Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 407
  • 806
  •   1
Отговори
# 510
Добре е да се отиде на лекар все пак, да се види дали е цистит, дали има и гъбички, дали не е нещо друго, и да ти назначат адекватно лечение, че иначе може да стане хронично.

# 511
  • София
Ходих, пуснах стерилна. Изписаха ми антибиотик на основата на ципрофлаксин. Десет дена ще го пия. Взимам и уринал нефро. Но все още усещам лек дискомфорт и затова се поинтересуват.

# 512
Нормално, трябва време да да подейства антибиотика. Към него може да добавиш както е писала Мариат-Неоренал или нещо с боровинки, може и Цистон на Хималая.

# 513
  • София
Ще взема. Притеснявам се да не се изчисти и да стане хроничен.

# 514
Да се надяваме че всичко ще е наред, ципрофлоксацина е добър антибиотик при такива проблеми. За колко дена ти го изписаха?

# 515
  • София
Да се надяваме че всичко ще е наред, ципрофлоксацина е добър антибиотик при такива проблеми. За колко дена ти го изписаха?
За 10.

# 516
  • Варна
Точно преди 24 май и аз се подредих с цистит, не беше ми се случвало откакто малкият беше бебе. Не отидох на лекар, защото беше петък и симптомите не бяха чак толкова остри, мислех ако до вторник не ми мине да ида да си пусна изследване. Ходих до аптеката да си купя Уринал акут, но аптекарката ми препоръча Уроцист, защото освен червената боровинка имал и мечо грозде. Мина ми само с него, до антибиотик не стигнах.

# 517
  • София
Аз ще добавя и отвара от мечо грозде към всичко. Преди 2 месеца за часове ме стегна цистита. Беше петък и нямах време за стерилна урина. Викам, ще пия прахчето Монурал и каквото ще да ставя... взех уринал акут и почнах мечо грозде. Оправих се бързичко. Предния път като имах проблем пуснах първи стерилна урина и излезе бактерия, която се влияе точно от антибиотика в монурала. При мен има смъкване на мехура от ражданията и явно това вече създава проблем Sad

# 518
Ох, аз да ви се оплача...Тъкмо се бях зарадвала, че от Инозитола и фолата се чувствам далеч по-добре вече 2 месеца и половина и симптомите, които имах са били на психична основа и ...изненада!На 13-15 ден от МЦ тоя месец пак - лека мигрена ме почна, после напрежение във врата и раменете и болка, нощни сгорещявания, без изпотяване, световъртеж, сърцебиене, напрегнатост, тревожност и въоще общо неразположение...Само не знам това кога се случва, мамка му, ....Когато има Ову или когато няма Ову - защото и преди така ми ставаше - в определи месеци и не винаги..И съм забелязала, че когато имам тези симптоми ми идва и по-рано - коло 20-21 ден...Ще видим тоя месец кога ще цъфне...Явно си е от хормоните при мен и пременото...Нищо де, аз ще продължа с витамините, защото все пак разлика има голяма

# 519
  • София
Когато няма, според мен.

# 520
Аз ще добавя и отвара от мечо грозде към всичко.
Вече продават чай мечо грозде с филтър. По- лесен е за употреба.

# 521

То и аз така подозирам, защото тези ужасии се случват когато уж прогестерона се покачва–около 10 ден, и продължават по към 15-я...И после на 20-я - Хоп! - идва...А другите месеци когато си идва на по-дълъг интервал има леко неразположение, но не е чак тоя кошмар

# 522
Аз ще добавя и отвара от мечо грозде към всичко. Преди 2 месеца за часове ме стегна цистита. Беше петък и нямах време за стерилна урина. Викам, ще пия прахчето Монурал и каквото ще да ставя... взех уринал акут и почнах мечо грозде. Оправих се бързичко. Предния път като имах проблем пуснах първи стерилна урина и излезе бактерия, която се влияе точно от антибиотика в монурала. При мен има смъкване на мехура от ражданията и явно това вече създава проблем Sad

Vache, би ли казала как я правиш тая отвара от мечо грозде. Аз нямам оплаквания, но април ми намериха инфекция при рутинен преглед. Тогава пак нямах оплаквания, само тъмна урина. След ципро за 5 дена се изчисти урината. Но намерих такъв бг чай и исках да пия профилкатично, но не мога да разбера как се прави. Пише 1 с. л. се залива със студена вода и стои 24 часа, след което се заварява за 5 мин. и се пие по 1-2 с. л. Да де ама не разбрах тива нещо трябва ли да го изпия за ден? Или когато го изпия. Пак казвам профилактично ще го пия. Оплаквания нямам.

# 523
# 524
Тука пък 8-10 часа. На моя пакет 24 часа.

Общи условия

Активация на акаунт