Подкрепете петицията 'За удължаване на "Грипната ваканция"'

• 3 724
  • 88
  •   1
Отговори
# 15
Идеята за дистанционно обучение е повече от добра! Всяко дете има телефон, лаптоп или таблет. Ако няма, то родителите му имат или могат да му осигурят. Единици са случаите, които не могат да си го позволят. На такива деца може да помогне държавата .
Хубаво казват, че децата го карат леко, но как може да са сигурни след като става въпрос за нов непознат вирус? А учителите? Те не са ли хора? Като се натръшкат кой ще ни учи децата после? Има много възрастни учители, които са изложени на голям риск.

# 16
  • Ямбол
Имате дни по семейни причини, имате и лични лекари. Спирате децата си, тези, които ги е страх и се информирате за пропуснатите уроци.

# 17
Истината е, че дори и сега да не затворят училищата, то най-много до месец ще ги затворят със сигурност. Проблемът, обаче ще е в това, че вече ще има много заразени. И ще ги видя как ще правят реорганизация на учебния процес, на матурите, на НВо-то и т.н. точно преди края на учебната година.

# 18
Подкрепям петицията с две ръце! Постнала съм линка във фейсбук и съм изпратила на няколко новинарски сайта! Нека всеки гласува, за да успеем веднъж НИЕ ГРАЖДАНИТЕ да покажем, че ни пука за нещо! На трети март имаше хиляди хора, а на протестите никой, ако и сега стане така не подкрепим децата - бъдещето на България , ние сме едно голямо нищо!

# 19
Много моля някой да ми помогне и да оформи текста на петицията в по-официален вариант.

Днес подписването върви много силно. Имаме още няколко дни.

Ако съберем внушителен брой подписи, смятам че е добре да я разпечатаме и занесем в Министерски Съвет.

За целта, трябва да е по-официално оформена.

# 20
Много моля някой да ми помогне и да оформи текста на петицията в по-официален вариант.

Ако съберем внушителен брой подписи, смятам че е добре да я разпечатаме и занесем в Министерски Съвет.

Помислете за вкарване на предложение за минаване на онлайн обучение, че иначе само ваканция няма да се съгласят да ги пуснат за дълго време

# 21

Помислете за вкарване на предложение за минаване на онлайн обучение, че иначе само ваканция няма да се съгласят да ги пуснат за дълго време
Съгласен.

Дано се появи някой, който е по-силен в писането, за да я оформим в по-нормален вид!

# 22
Имате дни по семейни причини, имате и лични лекари. Спирате децата си, тези, които ги е страх и се информирате за пропуснатите уроци.
Тези дни по семейни причини не променят нищо, а личния лекар няма как да издава бележки на здрави деца.
Мен не ме е страх за детето ми, нито за нас и ще ходи на училище, когато кажат. Но ако искаме да се ограничи разпространението, именно детските и учебните заведения са местата, които трябва да се затворят. Там се обменя всичко налично в целия град + околностите и вечер се отнася по домовете. При това безсимптомно.

# 23
Не, не я подкрепям. Ваканция така или иначе, ще  се обяви най-вероятно на по-късен етап, следвайки случващото се по другите страни. Но заедно с нея ще се коригира и работното време в държавата на позициите от изключителна важност.  Има хора, които няма как да си позволят да отсъстват от работа толкова дълго на този етап и без официални разпоредби.

# 24
  • out of space

О, това е много умно, много!
12-ти клас, архитектура, проекти иииии само мойта дъщеря и още двама-трима без инструкции по проекта за завършване.

# 25
Не, не я подкрепям. Ваканция така или иначе, ще  се обяви най-вероятно на по-късен етап, следвайки случващото се по другите страни. Но заедно с нея ще се коригира и работното време в държавата на позициите от изключителна важност.  Има хора, които няма как да си позволят да отсъстват от работа толкова дълго на този етап и без официални разпоредби.
Училището не е детегледачка.
Обявяването, след като децата са го разнесли, няма особена полза.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 15:10 от Не се сърди, човече

# 26
Колко хора магат да си позволят никой в семейството да не работи и на своя глава да си се поставя под карантина? За колко време възнамерявате да ограничите децата да не посещават детски заведения? Ако вие остането заключени у дома с тях, съпрутът ви, ще ли спре да ходи на работа? Предполага се, че ако ходи, би могъл да пренесе заразана.  Моля, тези ми въпроси, да бъдат считани за зададени, спрямо моментната ситуация ( т.е. пускат се децата във ваканция, но без  цялата страна да е под карантина, т.е. без крайни мерки към работещите).  Колко домакинства могат да си позволят да си останат по домовете по свое усмотрение, без карантина за цялата страна?

# 27
Темата е конкретно за ваканция в училищата. На практика проблеми са 1 и 2-ри клас, другите така или иначе си стоят сами. Вариантите са взаимопомощ с други родители в сградата, в която живеят или близки приятели, т.е. контактът да се сведе до няколко човека.
Малко са професиите, в които всекидневно се работи с 500+ човека, така че разнасянето от работещите родители е в по-малък мащаб. И се предполага, че те са на 30+ г. и при повечето, за разлика от децата, ще има симптоми.

Другият вариант е просто да не се вземат никакви мерки и да се научим да живеем с вируса. Ок съм и с това.
Но да се ограничават някои събития, а училищата да са пълни е безсмислено.

# 28
Колко подписа минимум ни трябват?

# 29
Факт е че само малките деца не могат да седят сами, а и никой не говори за карантина, в смисъл на изолация, а за ограничаване на разпространението из градски транспорт и класни стаи.

Общи условия

Активация на акаунт