Подкрепете петицията 'За удължаване на "Грипната ваканция"'

• 3 631
  • 88
  •   1
Отговори
# 75
Супер. Надявам се платформата да може да се ползва и общонационално.

# 76
Да удължат годината най-много до 30 юни. Повече няма никакъв смисъл. Как ще учат на 30 градуса? Какво толкова жизнено важно ще пропуснат? И без това и учебници и програми са безумни.  НВО само да включва взетия до момента материал. Има достатъчно за изпитване. Залитането по дистанционно учене за момента няма как да стане.
. Не всички семейства имат такива възможности, училищата също. Пак чула жабата, че подковават коня, та и тя вдигнала крак. Разказвателните спокойно могат да си ги учат сами. Важни са БЕЛ и математика, но все ще наваксат. Докъдето стигнат. По закон учебната година започва на 15 септември.

# 77
Цитат
много родителите гледат на училището от 1 до 4 клас, като на забавачница, за това и са против ваканции от подобен тип.
Свидетел съм на Реакции "Пак ли ваканция"... Какво да кажа повече.
Абсолютно вярно,забавачница.При грипна ваканция:"Е,сега пак трябва да си пускам отпуска.Ами за морето нищо няма да остане''.Затова си пращат болни децата на у-ще  да страдат всички останали.

# 78
Чак нулева година няма смисъл,но по-добре децата ни да си останат вкъщи поне до края на март пък то ще си покаже какво ще стане.Чак толкова няма да изпуснат при наличие,че от 7до 11 клас учат до края на юни.Малките до4кл. могат да си решават задачи,да си четат книжки ,а не да си пренасят вирусите взаимно.

# 79
Издателство Просвета дава безплатно достъп до всичките си електронни учебници и помагала
https://bnr.bg/post/101239987/izdatelstvo-prosveta-dava-bezplate … ebnici-i-pomagala

# 80
Днес направих бърза анкета във Вайбър групата на родителите на съучениците на синът ми. До момента са гласували 25 човека и само трима биха пуснали децата си на училище в понеделник. Аз се колебаех, тъй като си мислех, че съм единствената притеснена, но се оказа, че и други смятат, че най-добре за децата е да си останат по домовете. Госпожата ни е уверена, че ще успее да преподава дистанционно и ако министерството вземе това решение би било най-адекватното предвид ситуацията. Да се надяваме, че вълната ще премине бързо и по-скоро да се върнем към обичайното ни ежедневие.

# 81
Ами не е същото, дистанционното обучение не е равностойно. Как учи ефективно дистанционно четвъртокласник сам вкъщи или под надзора на прабаба си (както при нас)? В училище организацията е друга. Да, разбрах, че е четвърти клас е бла-бла, ама такива глупости не са ми аргумент. Аз бих предпочела да се удължи годината толкова, колкото се удължи ваканцията. Дори да учат през август.
Това ли е най-важното за Вас, госпожо?! Няколко изпуснати, безсмислени, дори ненужни от гледна точка на реалния живот уроци?! Човек учи цял живот! Един-два месеца и да не посети великото училище детето Ви, не е болка за умиране! Голяма работа, че е IV клас и предстоят матури, които са излишни главоболия и стрес и за Вас и за детето! Нищо не губи детенцето Ви, нищо! Нека се оправи хаоса, който май наближава, после ще го мислим!
П.П. Не е лоша идеята и тези от просветното министерство да си вземат поука от случващото се и да редуцират програмите по предметите за сметка на повече упражнения!
По какво съдите, че ми е "най"?! В нито един момент, не съм си обявила против ваканцията, искам съответно удължаване на годината, за да се учи качествено. Защото И това ми и важно. А защо на Вас не ви е? Втори срок на практика няма тази година. Не знам кой възприема училището като забавачка, щом смятате, че там нама какво да се учи но децата ви все пак ходят. Изключително грубо е това отношение към родители, които наистина не могат да излязат в отпуск за всяка грипна ваканция, не защото им си свиди за лятната почивка, а и нямат безплатна грижа в лицето на вечно свободните баби. Да, всеки трябва да си подреди приоритетите и да намери начин, аз моят син ще го закарам на 350 км при прабаба му, ако се удължи ваканцията още. Сега го мъкна с мен на работа. Но понякога ситият е добре да повярва на гладния и да се търси вариант, удачен за всички.

# 82
Ваканцията в момента не е грипна. Работодателите трябва да влязат в положение. Изобщо не е разумно да водите малко дете при възрастен човек.

# 83
В нито един момент, не съм си обявила против ваканцията, искам съответно удължаване на годината, за да се учи качествено.
Да се надяваме, че след 4-5 седмици ще се върнат в класните стаи. Прекалено малко са на фона на всички останали месеци, а и предвид днешните технологии, няма да има удължаване на годината. Децата са заинтригувани от новостите и ще проявят старание. От нас зависи и да наблюдаваме процеса, ако трябва да ги постегнем малко. Ще се справят, малките се адаптират най-бързо.

Това е ситуация, за която никой няма опит, ще се учим в движение. Първо ще се помисли за здравето и после за всичко останало. Не сме единствените в това положение, масово държавите затварят училищата, все някъде ще се намери оптимално решение, от което да черпим опит.

# 84
Мисля, че ако учителите са в крак с новите технологии, биха успели да предизвикат дори по-голям интерес за учене. Децата обичат технологиите и в по-развитите държави главно се ползват компютри и таблети. Има много полезни платформи за учениците дори и в България, а доколкото разбрах и министерството има подготвен вариант за дистанционно обучение. Не забравяйте, че най-важното е здравето, а уроците могат да останат и за лятото

# 85
При нас учителите направиха виртуални класни стаи, даже вече имат домашни Simple Smile

# 86
При нас учителите направиха виртуални класни стаи, даже вече имат домашни Simple Smile
Какво означава "виртуална класна стая" при вас?

За петицията: Благодаря на всички, които помогнаха.

За около 60 часа, бяха събрани около 17 000 подписа.

След вчерашните събития, петицията вече се обезсмисли, което няма значение. Най-важното е - че вече имаме мерките, които искахме.

Пожелавам успех, късмет и три пъти здраве на всички!

И отново - безкрайно благодаря на всички подписали и помогнали. Показахме, че можем да се обединяваме.

# 87
Използват Google Classroom, комуникират си и през Shkolo-то.

# 88
Използват Google Classroom, комуникират си и през Shkolo-то.

Google Classroom - предлага ли видеоконферентни разговори и ако да до колко човека?

Общи условия

Активация на акаунт