КРУИЗИ /Тема 15/

• 54 241
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Има надежда, ваксините са тук и навсякъде. Броя на заразените намалява- дано е трайна тенденция! Сигурно е едно - събирайте си парички, ще се плава през 2021г. Ние си резервирахме вече два круиза, както писах по- горе в постове. Едни Фиорди за юни, едни Балтийски столици за септември и вече се оглеждаме за предКоледно плаване тук в Средиземно или Адриатическо. Цените ли? Много са изгодни, писах на лични на някой и букнахме.

# 391
  • София
Щастлива и плавателна 2021 година на всички желая!
Сподели за цените, моля, на мен също ми е любопитно - Фиорди през юни и за нас!
.... Ние си резервирахме вече два круиза, както писах по- горе в постове. Едни Фиорди за юни, едни Балтийски столици за септември и вече се оглеждаме за предКоледно плаване тук в Средиземно или Адриатическо. Цените ли? Много са изгодни, писах на лични на някой и букнахме.

# 392
И аз букнах за май месец, да видим как ще е положението. Между другото вече има опция да се буква с Free cancelation както е при хотелите, трябва да се провери обаче дали всички корабни компании го предлагат...

Весели празници и не спирайте да мечтаете, за да има какво да ви се сбъдва!

# 393
През последните няколко години пътувам приоритетно само с Коста заради клубно ниво и отстъпкит които получавам за лоялност. Фиорди ги взех от 6 юни с Фалвоса от Амстердам и финал в Бремерхавен на цена с напитки за кабина гарантирана от 700 евро, което не е съвсем евтино за 8 нощи, но пък имам пакета напитки и сигурно ще ми направят безплатен ъпгрейд до външна или балкон. Знааете, че Фиорди е скъпо, но това си заслужава. балтийски ги взех също с напитки с тръгване от Стокхолм за 480 евро от 18.09.2021г . В момента и двата круиза не ги виждам, но пък и сайта на коста е временно спрян за онлайн резервации, когато го пуснат ще ви пиша какво има налично и на какви цени.Понеже ме четат и много познати които искаха да се организираме за Фиорди ще отбележа, че избързах с букването защото имах върнати около 500 евро от неосъществени плавания през тази година. Отговорих и на лични и във фейсбук профила си на тези с които сме приятели там.

# 394
  • Пловдив
700 евро за 8 дни с напитки за фиорди си е супер оферта. Обикновено са там цените са двойни. Само много рано ми се вижда юни месец, но пак си е идеално. Ще кажеш ли маршрута? И другия също, той направо пък без пари...

# 395
Фиордите започват на 6 юни така: Амстердам-на море-Берген-Олден-Ондалснес-Фалаам-Ставангер-на море- Бремерхавен ,като искам да уточня че пълният маршрут завършва в Амсетрдам на 15 юни, но ние го открихме на сайта на коста в този вариант за който писах, затова и цената беше по-изгодна.
Другият маршрут е от 18 септември и е: Стокхолм-на котва-Хелзинки-Санкт Петербург- на котва-Талин-Стокхолм-на котва, ДАААА знам малко втръсващо с тези дни на котва в Стокхолм но така са го направили. Иначе Санкт Петербург е добре ,защото единият ден е за москва, другият за Санкт Петербург. Дано нама повече принудителни спирания на круизите или въобще да не се позиционират в тези региони, защото и на мен ми втръсна да се навивам за дадено пътуване и после да изчаквам за следващата година. Общо взето само това ми остана в Европа и съм готов вече за Кариби.

# 396
  • София
....Иначе Санкт Петербург е добре ,защото единият ден е за москва, другият за Санкт Петербург. ...
Абсурдно ми звучи! Няма как да съчетаеш за два дни и двата града. 1-во разстоянието между тях, второ-цените(ужааааасно е скъпо) и 3-то-в Петербург и два дни са ти малко.
Сега да кажа за Фиордите - малко ми се струва висока цената! Бях ви казала - ние сме на Антъм оф дъ сийс, 9 нощувки за 829 евро. За сравнение между Антъм и Фаволоза и дума не може да става!
luba_rizova, чудесно си е юни месец за Фиорди. Гледах температурите по нашите пристанища и разликата с най-високата температура през август е само 1-2 градуса.

# 397
  • Пловдив
Ами не знам, аз бях юли, даже в деня е който не залязва слънцето, със същия кораб като НА домино, много ми хареса, де.
Домино, а маршрута ти за балтийкси столици е точно, какъвто аз съм правила. Не е проблем двата дни в Стокхолм, скъп град е, и възможността да спиш а кораба и да го разгледаш, е много добра. Ние бяхме двата дни в Санкт Петербург и не ми стигна, не знам защо искаш да биеш път чак до Москва, която е огромна и за нея няма да стигне и само ще си изгубиш времето в път и нерви.
Абе, дано станат, взе да ми писва вече, честно казано, поне още 1 година аз на круиз няма да се кача.

# 398
Днес  има промоция Msc Precioza 11 нощувки фиорди от Хамбург 28.04.2021-479евро
https://www.kreuzfahrten-zentrale.de/kreuzfahrt/msc-preziosa-fjo … gens~32294-60241/
Веднга бих букнала ,но не са ми удобни датите .

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 18:29 от ivanova 1234

# 399
....Иначе Санкт Петербург е добре ,защото единият ден е за москва, другият за Санкт Петербург. ...
Абсурдно ми звучи! Няма как да съчетаеш за два дни и двата града. 1-во разстоянието между тях, второ-цените(ужааааасно е скъпо) и 3-то-в Петербург и два дни са ти малко.
Сега да кажа за Фиордите - малко ми се струва висока цената! Бях ви казала - ние сме на Антъм оф дъ сийс, 9 нощувки за 829 евро. За сравнение между Антъм и Фаволоза и дума не може да става!
luba_rizova, чудесно си е юни месец за Фиорди. Гледах температурите по нашите пристанища и разликата с най-високата температура през август е само 1-2 градуса.

Всъщност може и го има като бордова екскурзия, първи ден се прави Москва със скоростен влак от петербург, пък вторият ден е оставен за тук. Но това няма значение, въпросът за цените на круизите и въобще кое е изгодно е и кое не винаги е бил предмет на спорове тук. затова и не искам да посочвам цени никога, но понеже сте ми приятели и затова ви ги дадох. само ще вметна, че цената е с пакет напитки които са минимум вече 30 евро на ден. да знам и за напитките много сме спорили тук-трябват или не. Всичко е въпрос на личен избор. Обичам на вечеря да пия чаша вино , а след това в някой бар две три малки уискита. На обяд ако е вкуса храната също мога да се поглезя с една две бири. цената не едно питие средно на брой е около 5 евро, така че пакета винаги е бил за предпочитане. винаги от коста си взечач тарифата с напитките, защото там имам право на тези 10-20% оф и отделно дава повече клубни точки, които като станат определен брой и преминаваш в друго ниво. това е накратко, но спирам да пускам оферти с цени тук за да не се получават едни ненужни коментари и пресмятания.

# 400
  • София
..... но спирам да пускам оферти с цени тук за да не се получават едни ненужни коментари и пресмятания.
Еееееее, domino25, недей така! Как спираш?!? Нали си обсъждаме офертите взаимно, аз лично смятам, че информацията е полезна - важна е и чуждата гледна точка, особено подкрепена с аргументи. На един са му важни напитките, на друг - компанията, на трети - маршрута и т.н. Цените на круизите са категорично повод за коментарв темата. Все пак се опитваме с нашите си скромни доходи да се съизмерим с останалите...
Аз ти го написах, защото виждам, че си много ентусиазиран и лекичко те побутвам да пробваш други компании. Ако се решиш - пак ще си говорим - нещата са направо несравними! Да не мислиш, че съм голословна - имам 5 круиза с Коста, включително и на Фаволоза, а даже и на фаталната Конкордия.
Аз за балтийския круиз наистина не те съветвам да правиш екскурзии и в двата града. Била съм в Москва(самостоятелно) и в Петербург(с круиз). Почти нищо няма да видиш и усетиш за това време. Това не са градове за един ден. Виж Петербург в двата дни, които ще си там, а Москва - по друг начин.

# 401
Бях на първо плаване на най-големи тогава - Хармония на моретата на Роял, разбира се че разликата е огромна. Бях на новичкия Меравиля на МСЦ също на едно от първите плавания. Коста са най-нисък клас но съм ги избрал след поне 10 опита именно заради ценовото предимство.

