Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 503
  • 806
  •   1
Отговори
# 105
По-късите на горе, по-дългите пред лицето. В тубата не може да няма някое клипче, но не съм търсила. Запомнила съм как ме прави фризьора и горе долу към подобно се придържам Simple Smile

# 106
Над главата.

# 107
marigold_, ето пообрах и аз връхчетата. Lemy 😂 припомни ми, че и аз така се самопостригвах и да не остана назад и грабнах ножицата вчера. Нищо ми няма. Не си личи въобще. Е, сега ако ще правя генерална промяна си трябва фризьор. От долу е накъдрено, но не е изкривено, а където го държах между пръстите си и се начупило, а косата ми е леко влажна. Абе екстра съм, а и да не съм не ми пука ама хич.
Кой ще ти гледа на стринка Минка косата 😂
Скрит текст:

# 108
Чудесна коса имаш, Вик, хич не и личат годините! Grinning Прости ми закачката, но наистина е много хубава и гъста! А знайно е, че на нашите години косата не е това, което беше!

# 109
Вики, твоята е дълга и е чудесна, моята е по-къса, до раменете.

# 110
Косата ти е прекрасна, но не виждам да е на пластове, да видиш моята колко по-къси етажа има. Не виждам сама как ще се справя, а фризьор скоро няма да отвори при нас.

# 111
  • Нидерландия
@vici75:  страхотна коса! 😍 Защо ще я подстригваш? Остави за фризьор... Въпреки че не е по темата, как я поддържаш? Пиеш ли добавки? И какъв е този разкошен цвят? Боядисваш ли? Аз за сега си поръчах боята с идея сама да се боядисам в къщи но още не смея а да се подстригвам сама е изключено.

# 112
Аз от коса не се оплаквам... нищо че преди 3 години окапа 1/4 за около месец (първи признаци на хипофункция на щитовидната)... Достатъчно силна и гъста е, но вече е 80% (поне) бяла Head Band Не се бях боядисвала два месеца, пичти 3см бяло отдолу, не ми се поглеждаше в огледалото Close Добре, че фризьорката започна да работи за по 2часа дневно, та не омазах вратата и шкафовете в банята... На 44 косата ми е по-бяла от на 70 годишните комшийки Close

Този месец дали заради стреса, който ни бръмчи отвсякъде... толкова тежък ПМС, вълни нощем... кошмари нощем, а сутрин тежък дълбок сън, няма ставане... гърдите ме боляха ужасно, а като съм нервна мога да спя само по корем... Ужас!

# 113
Моята е къса и на етажи, справих се.
Аз затова се изкефих на сегашния фризьор, защото с по-малко етажи ми прави същата прическа каквато и предишната фризьорка, но с безброй етажи и етажчета.
Пенева, и моята от десетина дена взе да пада повече от обикновено, подозирам и аз стреса. Взех да пия някакви мултивитамини каквито имам в къщи, имат цинк и биотин.

# 114
Аз от коса не се оплаквам... нищо че преди 3 години окапа 1/4 за около месец (първи признаци на хипофункция на щитовидната)...
Като разбра от къде е проблема с косопада, той дали спря и всичко се нормализира?

# 115
Не пия нищо за щитовидната (движа се в прилични стойности на хормоните... малко висок ТСХ, малко нисък ФТ4... високи ТАТ и МАТ)... Нали не се глася да раждам, та ендокринолога не ще да изписва...
Рязко окапа 1/4 и косопада спря. Не се е сгъстила отново, но и така си е добре Smirk Това и още няколко неща, като постоянна умора и нервност бяха причина да проверим хормоните.

# 116
Мерси, Пенева. Виждала съм жени с много окапала коса и се зачудих дали положението има връщане към по- добър външен вид.

# 117
Моята коса капе на нервна почва, от стрес. Първия път окапа рязко след бремеността и раждането с голямото дете. Окапа поне 1/3 . Ходих по лекари,  казаха да избягвам стреса и да се радвам че поне ми останала коса. Да я щадя да правя маски да не боядисвам. И така в годините косата ми никога не се възстанови а с всеки голям срес оредяваше поле лека. Последното голямо окапване беше когато татко ми разболя тежко и беше въпрос на това колко дълго ще изкара а не дали ще оздравее. Ден след ден капеше на кичури, заедно с нея ми окапа и голяма част от миглите и веждите. Нищо не се възстанови. Ама вече съм се примирила. Спирала не слагам , веждите рисувам . Купих си качествена екстеншън опашка и я слагам по празниците като си правя прическа. Мъжът ми понякога казва на децата - да знаете майка ви каква грива имаш. Казвам му да не споменава такива неща. Минало свършено.

# 118
Много тъжно.
А има ли вариант за присаждане на коса, както при мъжко оплешивяване?

# 119
  • Козлодуй
И моята коса капеше лятото но сега е много хубава и здрава пия витамини за коса Alive и Приорин и се оправи Simple Smile
Цикалът ми съвсем оскъден и без валериан не мога да заспя вече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт