Погледнете всички тука - малък МАЙчо вече гука! (34)

• 11 838
  • 289
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Ооох! Привет за стотен път от досадната LaDiDa! newsm09  Tired
Голяма борба беше пак, голямо нещо... Confused Веднага щом мина банята седнах тържествено на фотьойла, оголих цица и нашта както беше в добро състояние на духа, все едно видя дявола: лицето й първо стана мораво червено от гняв, после мина в синята гама и нададе такъв рев, че сигурно и комшиите на най-горния етаж са я чули. Все едно я коля. newsm61. Бутах, бутах -не иска и това е. Обаче тя инат- аз още по-! Имах едно силиконово зърно на Авент, сложих го и: "О, ЧУДО!" newsm26 захапа! Веднага се успокои, усетих, че суче, ама все едно суче биберон. Вие усещате ли как сучат бебончовците ви кърма? И ако примерно кърмата в гърдата свърши, усещате ли, че няма никой? Сигурно въпросите ми са меко казано доста тъпи, ама моля за помощ наистина, че много съм се амбицирала! Hug Praynig Та да кажа защо си мисля, че сякаш не смучеше кърма, ами само така като залъгалка- не я чувах да преглъща, както като й давам от шишето. Та държах я на гърдата 20 мин и след това й дадох шишето да си дояде, че знам ли я? Може нищо да не е папала в крайна сметка. От 130-те грама, които имаше в шишето останаха 20. Това дали означава, че от мен е изсмукала, ако е изсмукала изобщо, 20 грама? newsm78 newsm78 newsm78

Та такива ми работи от нас! Утре продължавам с опитите си! Стискайте палци, моля ви да успея да я отуча от биберона! Praynig Praynig Praynig
 И двете с нея сме телчета- да видим само коя е по-рогатата от двете?! smile3508 smile3506

# 271
  • видин
ладида,трябва гърдата ти да не е много твърда, за да захапе хубаво краска. първо може да изцедиш малко за да омекне. ако е като камък твърда бебка няма да я иска. при нас беше така - в родилното я бяха захранили много стабилно с шишенце и у дома беше голяма борба отначало. после пък се получи обратното - не искаше шишето когато вече нямах кърма.  аз така като тебе хранех големия син и зная много добре каква мъка е докато изцедиш и е станало време за следващото хранене. тогава нямаше и добри помпи и беше голяма мъка - давала съм му кръв и мляко , гърдите ми се бяха разранили много.  сега пак си е същия - ако не му сервираш на масата , гладен ще си стои. Simple Smile

# 272
  • Бургас
Ladida аз кърмих 1 месец със силиконови зърна - усеща се когато суче и чуваш как гълта. Имай предвид, че с тях се суче по-трудно, Жасмина като ги махнах чак се давеше. maria ra ти е казала, ако гърдата ти е много твърда няма да захапе - изцеди малко. И бъди търпелива - може да не стане за ден-два. Ако видиш, че се дърпа не я насилвай - успокой я и после пак и предложи гърдата - аз така процедирам при стачка. Най-лесно би трябвало да е сутрин, когато е полу-будна. А като свърши кърмата усещаш - дребното суче, ама не преглъща, а мен лично и започва да ме боли.

# 273
Честит рожден ден на Страйпър и на Рая!!!  bouquet
Добре дошла и ЗизиТоп HugШуши сладур е твоя Мартин и ти също  PeaceАбе всички бебоци са големи сладури.Ладида ,колкото пъти видя твоята щерка и много прилича на теб,страшно и Лео на Крейзи също PeaceСтискам палци да потръгне работата със сукането Praynig
Таня 79-успех утре! Praynig
Ние днес голямо митлосване му дръпнахме.Ще я направим бебата хаймана,цял ден във Варна -разходки ,а накрая за капак на Дружба на един бар дето вместо маси има джакузита и около тях дивани...страшнооооооо.Ама нямахме бански и пихме коктейли на една от масите без джакузи.Бара обаче много ми харесва и др. неделя сме пак там ама с бански  SunglassesБара е на самия плаж и там на един дървен подиум са монтирани няколко големи джакузита,скачаш вътре срещу 20 лв и перденца има ако искаш да се скриеш  WinkГотино.
Крейзи айде снимай творенията и да ги видим  Peace
Ани ме разсмя с тома за маймунчето  Joy

# 274
LaDiDa - евалата за ентусиазма и упоритостта  Peace!! Аз си измивах гърдата преди цокането зада няма някакъв мирис/вкус и гледах да не е твърда. А иначе предлагах на малчо всеки път след спане - ама дори и след 15 мин дрямка, а не на схема от 3-4 часа. И бях легнала.
За омекването на гърдата - дори да е мека, бебето със сигурност ще стимулира лактация (може в същия момент да "слезе" кърма) и все ще си намери нещо, пък и по-добра "помпичка" от него няма Wink Но май със сигурност трябва да виждаш/чуваш, че гълта  newsm78

Привет на мама ЗизиТоп !! welcome welcome
Имаме проблем с акането...
? - Колко пъти на ден ака малкото човече, като все пак се кърмите?

