Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 458
  • 806
  •   1
Отговори
# 285
Еее душа, чакай ся аз квот ми отърва Laughing. В момента кашлям като магаре, мъжо ме натиска за мед с лук. Е тва нема шанс. Умиргам, но това не мога го кусна LaughingLaughing Пък сега колко му е един равнец горчив да ударя. Нищо работа LaughingLaughingLaughing Ето, например и ме мързи на умирачка, но довечера ще тренирам като за световно в нас.....Абе инат му е майката.

# 286
Инат му е майката, съгласна Grinning
Мед с лимонов сок препоръчвам аз и не брой въглехидратите!

Аз муам сложни въглехидрати (чикпийс) на корем в момента с червено вино, разплула съм се и ме мързи да гледам, но се готвя да си завърша цикъла довечера с 99 минути гребане. Исках да правя гребен маратон, но ММ забрани заради епидемията. А от утре на диета, това че остарявам не означава, че мога да си позволя да не съм във форма поне лятото!

# 287
И аз от как съм на домашни тренировки съм редуцирала всякакъв вид въглехидрати. По някоя ягода оцетена хапвам преди тренировка. Събота да направя кефа на детето се черпим я сладолед, я нещо каквото той каже, че мрънка. Другите хора как готино си прекарвали, пък ние с баща му все не сме искали да сядаме никъде. И айде, от мен да мине....прежалвам се от време на време.

# 288
Рецепта за лечение със Стар лук от Айдън Мустафов
Скрит текст:
Стар лyк /Allium cepa/

Показания:

Полип на матката, миома на матката, киста на матката, ендометриоза, киста на яйчника, киста на тестиса, киста на бъбрека, киста на тънкото черво, полипи на дебелото черво, ксантелазма, липоми, конюнктивит, некротизиращ склерит, ечемик на окото, тинитус(шум в ушите), нарушения в месечния цикъл, хормонален дисбаланс, ранна менопауза, удебелен ендометриум.

Отварата от стар лук активира ензимите от Фаза 1 и 2 (детоксикиращ ефект) и прочиства яйчниците и матката.Стимулира производството на p53 (антитуморален ефект) и предпазва от рак на яйчниците и матката.Благодарение на хормонорегулиращото си действие уравновесява ФСХ, ЛХ, ПРОЛАКТИН и Е2.

Противопоказания:

Хипогликемия, гастрит, рефлукс, кръвоизливи(при миома), колит и язва.

Начин на приготвяне:

Към 350мл вряща безхлорна вода на слаб огън добавете една обелена от кафявата кора и разделена на 4 средноголяма глава лук и варете със затворен капак 5 минути.След като отварата премине от горещо в топло състояние - прецедете и изпийте сутрин 2 часа след закуска и 2 часа след обедното хранене.При жените се започва 2 дена след края на месечния цикъл.Работещите жени могат да направят отварата най-рано 1.5 - 2 часа преди закуска и вечеря.Отварата се приема в продължение на 15 дена.В зависимост от заболяването се прави почивка и при нужда лечението се повтаря.

Важно:

Отварата се приготвя 2 пъти на ден.
Изпива се докато е приятно гореща.
В никакъв случай не се подслажда.

# 289
Само да попитам, това не ми стана ясно: "една обелена от кафявата кора и разделена на 4 средно голяма глава лук". Ако не те затруднява да внесеш малко яснота. Обелките от една глава? Се делят на 4?

# 290
  • София
Нее, белиш лука, делиш го на 4 и го вариш.

# 291
Аааа, лука варя. Аз разбрах обелките. То си пише ама.... Но варя 1/4 или.....Извинявам се.

# 292
  • София
Цялата глава я вариш, но я делиш на 4 да пусне повече сок.
Уф, това и аз мисля да го пробвам, но защо ли толкова гадно ми звучи:))
И днес във фб точно в групата на Айдън четох доста жени на които не им е помогнало. Но пък има и позитивни коментари за стопени кисти и миоми.

# 293
Еее, че какво да му е гадно. Само да не мирише нещо, че все пак още на работа ходя, да не усмъртя колегите с дъх.

# 294
При мен толкова станаха болезнени кистите от няколко години насам, че не мога да си стъпя на крака. Като отида на доктор, 1 см голяма. Мижав размер. Но такива болки не търпими. Също правя едно упражнение във фитнеса за вътрешно бедро ( все едно стискаш между бедрата, затваряш на абдуктор). Е няма такава болка към единия яйчник в дясно. До сълзи. С тоя равнец нямам болка никаква.  Предполагам е от него.

От него е.
Аз имам ли болка в яйчника значи имам киста, не е нужно да ходя на гинеколог. Боли все едно ме режат, не мога да ходя, усешам как дори при разклащане ме боли. Пия както съм писала смес от турта, невен и равнец, горчиво/ негрчиво нямам избор. Някъде на 2-3 ден ме облекчава  и след още няколко дена ми идва. Болката е силна но търпима по сравнение с ментруалните болки които съм имала цял живот. Там ми даваха болнични. Все едно раждам, такива спазми/ като контракции полупавах. А дъщеря ми, тя се е метнала на мен, с мъжа ми сме носили на ръжце до колата и до болницата  - не можеше да со стъпи на крака от болки и й слагаха инжекция за облекчаване. Женски неволи.

# 295
Еее, че какво да му е гадно. Само да не мирише нещо, че все пак още на работа ходя, да не усмъртя колегите с дъх.
Не мирише, лучената вода сладни. Аз правих два курса, но съм с миома, кисти нямам. Не се повлия моята миома, но в групата на Мустафов жените споделят доста резултати и то с медицински документи. Трябва да намеря другата рецепта с допълнително билки и да пробвам и нея.

# 296
По-гадно нещо от сок от суров картоф не съм пила 😸

# 297
  • Бургас
Беки, дали не беше с цариче или еньовче?  Аз още не съм се наканила за лука, че то чай, тинктура, витамини, и лук ако правя май много ще ми дойде, чудя се и за протеолитични ензими.Иска ми се миомите да ги махна някак си.

# 298
От цариче се споделяше заедно с тази от броколи.

# 299
Да, с цариче беше, но не съм я пробвала. Пробвах тази с лавандула за черния дроб - много добре ми се отрази, а чаят е невероятен и след това цялата къща ухае.

Общи условия

Активация на акаунт