ЮЛЧЕТО е вече голямо - опитва се да ходи, казва "мамо"...

• 11 845
  • 292
  •   1
Отговори
# 240
Ивонче честит рожден ден. Бъди здрава и много щастлива.
Весел празник!!!

# 241
  • Варна.
И от нас
Честит рожден ден ИВОНА! Много здраве и усмивки!

Аз много се ядосвам на улицата започва сваляне на обувките и после на чорапите и писва ужасно ако се опитам да я обуя отново, замислям се вече с тиксо да лепя, смях не смях, поне да може да свикне да не ги дърпа постоянно.
не можем още да направим прощъпулника, все нещо става и го отлагаме, сега свекъра ми ще го оперират и още една седмица се отлага...яд ме е малко на мене си, че не го направихме като направи първите стъпки, то вече месец мина оттогава.
поздрави на всички!

# 242
Здравейте на всички юлски мами,
позволете ни да се присъединим към вас.Марти е роден на 30.07.05.2700 46 см.
Имам един въпрос който не е спирал да ме мъчи.Колко тежат дечицата ви на тази възраст и какъв ръст имат.Ние едвам се докопваме до 9/те килограма.Вярно роди се по мъничък, но това означава ли, че ще си остане такъв и ще бъде дребен.Нито аз нито таткото сме дребни.Аз съм 1.70, таткото е 1.75.Хапва си добре, а няма коремче:(Иначе е много енергичен , още обаче не може да ходи.
Ще съм благодарна на отговорите ви.
Целувки Heart Eyes  bouquet

# 243
Честит рожден ден на Ивонка много щастие и здраве ти пожелавам
Чести първи учебен ден на мамите с ученици
Добре дошла keysilinaако това ще те успокои моята Габи се роди супер дребна и слабичка а сега ела ни виж  Laughing на ръст сме все така още дребнички но пък за коремче имаме си го добре охранено. LaughingНе се притеснявай мила децата са различни и в различни периоди от живота си натдават различно.  bouquetГолямата ми дъщеря се роди също дребна но сега е почти над мене вече  Whistling
За пантофите и аз да се изкажа  Mr. Green че наиститна спарват ,вмирисват се и изобщо така си е но пък са и удобни за "пързалките" у дома.Засега и ние караме със сандалите в къщи а навънка с обувките.За съжаление сандалите другият месец вече ще са и съвсем малки с това темпо на растене на крачето.
Също така ще сменям кърпата с халатче за баня че всички кърпи са ни едни малки и неудобни вече.
Diki Не се ядосвай за прощъпулника и ние нашия го направихме доста по късно след първите стъпки но не съжалявам без това по добре и по уверено да си ходи детенце.Габи реално проходи 1 годинка и 1 месец но чак този месец ходи асъл стабилно както си трябва.Обикаля си сама навън и в къщи вече се пуска по смело.Така че по късно по добре,но като майка те разбирам какво нетърпение и тръпка си е самото събитие   bouquet Heart Eyes Честити ходещи крачета нищо че още не сте спретнали прощъпулника   bouquet Heart Eyes Hug
zayoЯ кажи мила как се чувстваш ,как върви бременното коремче  bouquet Heart Eyes Hug Hug

Днеска ни беше ден на подаръците Laughing където влезем в магазин и подаряваха по нещо на Габи Laughing Така се сдобихме с гумен ключодържател и гривна.
AssinkaТи нищо неспоменаваш за срещата общата но аз съм нахална и пак да попитам ще има ли такова чудо до края на годината или не Laughing Че то после съвсем застудява и пътуването става по трудно.

Поздрави на малката Сиянка ,Огънчо Богънчо и Вики  че с Тони одавна не сме се чували
поздрави и целувки з авсички малчугани а ще лягам че утре пак съм на педал
  bouquet Heart Eyes

# 244
  • welcome to the Jungle
Мамо Светлиии   bouquet  bouquet и ние си изпращаме сърдечните целувки на вас! И специални - за Габката  Hug! Срещата се отлага засега именно с идеята, така да се организира, че да дойдат почти всички юлчета (хахаха - каква оптимистка съм само!)

Diki, Ого е същататерца с обувките. В количката ако е - задължително сваля и тях и чорапите, докато играе - също! Та ще се видим в чудо като застудее. Хубавото е, че като тропкат боси, се каляват  Crazy.

keysilina, добре дошла! Юлският отбор е НЕВЕРОЯТЕН! Ще се чувстваш прекрасно, сигурна съм   bouquet. Относно твоите притеснения - забрави ги Hug. Моят син се роди 10 дни преди твоя, уж по-едър, но и той е в момента около 9 и половина (най-много) кг. НЕ само, че няма коремче, не е пухкав, няма бузки, ами си изглежда слабичък направо. За сметка на това не спира нито с движенията, нито с игрите.... Аз лично не се притеснявам  Whistling ЗА мен е нормално при много движение да има и по-пълно изгарянае на хранителните вещества.

Sunnily* , хахаха - "Младежът Явор се вхулиганчва" Joy. А Огън-Фогън пък ми се прави на най-любвеобилния hahaha. Сутрин като стане и бърза да ме прегърне и да ме гушка - ТОЙ МЕН!!! поне 5 минути. Когато му се скарам лошо, той се разплаква и на бегом идва да ме гушне. Щом ме гушне и спира да плаче ( Whistling мечтая си посланието на това гушкане да е нещо като "Извинявай мамо!"). Ако е бил при баба си и дълго не ме е виждал, пак търчи и си иска задължителната прегръдка Blush Heart Eyes Heart Eyes

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ИВОНКА!

# 245
Ние ли сме най-дебелите  Shocked
Онзи ден се мерихме-12.100 и 84 см.  Whistling

# 246
  • София
keysilina, добре дошла! Юлският отбор е НЕВЕРОЯТЕН! Ще се чувстваш прекрасно, сигурна съм   bouquet. Относно твоите притеснения - забрави ги Hug. Моят син се роди 10 дни преди твоя, уж по-едър, но и той е в момента около 9 и половина (най-много) кг. НЕ само, че няма коремче, не е пухкав, няма бузки, ами си изглежда слабичък направо. За сметка на това не спира нито с движенията, нито с игрите.... Аз лично не се притеснявам  Whistling ЗА мен е нормално при много движение да има и по-пълно изгарянае на хранителните вещества.

Точно мислех да гледам в картона колко точно тежеше Ади на 1 годинка, но Галето както винаги го е написала перфектно и пак все едно за моята Ади се отнася! Така че мамо keysilina  welcome и както виждаш, няма от какво да се притесняваш!

А за юлската среща давайте да се организираме без повече отлагане, че след 1-2 седмици по-добре да стягаме вече коледното парти, а не юлския рожден ден! Освен ако не ви допада варианта 2 в 1  Laughing ...

# 247
Деница я мерихме онзи ден - 10.200 и 77 см, а коремчето върви напред от доста мъничка Simple Smile
Светле, аз съм добре сравнително един ден ми се гади, един се чудя как да не омета целия хладилник. Ама така е. Много бързо се уморявам и ми се доспива, но някак по-леко и бързо ми минава времето покрай детето. То, нормално де, сигурно и Ара ще каже същото Simple Smile Важното е всичко да бъде наред с бебока, а този път нещо много черни мисли ми се въртят в главата. Първият път определено незнаех много неща и ми беше много леко на душата. Rolling Eyes

# 248
ЧРД на Ивона!

Ние сме намерили решение за събуването на обувките по улиците, от както 3 чивта чорапи се разделиха с по единия, загубен някъде по улиците. На всички обувки свалих връзките и ги замених с ластик със стоп бутончета. Такива красиви ластици си накупих от кинкалерията на борово! Всякакви цветове, че и с шарки! И другото за което ги ползвам - вечно изхвърления от количката биберон и после рев за него. Всичките щипки ги дърпа и откача и изхвърля после. За това от Галя видях начин да се носи бибата на врата, без да има опасност от удушаване - ластика не е много дълъг и се слага през главата и през едната ръчичка - както някои баби си носят дамските чанти. Така нито може да си свали и изхвърли бибата, нито да е удуши. Разбира се, това го ползвам само в количката навън, когато винаги е под мой надзор.

А по диваните и креватите съм го научила да си се качва ми слиза без да се нарани отдавна, е падал е 2 пъти в началото, но се научи. Няма да му ходя по дупето нон стоп да го пазя и аз си имам домакинска работа! Контактите са обезопасени, опасните неща са вдигнати на високо, от там нататък да се бори с трудностите в живота сам! Освен това има една съклена масичка точно пред дивана, по който се катери и който ми дойде на гости и види как се катери и слиза, все отива да го пази, а той така хубаво се е научил да се пази от нея, изобщо не я докосва с глава и не се удря, въпреки, че мястото е тясно.

Я кажете кои още не са проходили, освен нас? На мен не ми е много зор, само съм любопитна, но някои от роднините ми вече май се притесняват за това.  Grinning

Иначе Дидо тежи 9,800 - колкото преди 2,5 месеца, защото тъпо и упорито го храня без помощта на вълшебните му филмчета "Бейби Айнщайн", по които захласвайки се изяждаше по 250гр ядене 3 пъти дневно. Сега се храним по половин - един час и на всяка доброволно отворена уста има "браво, колко много те обичам и колко си добър..." и т.н. и нервичките ми понякога се скапват, но няма как - прости иначе не може никой да го нахрани нито навън, нито на заведение, нито тати, нито бабите. Все едно съм кърмачка - на всяко ядене вързана за него, че и в къщи на всичкото отгоре.  #Cussing out

# 249
  • В средата на времето
Криско още не е проходил..прави по няколко крачки, но сам да се пусне и да тръгне - Хапсурд:)..как ще е в яслата, ум не ми го побира.
Криско за месец и половина нищо не беше качил. На последната консултация, като го премери педито излезе даже че е "отслабнал" с 150 гр.Simple Smile, и беше 11360, но пък на височина си расте - 84 см.

# 250
Ние ли сме най-дебелите  Shocked
Онзи ден се мерихме-12.100 и 84 см.  Whistling

Споко и ние сме с тези размери. При това е на 12 кг. от 3 месеца, т.е. 3 месеца не е качвал нито грам, или съвсем малко, което неможеме да го отчетеме като наддаване. Но определено се издължи и вече не е толкова пухкав колкото беше преди известно време.

А относно прощапулника, аз също правих малко гости с бабите и лелите и една приятелка с която излизаме, но като цяло смятам, че това е просто нещо което трябва да се отбележи непосредствено след като детето проходи. Без много да се мисли и да се организира, една питка, там разните му предмети, и това е, просто не мисля, че трябва да се отлага толкова дълго, и да се прави някаква специална организация. Не че искам да дам мнение на някой, просто казвам какво мисля за това събитие "прощапулник". И не трябва да е проходило хубаво, а толкова, за да може да се придвижи по питката до предметите - да речеме 1 или максимум 2 седмици след като е проходило.

AQ това с ластика за бибероната е страшна идея, ше я открадна, че ми е писнало да купувам и да издирвам биберони по цял ден и навсякъде.
А за прохождането на една позната детето е родено на 17,04, т.е. вече е на 1г и 5 месеца и още не е проходил, и го е страх да се отпусне. Но пък и тя го държи още в проходилката, та май няма да проходи скоро сам така. Аз Емилиян откакто спрях да го слагам в проходилката оттогава започна да се отпуска повече. Но всяко дете си расте индивидуално и несмятам че има проблем, че едно прохожда , или проговаря по-бързо от друго и така ............

Последна редакция: сб, 16 сеп 2006, 18:06 от krasy_alex

# 251
  • София
Аз само се сетих за две допълнения към поста на Краси за прохождането и прощъпулника. В моята френска книга (на Ан Бакюс, иначе и бременността си карах по книга на френска авторка, въпреки че иначе нямам специален афинитет към страната  Sunglasses) пише, че има място за притеснение чак, ако детето не проходи до година и шест месеца. А за прощъпулника една приятелка даде много точно обяснение кога трябва да се направи - когато детето може да стигне до предметите, да клекне и вземе един от тях, след което да се изправи и продължи. Това обаче е неприложимо, ако предметите се наредят върху масата, а не на земята. Аз ги наредих на едно кенарно платнище, само че Ади така или иначе седна да си играе с триъгълника (най-безличният на външен вид предмет според мен, само че детето това си избра  Hug ), а не продължи да ходи  Party .

# 252
  • Пловдив
Нека и аз се включа в темата за прохождането, в момента не знам в каква категория сме, защото вчера за първи път се пусна и направи две-три самостоятелни крачки идвайки към мен. Днес баща му го "излъга" и местейки се назад Ванката направи 7-8 крачки  Mr. Green, но мисля че е рано да се обявим за проходили.
За прощапулника, една приятелка ми каза, че било хубаво да се прави при новолуние - Нова луна - ново начало. Аз не ги обичам много тези суеверия, но се хващам като става въпрос за детето и волю-неволю ги спазвам.
И сега да започна с оплакванията, моето ящно и нищо не отказващо дете от една седмица нищо не хапва. Само закусва и от там нататък - НИЩО  Cry Ни солетки, ни бисквитки, НИЩО  Confused Пием само вода. И на всичкото отгоре сме с разтройство, но поне акаме по 2 пъти на ден. От една страна го отдавам на никненето на 4 кучешки едновременно, а от друга вече взех да се чудя дали не е от тройната ваксина  newsm78 и тая идея ми дойде като прочетох, че много от нашите деца са в такова състояние.
Ох, дано  скоро се оправи  Praynig, че от време на време става един отпуснат, вял особено като му се приспи.

Последна редакция: сб, 16 сеп 2006, 21:34 от nadiagen

# 253
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ИВОНЧЕ. МНОГО ЛЮБОВ И СЕМЕЙНО ЩАСТИЕ ти пожелавам. Heart Eyes

Днес взехме на Дари нови обувчици-есенни. Сандалките й омаляха, пръстчето опира отпред и решихме, че е крайно време да ги сменяме. Вече сме на 21номер hahaha

# 254
 Честит рожден ден, Ивонче! Пожелавам ти много любов, късмет, хармония в семейството и спокойни дни!

И Вики не е проходил още. И аз си знам, че няма място за притеснение, но сестра ми ме шашка (въпреки че директно нищо не казва), а и ми писна хората да ме гледат съжалително и да се чудят като кажа, че не е проходил още. Но в отбора ни явно има доста като нас  Hug Hug Hug
Вкъщи Вики си ходи по чорапи, но той само пълзи, де Simple Smile Зимата мисля да е с пантофи. Я кажете докато сме на темата - Какви обувки взехте за есента за малчуганите? И на каква цена са, ако може. Като си помисля, че ще ги носи месец и нещо само, докато стане време за ботуши, и хич не ми се дават много пари. В същото врме държа да е нещо удобно...
keysilina, добре дошла! Напиши нещо повече за себе си, ако искаш  Grinning Виктор на година и 2 месеца беше 9 кг., а се роди 3,450, така че спокойно. И за това ми се всява някаква паника отвън, но какво мога повече да искам - имам прекрасно здраво, енергично и стегнато дете! От известно време се храни 3 пъти на ден, но изяжда по около 400 гр. - ядене и десерт.
Наде, от зъбките е сигурно  Peace Дано скоро да се оправи Ванката, че Вики го чака за игра  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт