Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 394
  • 806
  •   1
Отговори
# 555
Ами, виж и щитовидните хормони.
Ако си на много ниски въглехидрати също започва да пада косата, но пък едва ли е на строго определено място както казваш ти, около челото.

# 556
Аз там го забелязвам. То, няма как да се видя на тила, но на челото го виждам. И вече като видя жена с много ордяла коса ми се плаче.

# 557
  • тук и там
И моята коса пооредява с годините.Но аз гледам,че и на майка ми е оредяла,въпреки че имаше супер,супер  гъста коса  навремето. В момента е със нормална коса,не и супер гъста.Аз по начало съм със рядка,и ...не са окей нещата. Мен ме спасява донякъде това че ми е чуплива косата и не си личи,ама като е мокра си личи де.И на мен ми се струва че е основно около ушите и отпред на челото имам едно отдръпване назад .За себе си го обяснявам със  намаляване на женските хормони и повишаване на нивата на тестостерон.(или поне някакъв дисбаланс между тях). Бях писала и за по-остра миризма на пот по време на спорт(каквато преди никога не съм имала),и за бърза избухливост(меко казано )-и тези неща с това си ги обяснявам..

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 09:30 от Kaisia

# 558
Разбирам те.

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 10:55 от Lemy

# 559
Здравейте,
ще се радвам да ми споделите опит и мнения. На 43г. съм. Половите ми хормони са отчайващи - преди менопауза и начало на менопауза.  Дайте мнение за лекар в София, Плевен или др. град, с който да мога да споделя и да не започва веднага ХЗТ.  Масло от вечерна иглика, Ямс, Витекс или друго - кое как да пия да отдалеча края? Знам, че едно се пие непрекъснато, друго от М до О, но не откривам къде съм го чела. Имам си екстри - вдигам кръвно, потя се нощно време (па и през деня)...

# 560
  • Перник
Здравейте,
ще се радвам да ми споделите опит и мнения. На 43г. съм. Половите ми хормони са отчайващи - преди менопауза и начало на менопауза.  Дайте мнение за лекар в София, Плевен или др. град, с който да мога да споделя и да не започва веднага ХЗТ.  Масло от вечерна иглика, Ямс, Витекс или друго - кое как да пия да отдалеча края? Знам, че едно се пие непрекъснато, друго от М до О, но не откривам къде съм го чела. Имам си екстри - вдигам кръвно, потя се нощно време (па и през деня)...
Доктор Арабаджикова в Сф

# 561
neji_s - София в Надежда или ул. Белмекен 2А?

# 562
  • Перник
В МБАЛ Надежда се съмнявам, че ще дадат час, защото там работи предимно на женска консултация. На Белмекен по-добре, но може да звъннеш до Надежда и да попиташ. Страхотен лекар и човек Simple Smile

# 563
В МБАЛ Надежда се съмнявам, че ще дадат час, защото там работи предимно на женска консултация. На Белмекен по-добре, но може да звъннеш до Надежда и да попиташ. Страхотен лекар и човек Simple Smile
Белмекен ми е по-удобен.  Благодаря!

# 564
При мен всичко мина ок, но забравих да питам за хормоните. Остава ми да искам направление от мамолога за ендокринолог и там да действам.

# 565
  • Пловдив
И аз минах...док каза, че е на 100% за киста. Структурата на гърдите ми явно била такава, понеже и в дясно видя малки. Каза, че изчезват с менопаузата.
Предложи, ако държа да източи със спринцовка течността от кистата, била мн.на дълбоко. Отказах, понеже и той не настоя...а и ме е шубе Blush
Та...след 6 мес.пак на контрола.
Рапорт даден Wink

И се чудихме днес с колежки...щом се вижда по-добре на ехо, защо първо те облъчват на мамограф и чак когато не се вижда добре тв викат на ехо...? Не следва ли да е обратното? Или пътеката им е такава Money

# 566
И аз днес бях на мамолог. Каза че имам уплътнявания от фиброзна мастопатия. Препоръча масаж с масло от вечерна иглика и витамини А, В, Д и Е.
Аз установих, че откакто студентката се прибра от чужбина, всичките ми ярки симптоми, предхождащи менопаузата рязко са намалели. То си ми е време, но може би стресът ми е намалял и през последните 3 месеца се чувствам нормално.

# 567
  • София
Привет - знаете ли колко време трябва да пия масло от вечерна иглика (1000мг / ден) докато започна да виждам ефект? Боря будене нощем и недоспиване.

# 568
Защо само 1000мг на ден? Пият се 2 х 1300. Пробвай 3 месеца. После почивай 2 седмици. И така.

# 569
  • София
Защо само 1000мг на ден? Пият се 2 х 1300. Пробвай 3 месеца. После почивай 2 седмици. И така.

Толкова пише на опаковката че е дневната доза. Тоест ще видя ефект след 3 месеца?

Общи условия

Активация на акаунт