Операция на миома - 7

• 86 111
  • 796
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И аз като вас имам интрамурална миома 3 см и се опитвам да забременея. Затова ме успокояват такива мнения Simple Smile
Наистина, защо операция точно сега като дори не е попречила на успешна бременност?
Привет Wink Включвам се и аз с моята миома, открита преди 2 години. Междувременно родих естествено след безпроблемна бременност.
Преди бременността миомата беше около 3 см в стената на матката. По време на бременността порасна до 8 см, но не съм имала никога кървене, болки и т.н.  Сега обаче миомата е 4 см и е капсулирана :/ май няма много надежди да се смали от само себе си, но и не ми се прибягва до операции. Много ми спира фактът, че след операцията навярно ще трябва да родя цезарово евентуално.
Къде бихте ме насочили за 2ро мнение? Моят доктор е в Надежда.

# 661
ЛейдиРоуз, аз бях писала тук преди време. Мен също ме бяха посъветвали да махна интрамуларна миома, малко по голяма от твоята от репродуктивна клиника. Накрая все пак решихме заедно с лекарите да не я пипаме, забременях си с нея. В 20та седмица съм, а миомата не ми е създала никакви проблеми и не е мръднала от първоначалните си размери. Ходя на ултразвук доста често и винаги я измерват и нея. Последно преди 2 дни доктора дори не я отрази.
Но задължително се гледа преди забременяване дали миомата има контакт с лигавицата или деформира по някакъв начин маточната кухина. Това обаче е рядко при интрамуларните миоми, но пак си зависи от това къде точно са по дълбочината на стената и големината.

# 662
И на мен най-добрия лекар (според мен), при когото ходих относно миомата ми каза, че дали пречи на забременяване зависи от това колко далеч е от лигавицата на матката. Колкото по-далеч, толкова по-малка е вероятността да пречи. Останалите доктори просто веднага категоризираха, че с миома жените ставали почти сигурно безплодни…

И мен ме интересува защо трябва да се маха миомата на falan1 точно сега след като не е правила проблеми, дори е имала безпроблемна бременност и естествено раждане. Калцирана миома доколкото знам, значи, че няма да расте повече, тоест няма да създава проблеми?

# 663
На мен пък ми направи впечатление, че след раждането се е върнала до първоначалния си размер.
Наистина има нужда и от второ мнение. Ако не расте и не е пречила на първата бременност, трябва лекарят да се аргументира защо сега е нужна операция. Какво се е променило?

# 664
Момичета, здравенте. Другия месец ми предстои махане на миома лапароскопски. В Пловдив в Селена. Забравих да попитам доктора днес колко ше струва горе- долу. Можете ли да ми помогнете да ми кажете цени. Също да попитам- след операцията колко време стояхте в болницата, кървяхте ли, превръзки носехте ли?

# 665
  • София
Момичета, здравенте. Другия месец ми предстои махане на миома лапароскопски. В Пловдив в Селена. Забравих да попитам доктора днес колко ше струва горе- долу. Можете ли да ми помогнете да ми кажете цени. Също да попитам- след операцията колко време стояхте в болницата, кървяхте ли, превръзки носехте ли?

При мен имаше кървене доста обилно първите дни. В болницата имаше превръзки за бременни и ползвах от тях. Ако искаш може да си носиш и твои. За цените не мога да коментирам, понеже моята операция беше в София и не знам дали ще ти е от полза информацията.

# 666
Здравейте. Искам да питам в темата има ли съфорумки с миома/и/, които до са си поставили Мирена да облекчат Цикъла, но след време да са я свалили по някаква причина,  -  бих искала на лични да ги питам нещо - след колко време са я свалили, след свалянето какво става....с Ц.? В предменопауза съм. Ще съм им благодарна за мнение.

# 667
И аз бих се радвала да чуя мнения. Моята гинеколожка ми препоръчва спиралата за профилактика срещу нови миомни възли след операцията.

# 668
И аз бих се радвала да чуя мнения. Моята гинеколожка ми препоръчва спиралата за профилактика срещу нови миомни възли след операцията.
Спиралата действа в посока намаляване или спиране на Ц.. Поставя се на жени без противопоказания.
При оскъден Ц. възлите няма от какво да се хранят.
Но има противопоказания, появяват се странични ефекти, и в един момент нещата са на кантар.

# 669
Благодаря. Какви са страничните ефекти? Лигавицата ли надебелява? Аз още нямам рецидиви и затова се въздържам от спирала,ама не е ясно в един момент дали няма да се появят.

# 670
При нормален Ц. няма нужда от нея. Аз я сложих заради обилен и възли. Лигавицата изтънява във времето, и при някои жени за 3-4 м. или повече, при нормални обстоятелства почти спира. При мен не бе точно така.
Стр. ефекти - кръвно може, апатия, главоболие, мигрена и пр.  В упътването са доста. Не е подходяща при кръвно, приблеми със сърце, ч.дроб, бъбреци.  Обшо взето, ако не се налага, не виждам и смисъл да се слага.

# 671
Здравей! Аз в момента се възстановявам от лапароскопия. Оперираха ме в петък, изписаха ме в неделя. Имах оскъдно кървене първите няколко дни. Носих си превръзки, но в болницата дават лигнин, както и еднократно белльо. Оперирах се в " Надежда" и струваше 1850лв.

# 672
Здравей те момичета. Имам миома отдавна и се следи. Родих с миома и никога не са ми създавали проблеми. Естествено една миома ме е сама. През годините само се следях. От  Монтана съм на 43 г. И сега тръгнах по София и там ме застрелва, че матката ми е за махане колкото 4 мес. Естествено изпадна х в шок. Не ми трябвала вече матка и т. Н. Нямам кръвотечение и болки за момента. Мензиса ми е вече дори оскъден.Плашат ме да не стане рак. Та въпроса ми е момичета дали е възможно да те засилят само за пари. Че имам миоми имам ама и баба ми имаше, спря и мензиса те изъхнаха и тя почина на 90.Не искам да повярвам, че може лекар да махне матка ей така без причина, ама махането е най лесното. Моля ви посъветвайте ме къде в София има човечен лекар онко гинекология за които не сме парче месо. Благодаря ви.

# 673
  • София
Това че си на 43 и вече си родила, по никакъв начин не им дава право да те лишат от матката ти! Ами ако искаш още едно дете? (На тая възраст още можеш с ин витро). Четох тук потресаващ разказ за извадена матка на 29 г жена и 10 г по-късно още страда от последствията. И се оказало ендометриоза! Представяш ли си?
Махането на матката и често с нея и на яйчниците, почти директно те хвърля в менопаузата!
Аз имам интрамуална миома 3 см и не съм раждала и само някои Бг лекари ме карат към операция. Фр лекари - не!
Моят съвет е - посети гинеколог - репродуктивен специалист и му кажи, че искаш ин витро. Така ще има интерес ако препоръча операция - поне да е щадяща и да вади само миомите, не и матката. Д-р Станулов от Афродита, д-р Йосиф Димитров от клиника Димитров, д-р Шефкетова от Токуда. Доц Карагьозов от Токуда - по форумите го препоръчват често. Успех!

# 674
След като нямаш проблеми с миомите защо ходиш по лекари? Никой лекар не съветва за премахване на матката ако нямаш оплаквания. Миомите сами по себе си не са проблем.

Общи условия

Активация на акаунт