ти!
От господина на нашата школа по математика знам, че последните 6-7 години във Варна не е имало 100т. по мат.
Аз днес цял ден се вълнувам с резултатите около седмокласиците. Незнам догодина психически как ще издържа 😁🤭🤭
Да споделя и аз по темата с домашните през ваканцията. При сина ми освен задължителната литература, няма нищо друго. По математика също. До 01.07 сме се разбрали нищо да не пипва. След това ще видим. Но трудно ще го накарам да прави каквото и да е. Стяга се само по време на училище, ваканциите му не се нарушават 😁
С интерес чакам да видя статистиката на балове.

# 610
  • София
Моли, поздравления и от мен за детето.
Девойката "си почива" в момента. Казала съм до края на юли, че няма да прави нищо, има право на мързелуване Joy, което обаче включва четене (към харесваното и задължителното) .
Задължителната литература - на минимум, освен ако тя не прояви някакъв интерес за повече.
Взела съм й Христоматията с произведенията за НВО (на Бг учебник), харесва ми, тъй като в поле на всеки лист има обяснени непознати думи.
Само за Немили-недраги сме се разбрали да я прочете цялата. Почна я.
Взех й и Бай Ганьо и До Чикаго и назад, но започва и чете до откъса, който ще разглеждат. Днес е почнала До Чикаго и назад и каза че й харесва.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 20:27 от Desem

# 611
Сърдечно благодаря на всички. Напрежението при нас си остава, защото по БЕЛ не му е толкова добър резултата и при тези високи балове не е сигурно нищо още. Добре е че резултата от НВО мат. ще се взема по 3, но все пак...
Не съм гледала за предни години, но тази има доста 100 точки по математика. Само във Варна са 73!

# 612
Моли честито , голямо постижение е този резутат !

! Във Варна тенденцията да се търси немски  е от много години. Дъщеря ми е първата година в която за Първа ЕГ с немски балът на първите постъпили беше по-висок от този с Английски. Аз го отдавам на факта че ние сме голям град хората са с много по-големи възможности и много от децата учат в чужбина. Таксите за образование в ЮК и голяма част от немскоговорящите европейски страни са несравними .  Дъщеря ми в Австрия плаща семестриална такса  дори по-ниска от тази в бг. Затова и немския така силно беше застъпен последните 6-7 години. Обаче децата още след седми клас са ориентирани накъде ще поемат. Трябва да подчертаясъщо така че масово децата от немските паралелки са със също толкова силно застъпен английски. Повече от половината й клас имат и профишънски на английски още в десети клас и така завършват с сертификати и на двата езика. Общо взето родителите масово смятат че да учиш немски на курс е по -трудно отколкото примерно английски.
Дъщеря ми беше до седми клас с английски и руски. После изведнъж зави към немски. Почна го от нула, в единайсети клас си взе нужния серитификат  и сега вече като студентка ползва и двата езика ( немски и английски) равностойно.  Не съм сигурна че ако беше на курсове по немски щеше да постигне това ниво.
Така че ако детето няма намерение да гледа навън този немски не е голяма придобивка.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 21:18 от _re_ge

# 613
  • Варна
Не съм гледала за предни години, но тази има доста 100 точки по математика. Само във Варна са 73!
Hushed Open MouthOpen Mouth Супер съм изненадана. Доста силни резултати.
Успех на класирането!
Да му мислим догодина...

# 614
  • София
MollyBy, браво на детето, страхотен резултат! Пожелавам му от сърце да попадне там, където иска!
Дъждец, дано не е нещо сериозно, да отмине и да не се повтаря.
Момичета, идва нашият ред за седмокласната одисея, нещо ме присвива май-май.
Единственото, което със сигурност знае моят синковец е, че не иска немски...друтото е мъгла...

Общи условия

Активация на акаунт