Естетична хирургия на гърди/Мамопластика - 9

• 55 640
  • 781
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Мен по - скоро ме притеснява, че цял месец ще съм с рани, корички и Т. Н и няма да мога да стоя в море /басейн, баш на средата на лятото.

# 496
А два месеца ще бъдат ли достатъчно за море и плаж(без печене на разрезите)?

# 497
  • Бургас
А два месеца ще бъдат ли достатъчно за море и плаж(без печене на разрезите)?
Зависи от това, как кожата се възстановява. При мен на около 20-ти ден всичко беше изчистено, гладко и започнах мазането с крем за заличаване на белезите. Но тук съм чела изказвания, че е продължило по дълго време зарастването.

Току що чух по новините, че след Великден се възстановяват плановите операции - дали ще се отнася и за пластичните.... ?? Дано всички чакащи, чийто дати претърпяха промяна,  чуят добри новини скоро. 🙂

Редактирам се за състоянието на белезите около 20-ти ден . Показвам ситуацията при мен на 24 март, оперираха ме на 7 март:

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 19:27 от Z-Тина

# 498
То коричките и на 7-ми ден да паднат, това не значи, че кожата е възстановена. На мен ми казаха поне 2 месеца да не ползвам басейни, джакузита, сауни и парна бяна. Кожата омеква и белега може да се дефармира.Знаете как като постоиш във вода кожата набъбва. Отделно има риск от навлизане на бактерии и микроби, което си е вече много сериозен проблем. Аз бих пропуснала 1 година море и плаж, но пък после с години да си развявам циците спокойно Simple Smile

# 499
Момичета, разрових се в архивите... Ето как изглежда анатомичен имплант ментор 495сс 😂

# 500
  • София
1 година ми се струва прекалено, но поне 3 месеца определено мисля, че не е добра идея, особено за по-чувствителните и бели кожи. Иначе съм съгласна с всичко описано от теб.
Освен това аз в момента, на едва 20 градуса, се побърквам от тоя ластичен корсет, който нося от операцията, а си представям юли месец с превръзки и стегнати сутиени какъв сърбеж ще е.

# 501
  • Бургас
Абе сърбеж не е, обаче аз почти не се потя дори и на плажа рядко ми се случва, обаче 1 месец от операцията (юли, оперирана съм на 28 юни) голямо потене падна, аз иначе от средата на август си ходех на плаж, купих си горница с голяма дебела черна лента под бюста точно и си ходих, проблеми не съм имала, края на септември и на спа бях даже...

# 502
Нямах предвид календарна година, а един сезон. зависи и кога е операцията. Моята беше октомври и можех.

Доли, точно дебелата лента може да е опасна, задържа влага, съхне по бавно и е предпоставка за задържане на бактерии.

Моя близка ходи месец след операцията, защото имаха резервация и не можа да отложи, но не влизаше във водата, белезите се криеха от банския и нямаше проблем да си стои на шезлонга и да събира тен. Та, вариянти има.

# 503
Преди да се реша на намаляване на ареолите, трябва ли според вас да изчакам определен период от време след операцията, т.е. има ли вариант с времето да се променят, да се посъберат или нещо такова?

# 504
Моята операция за 13ти май официално няма как да стане, ще видя тези дни каква нова дата са ми замислили. Но може би ще отложа за есента. Носенето на ластични колани и сутиени в жега ще е убийствено. Мен сега ме запотява ужасно тоя ластипен корсет за абдоминопластиката. Освен това няма да мога да се топя по басейни и морета с пресни белези.

Радвам се на оптимизма ти, четох, че Ангелкова говори за късен сезон при туризма. Та принципно си права, но ако ни държат затворени по-дълго, по-добре лятото. С климатик ще е поносимо.

# 505
Ivelina8888,
Не,съжалявам, няма от какво да се съберат.

Buena Esperanza,
Според мен, ако можеш без море и плаж, няма няма значение дали се ще те оперират лятото.

От операцията, и имам предвид буквално след нея, съм била само със сутиен от много тънка материя. ( Преди ходех с твърда чашка). Имах само по една марличка върху шевовете първата седмица.

# 506
  • София
Вижте за мен почивките лятото са много важни, защото така презарежда батериите и не искам да ги жертвам. операцията хич не ми е чак толкова спешна. Все пак , съм доста доволна че ще мога поне да нося вече половинки бански това лято, защото вече имам корем за показване, пък другото лято - и гърди живи и здрави Grinning

# 507
  • София
И аз оставих операцията за септември.
След това извънредно положение пак да си стоя в нас още 10 дни поне,би ми дошло в повече.А и не искам лятото да съм нон стоп със сутиен.
До тогава ще се радвам на вашите снимки и ще чета с интерес споделеното🙂
На някои предстои ли му веднага след 13 май?
Ако удължат извънредното,изследванията ви изгарят,така ли?

# 508
Здравейте, ще се радвам да споделите къде в София сте си правили изследванията преди операцията? За кои от тях може с направление и колко горе долу са ви излезли всички?

# 509
Здравейте, ще се радвам да споделите къде в София сте си правили изследванията преди операцията? За кои от тях може с направление и колко горе долу са ви излезли всички?
Във Вита правят всичко, цената зависи от това кой лекар какви изследвания иска. Моите бяха мисля 105лв кръвните и 40 или 50 ехограф, без направления, понеже не съм здравно осигурена в България, а в Германия не поемат изследвания за естетични операции. Но така или иначе изгоряха, сега трябва наново кръвните, ехографа едва ли.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 19:58 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт