Американски колеж - деветнадесета тема

• 49 134
  • 786
  •   1
Отговори
# 345
  • Там, където мечтите се сбъдват
В engage - daybook.

# 346
Оооо, видях Simple Smile мерси Wink

# 347
  • софия
А за всякакви мемота няма ли имейл известяване към родителя?

# 348
А за всякакви мемота няма ли имейл известяване към родителя?

При мен има.

# 349
При мен имаше за 5 закъснения и за общественополезна труд, който трябваше да положи  (направи го). А за хубавите неща ... - ми, не! Може и аз да не съм видяла нещо всред многото мейли Wink. Тази похвала искрено ме изненада, а спомен за мемота през последната седмица нямам. В пощата ми, също.
Няма значение! Важното е, че вече знам къде да гледам Wink мерси!

# 350
  • София
И при нас похвали идват и по мейла. Така че или си ги пропуснала, или са отишли в спама /точно те ли решиха да го направят Simple Smile/ , или има някакъв проблем с настройки.

# 351
  • София
Не всички домашни в АК са на компютър. Днес синът имаше да готви манджа "сред природа", туристически стил (спиртник и алуминиев съд).
Изборът - "Британска окопна яхния"
Глава кромид лук се нарязва на дребно и запържва в 40 гр. масло,
добавя се консерва "Русенско варено", два средни картофа и малък морков, ситно нарязани. Задушава се 20 мин. Сол, пипер и кетчуп на вкус.
Добър апетит!
Simple Smile
Сериозно ли това е рецепта от училище?

Въпроси:
1. Британците готвят с Русенско варено?! (явно много са го закъсали)
2. Готвене с кетчуп?! (тук е ясно, че са го закъсали, по подразбиране)
3. Готвене в алуминиев съд?! Някой от олово няма ли?
4. : Това храна за затворници ли е? - предполагаем въпрос от сина ми.
(вярно, че усещането в момента е за изолация/затвор, но все пак)
Не бих го дала това и на тях.

Ако се махне кетчупа и Русенското, става,
(все пак консервирано месо в магазините се продава, поне се вижда, че е месо) Кетчупът и Русенското могат да се запазят за СИП (Свръх ИП).

# 352
Надявам се, събитията от последния Великден на Милен Цветков и първия в ареста на Кристиян Николов напомнят на всички колко опасни са наркотиците.  Абсолютно целенасочено използвам трагедията да Ви припомня обиска и ареста в американския колеж от май 2018г и моите постове, касаещи разпространението на наркотици там.  Обществото има отговорност към младите хора, на които безразборно им се предлагат удоволствия, включително такива, доведени с помощта на наркотиците.

# 353
Домашното е да се сготви по туристически. Рецептата си я избират сами. Конкретната е адаптирана от тук:

1. Русенското варено е дошло от съответната британска военна консерва.
2. Кетчупа, за разлика от доматите, може да се носи в раница със седмици.
3. Най-популярните туристически съдове са именно алуминиеви. Продават се и в Стената и в Декатлон и са със съответните сертификати за безопасност.
4. Това е храна за туристи в преход или военни на поход.

ПС Не изнежвайте синчето толкова.
ППС Тази храна е една идея по-добра от сухоежбината продавана около повечето училища.

# 354
  • София
Направо е супер храна и кетчупът, и русенското.
Успокоих се и за хАлумина, щом има сертификат значи е безопасен.
Аз няма какво да го изнежвам, той да чете може.
То ясно ще не можем да се предпазим от всичко, но когато не сме принудени от обстоятелствата, малко старание не пречи. .. като ще се адаптира да е качествено...

# 355
Недейте така...трябва да могат да устискат да не се разведат, докато снахите се научат да готвят...и да не им търсят маана при това или да викат мама да им сготви, че иначе снахите ще ги напуснат.
Joy
ПС Фолио за печене ползвате ли? А UHT мляко? A кенчета с газирани напитки?

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 08:36 от Ezhko

# 356
  • София
Я пък, я, снахите ще се учат да готвят. Или всички и по равно, или никой.
...
Фолиото за печене е вредно, съвременните хора ползват хартия за печене.

# 357
Desem, какво му има на русенското варено? От време оно си е съвсем прилично консервирано месо, и то месо, а не соя, а русенско е просто щото там е измислено като технология, иначе се произвежда и на други места в страната, както турското кафе е такова като технология, а всеки и в къщи си го прави, не само в Турция.

# 358
Права си, Шарки! В името на равноправието, нека жените бъдат с херния и лумбаго, а мъжете - с гастрит или язва. Малко ми е жал за внуците, но дотогава току-виж се включили социалните да помагат Joy

ПС Хората са измислили анодизацията на алуминия за хранителни и медицински нужди преди доста петилетки, а фолиото за печене е с допълнително покритие ( няма да се гъне, ако е анодизирано)
ППС Мъжете с гастрит да не ползват антиациди и пази боже Алмагел, за да не ги хване Алцхаймера. Е, ще се гътнат от язва на млади години, но това е друга тема Joy

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 17:59 от Ezhko

# 359
Ежко, според мен Шарки е права, и ние отдавна ползваме хартия за печене, а не фолио. Каквото и покритие да има....а за анийони и катийони се учи в осми клас по химия, де😄😄

Общи условия

Активация на акаунт