Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 359
  • 806
  •   1
Отговори
# 675
Някой има ли освен другите оплаквания и косопад? Предполагам, че е в резултат на всичко - стрес, хормони и др. неща. Четох по форумите, че с прогестеронов гел си правят маски на косата против косопад.
Я, все пак ни открехни за тая маска с прогестероов гел!

Не мога да кажа нищо по въпроса и мен ме интересува, затова попитах тук, дали някой има опит или наблюдение. Просто го прочетох на 2-3 места, че си правели маска на главата, и толкова. Днес цял дена чета за средства против косопад. Ясно е, че причините са вътрешни, а не козметични, и търся решение. Една позната, която наскоро се оплака от страшно оредяване на косата, днес ми каза, че започнала да пие Приорин на Байер и още първата седмица спряла да капе. Чета за маски с кокосово масло с успех срещу косопад, не знам какво да предприема. Пия коприва, но напоследък не редовно.

# 676
А аз съм си записала от тук от форума " мажете си кожата на главата половин-един час преди миене с прогестеронов гел", но нито източник мога да цитирам, нито съм го пробвала. Като бях бременна такова косище бях отпрала, хем дълга, хем гъста. Като родих също не оредях. Много ми беше странно. Моите приятелки  на половин коса бяха се оказали. Поразреди се години по-късно, когато уж нямаше причина, предполагам с разбутването на хормоните.

Иначе аз от години мажа масла по скалпа. Отделно въртя всевъзможни суплементи целогодишно и на последно място слагам профи козметиката за коса, на която залагам най-малко. Следя за дефицити когато си правя кръвни.  Наваксвам, не оставям нищо на долни граници, пък било то и в граници. Доктор не питам. Толкова са станали некомпетентни тия хора, че ходя колкото да назначи изследвания и да изпише лекарство ако се наложи.

# 677
Ева, успех с новия лекар. Дано да е твоя човек.
Никога преди това не съм имала проблеми с косата и сега ми е криво.

# 678

От тези ампули съм доволна, скъпи са, и не знам при твоите заболявания дали ще помогнат 😬може да опиташ.

Аз циврих онзи ден за косопада, пък после си изтрих поста. Съчетание от хашимото с инсулинова резистентност плюс изключително ниско ниво на Б12 (49 стойност при положение, че доколкото знам е добре да е над 400) ми намали косата наполовина - дотам, че капе на кичури, задръствам сифона в банята и трябва да го чистя по средата на къпането. Сутрин шепа косми махам от възглавницата, още шепа при ресане и пак падат по цял ден... Ужасно е. Един ден изпищях в банята - помислих, че ме е полазил паяк по гърба. Оказа се кичур, който бавно пълзеше надолу... Реве ми се. При мен никакви маски и мазила не помагат.
Изследвайте Б12, хемоглобин и феритина.

# 679
Аз ги ползвам в момента тия ампули, но не забелязвам някакъв ефект. Но не ме бърка че съм ги взела. Аз винаги полагам някакви грижи за скалпа, така че няма проблем. Тъкмо ги привършвам. После ще мина пак на масла, че ги бях спряла заради тия ампули, да не смесвам много продукти.

# 680
Когато проблема е хормонален, нищо външно не помага, за жалост ...
Ева, пиеш ли хормон, за метформин разбрах, че пиеш, овладяни ли са ти щитовидните хормони и инсулина?

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 20:34 от Lemy

# 681
Здрaвейте,някой вземaл ли е Пренолут нор?

# 682
  • Добрич

Примолут-Нор?

# 683

Примолут-Нор?

дa,не cъм го нaпиcaлa прaвилно.
Предпиcaхa ми го зa три меcецa,зaщото вече три пъти цикълът ми идвa през 18 денa.

# 684
Леми, пия хормон и въпреки това тсх беше стигнало над 37. С две думи мамата си трака, но ще вляза в релси Grinning

# 685
Да,извинявам се. Към МАРИ77 е  въпросът за диетата..
След като ми казаха, че изследванията ми сочат към преддиабет се шашнах. Ама много.
Махнах от раз въглехидрати-картоф, ориз и прочие. Знаете ги. Захар, брашна, тестени.
Имам достъп до домашни продукти-месо, зеленчуци и други. Но отслабнах от страх.
Пуснах си хормони на щитовидната-добре са. Аз си го обяснявам с депресията , в която бях започнала да изпадам.
Но мисля, че нещата се пооправиха. Включвам по малко грах и картоф. Ориз по начало не ми понася на стомаха.
Вчера изядох бонбон с ликьор. Чак толкова стриктно не спазвам диета защото усещам, че губя сили. Нощем спя добре, с поне 2 събуждания, но от години съм така. Полови хормони за сега не изследвам. Влизам си в пременопауза и ако се усилят някои екстри тогава ще търся решение.Кокалите ме наболват, ама то кой ли няма проблеми с тях.
Януари месец ме боляха много гърдите. Пареха ми чак. Така седмици преди цикъла, по време и седмица след това. Повече не са ме болели. Но МЦ си ми прескача . През месец.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 06:36 от МАРИ77

# 686
Ева, пожелавам ти го. Също гледам за косопад, че спрягат момичетата темата за Хашимото там желязо, феритин, хомоцистеин ала-бала.

# 687
  • София-Младост

v.i.c.k.y
Аз, няколко години даже го приемах.

# 688
Аз все още приемам примолут нор по схема и от няколко години.

# 689
Здравейте отново, след като се борих от март месец да ми дойде цикъла, него все го няма. Изпих ударна доза Фемостон конти и така и не се възстанови лигавицата на матката. Гинекологът ме упъти към гинеколог-ендокринолог и по-специално д-р- Коларов. Моля ако някой знае и за други специалисти и има отзиви да сподели. Благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт