ДЕВЕТИ КЛАС 2019/2020 - 3

• 36 850
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • София
А на мен ми писна от този вирус и реших да продължим с живота. Девойката утре заминава за Гърция с приятели от старото училище. Семействата им имат къщи на един гръцки остров и я канят с тях. Миналата година отказа /и набеди баща си, че не я пуска Laughing /, сега ще ходи. Те искат да тръгнат рано, защото трябва да хващат ферибот и не се знае каква ще е ситуацията на границата, а нея утре ще я изпитват по испански за оформяне. Разбрали са се да спрат някъде по време на часа по испански, да изчакат да я изпитат и да продължат. Joy Ние заминаваме по-късно и ще я вземем от ферибота.

# 586
  • София
Това изпитване в последния момент и при нас създаде критична ситуация. Тази седмица му бяха писмения и устния по английски, изнесени в чисто новата сграда на Британика, която се намира на края на Драгалевци, на несъществуваща все още на картата улица (асфалтирана онзи ден, в чест на първите, успели да намерят сградата). То хубаво, ама защо бяха организирали изпитите в работно/учебни дни! Искат го там в 14:00, но той с 4 блока този ден, като в последния трябвало да го оформят по математика. Чудесно. На следващия ден, за затвърждаване на скоростния маршрут "Банишора-Драгалевци",  отново същото. Трябваше да е там в 13:00, този път само 3 блока, но в последния трябвало да го оформят по история. Обмисляхме варианта да е в час в колата, през телефона, само не беше ясно ако трябва да решава задачи как точно ще стане - на скута, докато майка му внимава да не спомене близки роднини на останалите участници в движението по пътищата, в ефир Flushed
Не се наложе, де, бяха го изпитали и по двете неща в началото на блоковете, но все пак отиде на изпит гладен, изморен,  маскиран, а писменият си е няколко часа. Добре, че е само "за спорта" и резултатът няма никакво значение.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 11:26 от мандаринка

# 587
И ние приключихме годината. Вчера върна учебниците , видя се с учителите, за което имаха график. Та ваканция УРА!

# 588
  • В светлината на слънцето
При нас всичко вече е оформено. Остава й само една оценка да й нанесат - по английски, но е формалност, понеже там друго освен 6, няма. Три дни става рано, понеже учителката по биология трябваше да я изпита, днес вече се случи. Та утре спокойно мога да намятам деца, баба и куче на селската къща. Изобщо не знам какво ще правят в оставащите учебни дни.
Днес обаче за първи път чух с едната приятелка от класа да обсъждат профилите и да умуват какво щяло да е. Бяха останали с впечатление, че още от тази година ще ги разместват, съобразно профили. Та ги успокоих, че е от догодина.

# 589
  • София
Учебната година почти приключи. Доволна съм от децата. Има(ше) и по един изпит по АЕ за разкош Joy
При младежът остават да се напишат още 3-4 оценки, но те са ясни.
Двете ми големи разочарования няма да са с тях догодина - уж са обещали, та ще видим. Едното го преборихме с външна помощ, другото уж зависеше от първото, но явно не е така. Не съм доволна от случващото се с второто, но пък отчитам, особеността на външния фактор.
Видях, че детето положи усилия и обещах, че ще удвоявам парите от стипендията, ако има (ако няма ще трябва да е изцяло  от мен... или от баща му, че нещо ме е стегнала шапката и май ще си я хвана и кой от къде е Rage). Обещала съм му че няма да мрънкам, ако харчи по "момата", но ако вторият срок няма, се връща мрънкането Joy
ТM, той е по соловите спортове (плуване, тенис, на любителско ниво, но пък издържа и двойни тренировки - аз бих окапала на 1/2 от времето на една), затова като видях бадминтона му го посочих. Joy

Всъщност последните два дни как ще протекат при вашите деца?
Младежът е на изпит понеделник сутринта и вторник след обяд и се чудя дали да уведомявам. Възможно е в понеделник да закъснее за някой от часовете. Вторникът ясно, че няма да е пристствен.

# 590
  • София
Десем, нямаш милост! Laughing
Нищо не разбрах, но дано всичко се нареди, както трябва! Hands V

# 591
  • София
Девойката е изпитана по испански на магистралата Joy , оформена е със 6 и вече е на ферибота. Последните два учебни дни ще протекат на остров Лимнос, където трите момчета, които я завлачиха там, са се заканили да я учат да кара сърф. Дай боже всекиму! Simple Smile

# 592
  • София
Никаква милост... Малката я уредих с домашно по математика за ваканцията Joy прехвърлих вината на майката на приятелката й:joy:, че даже ми повярва за малко и ме пита: " тя два сборника ли имаше? " Joy

Я, кажете колко е стипендията? има ли някакво разграничение над 5.5?

Когато вдигнаха блокадата тръгнахме към морето. Та и двамата имаха часове на задната седалка. Joy при малката даже беше по-зле, защото беше на Мат.школа и трябваше да решава задачи, докато брат й слушаше и рядко му се налагаше да отговаря.

Вчера се видях с приятелка, която съвсем друг поглед ми даде за ДО, как се случва или по-скоро не се случва на всякъде, тъжна работа, деца по селата в бедни семейства, без устройства, с един телефон в семейството, който "тръгва" с таткото на работа... обикалят учителите да разнасят хартии, хамалогията ... но явно, ситият на гладния не вярва - даваше министърът едни примери за семейства купили телефони, но не и компютри...

# 593
  • София
За НПМГ, стипендиите са за успех над 5.50 и за 6.00.
От 5.00 до 5.99 - 30 лв
За 6.00 -35 лв
Сумите са за 2019/2020 учебна година.
Предходната бяха по-ниски.
Ако има неизвинени отсъствия, също влияе на сумата.
Абе, вие побъркахте децата, ама като гледам какво става с точките на НВО, може и да имате право.
И за ДО, такова е положението не само в селата. В доста софийски училища не успя да се осъществи така, както ние знаем, че се случваше при нашите. За съжаление...

# 594
  • София
Нали? Я, виж ние, като бяхме с ниски точки, колко бяхме спокойни! Laughing

# 595
  • В светлината на слънцето
В 31-о: над 5,50 - 50 лв, над 5,75 - 60 лв. Но не трябва да има неизвинени отсъствия.
И аз мятам по едно око на седмокласната, че нали ни предстои догодина. Аууу, какви балове. А моето малкото (вече почти двуметрово) резко смени приоритетите и от ТУЕС, се закани на НЕГ. Иска немски и туй то. То и аз искам яхта да си джиткам между островите, ма нема.

# 596
  • София
Леле хора, направо ми се повръща... Чета 7класната тема, свива ми се всичко от сега, май ще трябва да започвам с пиенето вече... Не е истина, не е човешко с тези балове.

# 597
  • София
Здравейте, банда,
Затрих се, ама в бачкането се опитваме да минимизираме последствията от карантини, положения ,ситуации и пр., и е напрегнато. Сега пак ще бъдем ту вкъщи - ту в офис, ама и с отпуските, уравнението се усложнява. Sad
Моите момичета са почти оформени - едната върви към пълно 6, а другата ще има 1-2 петици. По време на ДО си направихме разни нАучни експерименти и съм възмутена от някои учители. Убедих се, че се работи по симпатии. Не ща да разказвам публично, че не зная кой, чете, ама е нещо като средностатистически училищен учител по пеене да оценява Данчо Караджов и да вика малко не ти достига за 6. Simple Smile Мисля, че децата научиха доста важни житейски уроци, които ще са им по-полезни от заветната 6-ца.
В СМГ не мога да хвана размера на стипендията, но е ок. 40 лв. Първия срок взимаха всички с успех над 5.50, а втория - всички с успех над … 5.93, щото свършиха кинтите.
Малката е 3 клас, но не ща да чета никакви промени, тъпотии и седмокласни теми, щото само се напрягам. Научих си урока  с третото, пък и с първите, вече го давам по- лежерно, а и знам че Дидева ще обобщи, когато му дойде времето. Two Hearts
Интересно ми е има ли вече кариерно ориентирани набори ?   Моите май още не са.

# 598
  • София
Здравейте, банда,
Затрих се, ама в бачкането се опитваме да минимизираме последствията от карантини, положения ,ситуации и пр., и е напрегнато. Сега пак ще бъдем ту вкъщи - ту в офис, ама и с отпуските, уравнението се усложнява. Sad
Моите момичета са почти оформени - едната върви към пълно 6, а другата ще има 1-2 петици. По време на ДО си направихме разни нАучни експерименти и съм възмутена от някои учители. Убедих се, че се работи по симпатии. Не ща да разказвам публично, че не зная кой, чете, ама е нещо като средностатистически училищен учител по пеене да оценява Данчо Караджов и да вика малко не ти достига за 6. Simple Smile Мисля, че децата научиха доста важни житейски уроци, които ще са им по-полезни от заветната 6-ца.
В СМГ не мога да хвана размера на стипендията, но е ок. 40 лв. Първия срок взимаха всички с успех над 5.50, а втория - всички с успех над … 5.93, щото свършиха кинтите.
Малката е 3 клас, но не ща да чета никакви промени, тъпотии и седмокласни теми, щото само се напрягам. Научих си урока  с третото, пък и с първите, вече го давам по- лежерно, а и знам че Дидева ще обобщи, когато му дойде времето. Two Hearts
😯 Биби, моят профилирането още не е "избистрил", камо ли кариерното!😅

# 599
  • Варна
Ами значи, честита ваканция! Тежка година беше, но завърши успешно. Бори се за 6.00, но накрая остана с петица по философия и немски. Като се има впредвид, че оценките включително и следващата година няма да участват в изчисляването на общия упех от дипломата, мисля че е повече от прекрасно. Особено, когато зад всичко това стоят труд и стабилни знания.  И аз надничам в седмокласната тема, защото имам колежки, които имат седмокласници, та се вълнуваме заедно, но мисля че за високите балове тази година си има логично обяснение - лесни изпити, по-малко материал, липса на двузначни отговори като нашите лавини, значително по-малко геометрични задачи в първи модул... Бях направо втрещена колко елентарна е първа задача от втори модул и въобще не  мисля, че мястото й и е там. (Не е като да имаш параметрично неравенство както през 2018 Simple Smile ).Та ако тенденцията се запази, не се притеснявайте за бъдещите седмокласници - все повече 100 т ще са постижими. От друга страна, други реформи пък ми харесват. Разгледах учебника по математика за 11 кл за профилирана подготовка, който Дидева беше пуснала, и много ми хареса. Сега остава и да видим кой ще е четвъртият профилиращ при трети - математика.

За стипендиите - в 1 ЕГ, за над 5.50 - 30 лв, за над 5.75 - 35 лв и за 6.00 - 40 лв. Сега май стана ясно защо наборът напираше за 6.00 Simple Smile ?

Общи условия

Активация на акаунт