# 402
  • Плевен
Здравейте и от нас! Да се надяваме, че всичко лошо ще остане назад в старата година, а Новата ще ни донесе много пътувания и нови дестинации!
Домино, много е хубаво, че споделяш оферти, нали това е смисълът на темата тук. Ние пък имаме 7 круиза, но сменяме компаниите. От постовете на Блед си направих извода, че не бива да робуваме само на една компания, все пак преимуществата на нивото не са чак толкова огромни, предпочитам да се възползвам от изгодна оферта на която и да е компания. И за нас напитките са доста важни и за сравнение круизът ни през февруари в Дубай с Аида прима за 7 дни ни струваше 700Е за четиримата общо. Влюбихме в кораба, а и децата постоянно имаха достъп по сокове всякакви и огромно разнообразие от екзотични плодове, да не говорим за прекрасния аквапарк и всички други забавления, а и няма сървис чарджис. 3 пъти бях на Меравиглия, с ПиО пътувахме, всичко беше супер, но не мога да го сравня с Аида. Затова мисля, че е хубаво да се пробват различни компании, но все пак всеки сам си решава.
Много ми се иска да се качим и на Роял Карибиън, но на някой от по-големите кораби заради забавленията, но с тези почти тийнейджъри цените са като за 4 възрастни и ни излиза доста солено.
Иска ми се да намеря някоя хубава оферта за лятото за фиорди и вярвам, че ще изкочи нещо!
Поздрави на всички и дано скоро да можем да се похвалим с нови резервации!
Пожелавам ви прекрасна Нова година!

# 403
Разбира се, че ще пробвам и с други, даже нещо повече искам да се върна по-назад и отново да повторя с първият си кораб Селесте едни гръцки островчета. Понякога освен цената определящо при избора наистина е и кораба и компанията. Както казваш Ани, роял карибиън за наистина царство за забавленията с деца, просто можеш да си вземеш с тях круиз не заради маршрута, а заради кораба и въобще да не слизаш по пристанищата. Нещата обаче около ковид кризата се задълбочават и то сериозно по отношение на вероятността да искат от нас задължителни имунизации, строги правила с новите здравни протоколи и не на последно място- несигурност. Все още продължават промени в планувани тръгвания, спирания на кораби, маршрути. Ако преди ковид нещата бяха ясни с година две , че и три напред сега никой неможе да каже какво ще се случи само след три месеца. Така на практика от март месец тази година въртим едни депозити за круизи, ваучери за самолетни билети, автобусни екскурзии и почивки в Турция и Гърция и какво ли още не пък резултата е само един за сега - СТОП! Ако малките хотелчета и резорти по нашто Черноморие и Турската ривиера се посъвзеха малко тази година круизите направо катастрофираха. Това е огромна загуба за тях, което означава трудно възстановяване, може би и фалити, което не е никак добре.Никой от нас не иска да прави планове, да плаща някакви макар и минимални депозити и после всичко да се отменя като се отлага за едно несигурно бъдеще време. В момента българия продължава да е в т.нар червен списък на СЗО и мисля круизните линии които първи ще пуснат плавания не ни броят сред новите си пасажери. И за двата си резервирани круиза през 2021 получих тези указания и линк от където да следя кои се допускат на борда и кои не и при какви правила. Затова въпросът е не кога круизните компании ще са готови с рестарта, а кога ние ще сме ок като пасажери от България.
ЧЕСТИТА НОВАТА 2021 ГОДИНА НА ВСИЧКИ!     

# 404
  • София
...От постовете на Блед си направих извода, че не бива да робуваме само на една компания, все пак преимуществата на нивото не са чак толкова огромни, предпочитам да се възползвам от изгодна оферта на която и да е компания. И за нас напитките са доста важни ...
Точно Блед изобщо не е подходяща за сравнение, защото тя разполага с много свободно време(останалите сме ограничени в рамките на годишен отпуск) и взима евтини круизи(в неатрактивен период), които в по-голямата си част са на по-ниско бюджетни компании.
По отношение на преимуществата от клубното ниво, не са никак малки, особено за вас, на които са им важни напитките. На Селебрити и Роял сме с високо ниво и имаме всеки ден от 5 до 8 вечерта неограничено количество напитки - в баровете, или в клубовете на "елитите". domino25, можеш да пиеш и по 10 уискита, ако искаш.
Сутрин има отделен ресторант за закуска с предлагане на смутита, всякакви кафета, екзотични плодове и по-различни сладкиши, както и алкохолни коктейли - 2-3 вида. Имаме и безплатно пране, гладене и хим. чистене(2 неща). И други екстри има, разбира се, дадох пример с по-популярните. Предпочитам високо клубно ниво(готова съм да им "робувам") в Селебрити и Роял, а не в Коста и еМеСЧи.
Ровете за оферти, излизат добри, но трябва честичко да се следи.
Пак казвам - аз с удоволствие споделям и обсъждам всяка оферта. Благодаря на всички ви и пожелавам да сме здрави през новата 2021 година!

Общи условия

Активация на акаунт