Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните принципи за заместване на млечното хранене с немлечни храни към 5-6 месеца?
Какви са препоръките за хранене на бебета според българската школа?
Какви са препоръките за хранене на бебета според участниците във форума?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните принципи за заместване на млечното хранене с немлечни храни към 5-6 месеца?
Заместването на млечното хранене с немлечни храни започва постепенно от 5-6 месеца. Започва се с въвеждането на 1-2 лъжички от новата храна, като постепенно се увеличава количеството. През около 10 дни заместваме едно хранене, като увеличаваме количеството поетапно. Въвеждането на различни видове храни трябва да става последователно и никога едновременно. Първата въведена храна е зеленчуковото пюре, последвано от плодова каша или кисел за следобедно хранене в началото на 6-ия месец. След това се въвежда жълтък и пюре с месо. Важно е да следвате тези принципи при въвеждането на различни видове храни.
-
Какви са препоръките за хранене на бебета според българската школа?
Според българската школа, захранването започва при навършени пет месеца. Препоръчва се въвеждането на безглутенови каши и безглутенови бисквити. Освен това не се препоръчва силно алергизиращи храни като какао, шоколад, ядки до 3-4 годишна възраст, мед и мъхести плодове. Плодови сокове могат да се дават след 5-6-тия месец, прясно изцедени, а не от компот. Важно е да се спазват тези препоръки за хранене, за да се осигури правилното развитие на бебето.
-
Какви са препоръките за хранене на бебета според участниците във форума?
Участниците във форума споделят различни мнения и съвети относно храненето на бебета. Някои се фокусират върху определени видове храни, като салати, супи и плодове, особено диня и нектарини. Други обсъждат коликите и препоръчват лекарства като Neoral за облекчаване на симптомите. Освен това те обсъждат въвеждането на безглутенови каши и бисквити без глутен, както и използването на лентички за проследяване на албумина в урината.
-
Каква информация се споделя във форумите за хранене на бебета и допълнително хранене на бебета?
-
Каква информация се споделя във форума за кърменето на бебетата?
Много съжалявам за загубата ти, миличка!
Нека малкото ангелче почива в мир и да бди над вас!

Утре ще вляза за два дена в Шейново за изследвания, да видим какво ще стане... Освен това (видях, че сте го обсъждали) имам разкритие 3 см, но аз не съм имала почти никакви контракции, нито болки, освен болки в областта на срамната кост... Така че явно може да има някакво разкритие, без да се усеща 
Действително сърдечния ритъм на дребчовците ти не е съвсем в норма, но може би е било нещо моментно, което сте нацелили. Никоя от нас не може да знае как са бебоците ни през времето, когато не сме на преглед. При всички положения съм сигурна, че развръзката ще е възможно най-добрата. Професионализмът на лекарите в Шейново в комбинация с твоето самообладание и позитивизъм няма начин да не дадат добър резултат. Още повече, че твоите сладурчета са напълно износени /особено за близнаци/. Ако искаш ми пусни на лични номера на мобилния и аз ще ти пусна също моя, за да държим връзка. С теб сме, скъпа!!!
та на 4 месеца и педиатърката казва и така сега вече ще започваме със зеленчуково пюренце и каша.И аз разбирам всичко буквално, в един и същи ден започнах замяна на две хранения, добре че нямаше алергична реакция, а за гърдите ми.......ами бяха като бомби, как не се спукаха не знам.
Сега съм доста по-добре с килцата, та може и това да е причината.
Освен това, почти нищо не съм купувала - онзи ден взехме с татито 2 хавлийки, та не сме съвсем без хич
Лошото е, че за да разбереш кое наистина е нужно и кое не, трябва вече да си минал по пътя на родителството - ако ти е за първи път, просто няма как да се ориентираш
С бавни крачки към финала, че от бързане, полза няма 
, цялата ме изпорязаха.
по няколко пъти на ден си сменям възгледите и ще взема да се поспра и когато ми дойде решението тогава ще я взимам.

Жалко, че нямам физическите сили, но бавничко правя това-онова.