Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 7-ма тема

• 35 984
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
На Марто блока си го бачкат.

# 91
  • Варна
Стига с тоя на блок. Много рабитят, дори и вчера при все, че беше неделя. Може да са гледали прогнозите и за това, нямам идея. Днес не беше подходящо за работа на открито. Следващите дни също няма да е.
Но също мисля, че някой строители ще я закъсат...

Иначе тия дето се прибират от чужбина и трябва да си стоят на гъзовете 2-3 седмици кой и как ги следи, или всичко е на добра воля? Пълен смях е, някакви мерки и ограничения въвеждат, които са само на думи.
Че те тия, които са под карантина и ги проверяват ужким не я спазват и си водят децата къде ли не, че другите ли ще си стоят вкъщи по 20 дни?!

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 21:25 от MapTo_D

# 92
E  ясно, че не всички ще спират, фалират и тн.. Там е тънкостта да си избрал строител, инвеститор и тн .. Да работят със собствени средства или да имат доверието на банка.

# 93
  • София/Варна
Вижте във вашия договор дали имате клауза форсмажорни условия в договора си. Обикновено присъства такава клауза, и сроковете се удължават.

Питащият/питащата най-вероятно е купил/а обект в сграда на етап груб строеж, с нотариален акт. В него няма такива клаузи за форс мажор. Отделно, клаузата за форс мажор се прилага и в случаите, в които не е изрично посочена такава в договор.

Има такава клауза, да купен е на етап груб строеж. На мен ми е ясно и ми беше обяснено, че срока се удължава с времето на извънредно положение. По-скоро въпроса ми беше при положение, че вече от 2 месеца имат Акт 15 и твърдят, че от тяхната страна всичко е готово (и видимо е така) какъв е долу-горе срока между двата.

# 94
А между акт 15 и акт 16 минават 5-6 месеца.
Обикновено винаги има нещо недоизчистено от към ВиК и Енерго
Енергото например подписват на ангро разрешителните и обещават, че ще подсигурят мощност. Внезапно на акт 15 се оказва, че трафът няма да го строят и изнудват строителя да направи поне сградата и/или да предостави площта. Пък после щат, не щат го даряват на Енергото

# 95
  • Варна
Бърза справка на сайта на Явор - сграда Явор Акт15-->Акт16 - 4 месеца, Бриз панорама - 3 месеца, Ахат - 4 месеца.

Адам и Ева за да ги забавят почти година са имали явно доста забележки.

# 96
Тия АДАМ и Ева кой ги строи? И това е от значение.
Ония дето идва тук да ни казва колко бетон се лее...

# 97
  • Варна
Абе важното е който има кученце да може да си го изходи на зелените площи където иначе е редно да може да седнат на слънце някое семейство да речем. Важното е евроценностите да се спазват. И възрастни и деца, които имат нужда от слънце за имунитет ще си стоят по къщите пък важното е правата на домашните любимци да са ненакърнени.

# 98
Дори и да е купен на акт 14, със сигурност има договор за смр и довършителни дейности.
И строителят със сигурност знае ориентировъчно колко време още му е необходимо, за да стигне до комисия- последни стъпки. В нормални условия.

# 99
Аз се моля да останем живи и здрави, че като слушам щаба...на 34 хоспитализирани вече няма места в Сф. Трагично е.
Не е толкова трагично. В България всяка година умират около 1500 души от сезонен грип. Силно се надявам жертвите на коронавируса да са много, ама мноооооого по-малко. Даже съм сигурен в това. Това означава, че положението наистина не е толкова трагично. Ето малко официални данни. На първата снимка във третата графа са данните за България. .

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 02:21 от Анонимен

# 100
В третата графа са 100-200 цифрите. Да не си объркал нещо? Сега нали имаше един професор според когото 4000 българи умряли от свинския грип, пък те били 40. Проблема в момента е бързото разпространение. Дано отмине бързо.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 09:02 от Stamatko

# 101
Аз на стъкмистики не вярвам. Пък и следя ситуацията в Италия и САЩ, и нещата не са никак обнадеждаващи.

# 102
  • Варна
Италия изобщо не е коректно да се взема за пример и да се сравнява с която и да е друга страна.Страната с най-застаряващо население в Европа, и една от страните,които взеха много късно мерки.

П.П: Може ли поне в тази тема да не си говорим за короната.Искам да има поне едно място в което не се споменава.Ако искате да говорите за криза,нека тя да е икономическата която предстои.
В телефона ми имам вече толкова много информация за вируса,че вместо да вибрира-кашли.

# 103
  • Варна
Лъки, стига паники, язък ти за сериозното образование. Вземи се успокой, страхът е лош съветник. И наистина, нека по-скоро обсъждаме значението на тези събития в светлината на темата.

# 104
Лъки, стига паники, язък ти за сериозното образование. Вземи се успокой, страхът е лош съветник. И наистина, нека по-скоро обсъждаме значението на тези събития в светлината на темата.
Добре. Така да е.
Всичко е цветя и еднорози.
В софийската тема чакат цените да паднат до -50%. Това няма да стане, принципно.
Но и на децата е ясно, че така чаканата и бленувана криза е пред вратата ни. Без паника, нали Simple Smile

Но щом човек не може 1 месец да почака за АКТ 16, значи нещата не са добре.
Да поживеем, да видим.

Общи условия

Активация на акаунт