Ами ние скоро си говорихме по тая тема с мамите тук - Никола ака 1-3 пъти за 24-36 часа. Правил е и по-голяма пауза, но с гимнастика имахме резултат Laughing Кърмените бебета могат и по-дълги паузи да правят.

Последна редакция: пн, 14 авг 2006, 08:31 от eunos03

# 275
Ладида, наистина трябва да чуваш че гълта, както при шишето. А кога свършва кърмата в гърдата,не усещам, защото са ми едни  и същи и преди кърмене и след това. Но той като свърши сам я пуска или аз му засичам горе долу 10 мин и давам другата.

# 276
  • Бургас
Добро утро от нас с Красунката! Laughing
Тази сутрина има: newsm44 ура от мен! И  Weary от Красито! Събуди се към 7.40 в много добро настроение, смя се и пя на играчката над леглото й. После мама я издебна, докато е happy и й изми дупето. По вашите съвети-изпомпах с помпата около 20мл, за да не са ми така твърди гърдите и веднага я взех в мен. Засука от първия път! Hug На два три пъти изпускаше зърното и се опитваше да надава рев, ама опитите й бяха осуетени от мен! newsm10 Сука 10мин. точно и вече изплю гърдата с такова ловко движение, че беше невъзможно да повторим. Аз за всеки случай си бях приготвила до мен едно шише с кърма и й го подадох. Сука и от него 50 мл. само, ама не така спокойно-ами непрекъснато го плюеше и започваше да скимти. Само да ви кажа, така много кофти, че немога да виждам колко яде! Май само това е единствения минус на кърменето от цица!Хммм! Може би  ми е така дискомфортно, щото съм си свикнала все да си гледам милилитрите от шишето. С тези моите режими съм за трепене вече... newsm78 Сега съм  я сложила на шезлонга на земята до мен и докато пиша я клатушкам с единия крак и само ако можехте да видите как ме гледа сърдито....лелееее, много ми е ядосана. Тъкмо станах да взема фотоапарата, за да я снимам със сърдития поглед, ама вече положението е така:

Та още веднъж: Hug  bouquet  голяяямо благодарско от мен! Въпреки пълните 3 месеца на биберон: надежда имаааа! Урааа!!!
 newsm44  love001  love001  love001

# 277
Добро утро и от нас, ние тръгваме на разходка, че по-късно става много топло.

LaDiDa, поздравления за упорството! Сега ще ти е трудничко с милилитрите, но се опитай да не даваш шише, а по-често да я слагаш на гърда. Красунката няма да остане гладна. Иначе аз не усещам дали ми е свършило млякото. Доколкото съм разбрала от кърмаческия, то не свършва, все се произвежда Laughing  Но, усещам кога ме ползват за биба, защото Ния не иска силиконова - ще познаеш по преглъщането, както вече си забелязала. Успех и на следващото хранене.

Приятна разходка на всички!

# 278
БРАВО ЛАДИДА!!![smilie=smile3501.gif] Наша гордост си!!! newsm10 Излъгахме я тази Краси  smile3521 - знаех си че ще успееш!
Много ви се зарадвах! Просто си представям каква хамалогия е да се цедиш постоянно... Искрено се надявам да продължавате с кърменето!
Една докторка ми каза, че за да е спокоен трябва да ака всеки ден и ако не стане да му слага термометърче в д-то. Все пак ме е страх да не привикне към това - трябва сам да се справя...
За църковния празник утре по късно ще ви кажа - ще питам вуйчото на мъжа ми той знае всички правила и канони!!!

# 279
  • София
LaDiDa , не се отчайвай. Този път не стана, дано следващия да захапе пак  Peace Сигурна съм, че ще намериш правилния начин, може наистина да си изчакала малко повече. Понякога и на мен ми прави номера и не иска да яде бебо, ако го оставя дори 2 минути повече гладен  Tired Thinking
Ще стискам пак палци за после  Hug

Аз нещо се притесних за Лео, май го простудих ози ден. Спа по боди само и беше целия студен като се събудих да го завия  Tired Цяла нощ спа отвит и му е било студено, а вчера и днес ака със слуз. Днес даже 2 пъти ака, това не му се е случвало от 2 месеца насам  Rolling Eyes Ще го наблюдавам и ще го обличам по-топло, че нещо се шашнах  Rolling Eyes

И мойта мацка ака един- два пъти слуз. И тя много се отвива и затова я слагам нощно време да спи в чувалче, съвсем тънко, само от басма. Иначе все е гола и чорапи събува и одеало не търпи.

# 280
ЛаДиДа -браво на теб герой си  PeaceДай снимката по-малка ,че така не се вижда лицето на твоята Краси.
Шуши-не се учете на термометър,че наистина се привиква.При кърмените бебета може да има по-големи паузи .ние с баткото имахме такъв проблем ,но чакахме да станат 3 дни и тогава с термометъра.А някои мами дават и Дуфалак,но аз не знам как.Нека те да кажат.
За новите теми на мен най-мноог ми харесват на Бъбли първата идея за гукането Това от мен,кажете и вие  Peace

# 281
  • София
mami и бебоци Simple Smile
та се отчетем и ние Simple Smile, че излизаме Simple Smile))

малчонката явно не ще да ака тази сутрин, въпреки че смятах че й е време и май няма да я чакам повече  Crazy

играе нa активната гимнастика и хич и няма сигнали за акане , а докато папахме беше едно ръмженееее Simple Smile), та си викам: сега е момента, НО НЕ Wink

бърбори нa активната и не  Simple Smile

само да кажа: открих, че докaто пиех дори по едnо кафе на ден й се отразяваше, ставаше по- нервна и вечер не искaше сама да заспи, а от 2 дни минах само на безкофеиново и вчера я успах за нула време ан гърдата и после без протест си изтегна в кревата и отнесе.
хм, значи все пак действа дори и само на някои дечица този кофеин... Sad
е, приятен ден навсички от нас, иmаме и нови снимки - поздрав от нас за вас Simple Smile)!  bouquet

Последна редакция: пн, 14 авг 2006, 11:00 от vaniliaice

# 282
  • София
Денят започва добре, преди малко се върнахме от разходка и докато бубата още си доспива в количката аз чета тези прекрасни новини от LaDiDa  newsm44. Не се притеснявай излишно, че Краска не се е наяла само от гърда, те бебетата не са глупави -гладни няма да стоят, ако не е хапнала достатъчно при следващотото хранене ще започне да нервничи по-рано за папу. Опитай се да се абстрахираш от милилитрите, пробвай една седмица само на гърда, като за твое успокоение може да отидеш, в началото и края, на пробно мерене, ако наддава нормално-значи продължаваш, ако не ше мислиш  newsm78вариянт за дохранване с шише. Самата новина,че дечко е започнал да суче е супер иначе другото с изцеждането е хамалогия.
По повод акането, вчера след постинга на Крейзи се оказа,че мойта девойка ака слуз в неособено приятен зелен цвят Sick, но иначе е весела, няма температура, пък и четох ,че ако има и кръв тогава е лошо. Днес ще я наблюдавам smile3556, при нужда ще я заведа при педито. Май тази промяна във времето много бързо се е отразила на бебоците. Дано да е само моментно неразположение Praynig Пожелавам ви приятен ден sun

# 283
Здравейте мами и бебоци  bouquet
Ние се завърнахме от престоя в Бургас и в Габрово....
Само ви казваме здрасти и отивам да чета, че гледам много сте изписали...
Качих и две снимки в албума, да ни има и нас...

# 284
  • София
здравейте, майчета
Крейзи, мерси че си сложила моето заглавие, много се изкефих като го видях  bouquet  bouquet
Днеска Румката бая спи и аз съм залепена на компютъра (след като си свърших другата работа де). Нали вчера се прибрахме от провинцията и докато въведа къщата и багажа в ред, си отиде доста време. Оставих Румен доста време в кошарката и навивах няколко пъти музикалната играчка, а след това като го приспах на спалнята, само да се размрънка и ходя да му давам цица и пак заспива. Така вече около 3 часа Rolling Eyes
Аз пък сутринта на гладно изпих едно кафе 3 в 1 и като ме хванаха нервите, разтреперах се направо. Дано не се отрази на Румчо, че не знам какво ще правя, ама то ще си проличи и занапред ще внимавам.
Ладида, получаваш и от мен поздравления за упорството ти. Със сигурност в началото ще ти е
криво да не знаеш бебка колко мл изцоква, обаче ще свикнеш. На мен все ми се струва, че Румен за толкова време и сукане не изсуква 130 мл на хранене, а по-малко, обаче явно се нахранва, защото е спокоен и си наддава стабилно, така че то бебето ще си покаже само.
Моят доста често ми нервничи при хранене, стачка ли е, не знам, обаче понякога ми вика и ми се кара и дори се засинява от плач, даже пуска сълзичка. Вдигам го, успокоявам го, хубаво е и да се уригне и след това го кърмя в легнало положение - успокоява се, наяжда се и заспива в повечето случаи. Нещо явно не му харесва нормалната поза baby_neutral newsm78
Момичета, щях да ви питам мажете ли бебоците с олио след банята, защото аз напоследък май пропускам.
А мъжките майки заголвате ли пишоците?

Общи условия

Активация на акаунт