КРУИЗИ /Тема 15/

• 54 325
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • USA
Почна се и със съдебните дела срещу круизните компании Cry
Българка е главният ищец срещу Селебрити Апекс.

https://www.miamiherald.com/news/business/tourism-cruises/article242005711.html

Ако изобщо някога се съвземат след всичко, което ги очаква, цените за круизите ще бъдат безумно високи.

# 151
  • Плевен
Не искам да всявам смут, не съм от тези, които много са се стреснали и продължавам да проучвам круизите за септемри, октомври или ноември, но сега прочетох за 3-ти смъртен случай от вируса на служител на РК. Положението май не върви към намаляване, а май точно обратното, за съжаление....

# 152
  • София
yav4e_mrav4e, то имаш ли друг вариант освен ваучер?
MSC ще дадат ваучер, друг вариант няма.
При Коста варианта е след получаването на ваучер да попълниш една бланка с отказ от ваучера и искане за възстановяване на сумата. Още не съм получила ваучер и чакам.
Другия вариант е да оспориш транзакцията(ако си платила с кредитна карта) поради не изпълнение на услугата - за целта трябва да докажеш пред банкта с документи, че няма да ти върнат пари и че няма да изпълнет услугата.
Мисля и че при еМеСЧи трябва да има вариант да не приемеш ваучера.
Сподели, ако вече си го получила.

# 153
  • Варна
Германците отмениха Октоберфест !

# 154
Така или иначе отплаванията на круизни кораби ще бъдат възстановени тази година, както и полетите до повечето летища в Европа, но важното е да бъдем спокойни и сигурни, че не сме изложени на риск когато пътуваме, а това няма кой да ти го гарантира. Пътуванията както до близки така и далечни дестинации винаги крият рискове, не само от зарази, а травматизъм по пътищата, а преди имаше и терористични актове. Въобще не сме ги омаловажавали тези неща, но сега като че ли станахме още по чувствителни, предпазливи и нерешителни. Както казват светът вече няма да е същият след тази пандемия, каквото и да означава това.

# 155
В момента гледам круизът за края на август, който сме букнали (все още се продава) - цената в момента е двойна! Няма да се отказваме, пък да видим, дано да имаме късмет и до тогава да се понормализират нещата. Вирус, не вирус, ако пуснат плаване, отиваме. Така или иначе с този вирус ще си живеем оттук-нататък, трябва да свикваме.

# 156
  • Плевен
Да ви кажа, в момента има круизи от 02 август за 7 дни с Карнивал Глори от Ню Орлиънс за 258 Е вътрешна каюта. Но дали ще може тогава да се пътува не се знае. Иначе такива цени мнооого ми харесват.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 01:24 от anyto

# 157
  • София
Ние уж щяхме да си получим кредита до две седмици след официалното канселиране. Днес им звъннахме на вивавоаж, MSC казали няколко седмици, което е много разтегливо понятие. Бяхме си избрали новата дата и искахме направо да запазваме за януари, но не стана.

# 158
круизните компании са в колапс, и въобще незнаят кога реално ще почнат да плават отново. Вижте какви условия се поставят пред авиопревозвачите за да летят отново, не смятате ли, че подобни изисквания ще има и за круизите. Най -малко забравете за изхранване на бюфет,  спектакли в театъра с 1500 души, джакузи с по 8-10 човека вътре. Отделно ще искат здравни или незнам там какви си паспорти и пр.

# 159
  • Варна
Единственото реално е , че света ще започне да се нормализира , вкл. туризма едва след откриване и прилагане на  ефективно лекарство и ваксина. Все пак точно ваксините са спасили света от десетки болести! Само преди 100тина години средната продължителност на живота е била 33 г.

# 160
Единственото реално е , че света ще започне да се нормализира , вкл. туризма едва след откриване и прилагане на  ефективно лекарство и ваксина. Все пак точно ваксините са спасили света от десетки болести! Само преди 100тина години средната продължителност на живота е била 33 г.

Трябва всеки да разбере, че ваксината не е панацея срещу вирусите. Те са много изменчиви, всяка година излизат различни щамове. Така че, ваксина срещу Коронавирус не е еквивалентна на ваксина срещу полиомиелит, примерно. Аз съм оптимист и смятам, че вирусът ще замре с високите летни температури. Няма да изчезне, но ще замре и ще се завърне отново наесен и през зимата, както всеки друг грипен вирус, с изключение на стомашните, които се активизират през лятото и замират с ниските температури.

# 161
  • Варна
Уффффффффф да , така е , ама нали трябва да имаме и лъч надежда Simple Smile

# 162
Уффффффффф да , така е , ама нали трябва да имаме и лъч надежда Simple Smile

Е че защо да нямаме лъч надежда? До сега как сме живяли? Пълно е с вируси, бактерии и други страшни неща, дато се готвят да ни изядат, пък си живяхме. И с този вирус ще си живеем, не е толкова страшен и това вече се доказва с всеки изминал ден.

# 163
Въртя - суча аз и си търся оправдание, че не смея да букна нещо от сега за декември или малко преди това. Съгласен съм с вас, че и това ще отмине, но КОГА? Неизвестността плаши или поне става спирачка в момента. Желанието ми беше да се кача на новия Коста Смералда, планирано беше за сега, днес трябваше да слизаме от кораба, уви! Затова сега отново се оглеждам за този кораб. Маршрута е до болка познат, но какво да се прави, като фен на Коста искам и на този кораб да бъдем. Има цени в момента за декември -предколедно около 400 евро на чомек за гарантирана кабина,като включа пакет напитки и има малка отстъпка от 10% и така цената става сравнително добра. Или поне на мен ми изглежда такава. Въпросът е дали декември всичко ще е ок.

# 164
  • Sofia
Силно вярвам, че до зимата всичко ще бъде наред. Поне дотолкова, че да можем да пътуваме.
Предстои ни едно ходенв в края на юни/ началото на юли до Швейцария и се надявам да можем да отидем. Свързано е с дъщеря ми и знам, че много го чака.

Общи условия

Активация на акаунт