Американски колеж - деветнадесета тема

• 49 198
  • 786
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Мисля, че ако сме малко по-обединени срещу учителите, които не спазват 48 ч. срок за предаване на handouts, или удобничко пускат урок от "уча се", вместо да се запишат сами себе си със смартфон, бихме могли да изпратим едно обобщено писмо до ръководството на Колежа. Ако ми нямате телефона/мейла, ми пишете тук на л.с. с име на преподавателя, кой випуск. и какво според вас прави некоректно, аз поемам ангажимент "да предам нататък".

# 271
  • София
Мисля, че ако сме малко по-обединени срещу учителите, които не спазват 48 ч. срок за предаване на handouts, или удобничко пускат урок от "уча се", вместо да се запишат сами себе си със смартфон, бихме могли да изпратим едно обобщено писмо до ръководството на Колежа. Ако ми нямате телефона/мейла, ми пишете тук на л.с. с име на преподавателя, кой випуск. и какво според вас прави некоректно, аз поемам ангажимент "да предам нататък".

Може би няма да се наложи. Има писмо от президента до родителите за предстоящи промени през следващата седмица.

# 272
Адекватни са от колежа. Не мога да отрека!
Започва да ми харесва! Такъв проект по биология спретна щерката, че едва ли би имала времето и свободата да го управлява (времето си) при присъствено обучение.
Дали няма да се роди нова форма на обучение? Някаква комбинация от двете?!?!

# 273
  • София
Ще се роди и още как. След вчерашния ден съм много доволна:
- Страхотно домашно по АЕ. Час след като го предаде се върна оценка и супер як коментар;
- Прекрасен мейл от учителката по БЕЛ за ситуацията в момента, за натоварването, за работата и с покана /не е задължително/ следващата седмица в два от дните да се срещнат онлайн в класната стая;
- Центърът по писане също работи;
- Писмото от президента.
И свободата да не съобразяваш с часовника, ох, как ми допада.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 21:18 от Prizma

# 274
Да, и аз имам надежда след писмото от президента, че се очакват промени. Simple Smile

Много ми хареса коментара ви за действията на учителката по БЕЛ и се надявам примера и да се последва и от други преподаватели, които да говорят с децата и да има диалог от двете страни.

# 275
Като цяло катедрата по БЕЛ са по-комуникативни. И през уч. година редовно коментират в engrade , писмените работи са винаги с рецензия, при проблеми с материала задават индивидуални задачи и поставят конкретни цели ... не е така с английския в 8-ми клас.

# 276
Кандитстващите тази година имаме писмо

Скрит текст:
Скъпи кандидати и родители,

Надявам се, че това писмо намира вас и Вашите семейства в крепко здраве и силен дух. В отговор на световната Ковид-19 пандемия, както много други училища в България и по света, Американският колеж в София премина към дистанционно обучение. 

Благодарение на предприемчивостта и отговорното отношение на нашите ученици и ръководство, както и решителността на преподавателите и администрацията, в отговор на тази криза колежът успешно въведе дистанционно обучение.

За съжаление, към момента нямаме възможност да обявим нова дата за приемния изпит на български ученици след 7. клас. Когато това стане възможно, своевременно ще се свържем с Вас.

Междувременно с радост искам да Ви информирам, че ще получите поредица от писма от нашия директор Прием, Сара Скагс-Димитрова, които да Ви помогнат в подготовката за изпита. Тя ще Ви изпраща полезни съвети за решаване на теста и теми за съчинения, върху които да се упражнявате. Ако имате въпроси относно изпита, моля да се обръщате директно към г-жа Скагс-Димитрова.

Искам още веднъж да Ви благодаря за интереса към обучението в Американския колеж. Желая Ви всичко най-добро в тези предизвикателни времена.

С уважение,

д-р Ричард Т. Юинг-младши

Президент

# 277
  • софия
Ето това отношение е едно от нещата, които, за съжаление, никога не са били част от политиката на ДУ. Чудесен подход.

# 278
  • Cobrs
Аз много се надявам да намалят обема на домашните. Детето учи през целия уикенд, както и средно по 9 часа всеки ден. Започвам да се тревожа за здравето й, още повече че си пукна кост на пръстчето и изпитва болка, когато пише. Получих днес и аз мейл от ръководството на Колежа, който ме обнадежди. Всяко ново начинание изисква време, за да се влезе в добър ритъм!

# 279
Две седмици по-късно, МОН почва да идва на акъла на АК:
"Тъй като синхронната форма на дистанционно обучение се сблъсква с редица ограничения (достатъчно електронни устройства във всяко семейство, наличен и достатъчно бърз интернет, здравословно допустимо време за работа с екран и др.), препоръчваме редуването й с асинхронна форма. По преценка на учителите могат да се редуват с уроци за упражнения, повторение, обобщение и т.н., както и преподаването на нови знания чрез синхронна и асинхронна форма. Препоръчваме по-пълноценно използване на възможностите на проектно-базираното обучение, при което на учениците се поставя конкретна задача – дневна, седмична или с по-дълъг срок, която може да бъде изпълнена само след извършването на предварителна подготовка – търсене, подбор, анализ и използване на информация от различни източници, и е възможност за придобиване и проявление на редица ключови умения."
Nerd

# 280
А според мен МОН се оказа на голяма висота в тази ситуация, което не може да се каже за АК, според това, което чета. Всички ученици имат от няколко дни акаунти в Майкрософт Тиймс, в Офис 365, всички, и всички учители имат виртуални класни стаи, лично изпробвано, работи перфектно. Това е колосална работа, извършена от МОН.

# 281
А според мен МОН се оказа на голяма висота в тази ситуация, което не може да се каже за АК, според това, което чета. Всички ученици имат от няколко дни акаунти в Майкрософт Тиймс, в Офис 365, всички, и всички учители имат виртуални класни стаи, лично изпробвано, работи перфектно. Това е колосална работа, извършена от МОН.
Предполагам, че под МОН нямаш предвид само чиновниците в министерството, а и целия училищен персонал, който се справя адекватно на терен.

# 282
Хахаха, всъщност МОН нямат предвид точно практикуваното от АК. Wink

# 283
  • София
Две седмици по-късно, МОН почва да идва на акъла на АК:

Т.е. АК ще правят това, което МОН препоръчва и нищо повече?! Sweat Smile

# 284
  • София
Хахаха, всъщност МОН нямат предвид точно практикуваното от АК. Wink

Бях се зарекла да не пиша, но докато не се изпише темата няма как да спра нотификациите (ако някой знае, да ми каже, защото спирам да следвам бутона не сработва) и не се стърпях.
Та, може ли да кажете точно какво практикува АК?

Общи условия

Активация на акаунт