Шестокласници 2019/2020 Тема 2

• 32 070
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Silan, няма как да има състезателна математика в НВО, не се учи такава. Просто трудността трябва да е друга.
Не мога да коментирам от първо лице трудност на задачите - или мога или не, но не мога да ги оценя, защото не съм на годините на децата (това че аз мога да ги реша, нищо не означава), а и не се занимавам с това. По-скоро коментирам общо впечатление, но щом много повече са се справили, значи значи е било по-лесно.

# 631
А МГ само на база резултати от НВО ли приемат учениците си? Нямат ли и подбор на състезания които са задължителни за кандидат учениците?

# 632
Silan, няма как да има състезателна математика в НВО, не се учи такава. Просто трудността трябва да е друга.
Не мога да коментирам от първо лице трудност на задачите - или мога или не, но не мога да ги оценя, защото не съм на годините на децата (това че аз мога да ги реша, нищо не означава), а и не се занимавам с това. По-скоро коментирам общо впечатление, но щом много повече са се справили, значи значи е било по-лесно.
[/quot
 Decem, разбира се, че няма как да има състезателна математика на НВО. Моята идея е малко по- различна.  Струва ми се, че е по- разумно приемът в МГ да не е на база резултатите от НВО по математика, а да има специализиран изпит, или на база резултатите от олимпиада, като паралелките по химия и биология в НПМГ.
Защото се получава парадоксът, входното ниво по математика за 7- ми клас в училищата, изкарали най- висок резултат по МАТ на НВО, да е по- трудно от самото НВО. Т.е. реално добрите математици не могат да се отсеят на база на този изпит, с което губят както децата, така и училищата.
За езиковите гимназии НВО ми се струва подходящ формат за подбор.

# 633
А МГ само на база резултати от НВО ли приемат учениците си? Нямат ли и подбор на състезания които са задължителни за кандидат учениците?
Само от НВО.

# 634
при нас не се знае въобще какво ще се случва. ако направят НВО на материал взет присъствено не се знае какво точно ще присъства от седми. Миналата година резултатите от НВО бяха слаиб, тази година - силни  без значение каква е причината. Както забелязвам през последните години , в които следя инфо около НВО-то , има тенденции към цикличност . Дали правят корекции на зададения материал, дали нещо друго - всеки сам си прави изводи. Та другата година  има голяма вероятност да е  слаба.

Не е така! Няма цикличност, а все по-лесно НВО. 2019 е било по-лесно от 2018; 2020 е по-лесно от 2019. От МОН ще отчетат тази година много успешно ДО и тенденция за продължаване на този начин на обучение, което предполагам и е целта на лесните изпити.
Намалянето на материала не беше кой знае какво улеснение, защото децата според мен бяха позабравили какво са учили в 6 клас, но като цяло задачите не бяха кой-знае колко трудни. И не беше материал само от присъственото обучение, така че няма да има проблеми и другата година да си изкарат на ДО и да отчетат голяма успеваемост на изпитите. Пълен ужас настава.

# 635
  • София
Silan, не може, МОН не дава, и на мен не ми харесва, но кой ме пита.

# 636
  • В светлината на слънцето
Според сина ми тестът по мат е бил “фасулски”. Обаче на бел се озъби сериозно  (не му е силата там и ще има мноооого да работи).

Хорааа, подозирам, че наборът ще ми изпили здраво нервите. Ей, сега се върна от  каране на колело през гора и “скокчета” с ожулени крака и ръце + една доста дълбока рана на лакътя. Оня ден имаше дълбока рана на крака, пак от скокчета. Значи, догодина слагам катинар на колелото още от 1 януари и въобще не ме интересува. Заявих го в прав текст и със силно заплашителен тон. Каза: “Добре. Ама след матурите как ще се пребияяяяя...” Triumph

# 637
Хахаха, lulumba истински ме разсмя твоя младеж! На това му се казва пуберско отмъщение! 🙃

# 638
  • София
Лулу, провери първо колко е възстановителни период при авария с пострадала ръка и една седмица преди това слагаш катинара или продаваш Joy

# 639
О, Моли искрено се надявам да си права. И вероятно си права, защото синът ми като направи по мое настояване НВО имаше към 60 точки ( сега ги изброих - (  от максимум  65  без преразказ минус следните гтрешки пропуски - (6 за тезата  + 4 точки съответно за един пропуск в 17, неотговорено на 19,23 и в 24 пропуск на Моканина - значи общо  55  точки)   без преразказа и тезата и два въпроса с материал по седми клас и още нещо. А той въобще, ама въобще не е блестящ по бел.
При нас нали ще има и материал от пети клас?

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 23:43 от _re_ge

# 640
Хаххааха Simple Smile и месец преди изпита ще викаме "Каквото искаш си чупи, само дясната ръка да е здрава"

_re_ge, хич не е добре това да са лесни изпитите. Каква полза да кандидатстваш за паралелка с 26 места с максимален бал, а 99 човека да имат същия бал като твоя. И накрая някоя случайна 5 по музика от дипломата да те остави извън класацията. Без тезата няма как да изкара 60 точки, но ти разбрах мисълта Simple Smile!

От 5 клас ще влиза "Хайдути" до колкото знам. Друга промяна няма.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 21:36 от MollyBy

# 641
  • В светлината на слънцето
Лулу, провери първо колко е възстановителни период при авария с пострадала ръка и една седмица преди това слагаш катинара или продаваш Joy
Ба, възстановителен период. Още от Коледа, да ми е мирна главата. Joy

# 642
  • София
Ба, възстановителен период. Още от Коледа, да ми е мирна главата. Joy
[/quote]
lulumba, оправи ми настроението за една година напред, жива и здрава да си😃. Ще помагаме - давай колелото насам, за да го скрием.

# 643
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ре ге, самите деца го определят като лесно. Лулу сподели, че детето й го е решило без проблем (Мат) .
Скрит текст:
Кали, няма как да не е било лесно при тези резултати - София - 242*100 (мат), за другите градове също има огромен брой максимални оценки.
Оценките между 90 и 100 разликата според мен се дължи на технически грешки та още повече можеше да да максималните.

най-накрая ви дочетох Simple Smile Simple Smile Simple Smile
според мен лулумба пише за теста на Междучасие, не за този от НВО. Simple Smile

# 644
_re_ge това е чудесен резултат за шестокласник. И моите не са добри на българския (то и аз не съм Simple Smile) Особено тезите - хич не ги бива в разтягането на локуми. Надявам се поне точната математическа мисъл да им помогне в живота Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт