Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 827
  • 858
  •   1
Отговори
# 135
Липния пример и много говорене. Децата са невероятно умни, и разказано правилно всичко разбират

# 136
Обяснявам като на възрастен, че по ръцете остават микроби и че те по никакви обстоятелства не трябва да са там. Показвам често и чрез лични примери към детето!

# 137
Ще му обясня за микробите и за това какво причиняват. Ще обясня какво означава хигиена, но най-вече с личен пример.

# 138
Обяснявам под форма на игра и любими герои. Така най-лесно задържам интереса му към нещо важно.

# 139
Създаването на хигиенни навици у детето от ранна детска възраст е полезно и необходимо. На децата трябва да се обяснява на разбираем език, с примери и по забавен начин, за да им е интересно и да изпълняват с желание.

# 140
Големият ми син е на 7 год. и отдавна минахме този сериозен разговор, но все пак е момче и се налага често да му го припомням. Обяснявам му, че микробите са навсякъде- ако не си измие ръцете след като се прибере от игра навън и пипне някъде остават микроби и те са опасни и може да се разболее. Да се преоблича след училище или след игра навън.Постоянно повтарях- преди храна мий ръцете, след тоалетна мий ръцете и т.н. След време се научи .
Малкия ми син е на 1 год. и сега се учим на навици и кое е правилно и кое не. Преди хранене и след хранене винаги мием ръцете, а ако са изцапани казваме АА. И сега когато ги изцапа или пипне навън прави АА и ми подава ръчичката да му я чистя- голям сладур е.

# 141
  • София
Едното ми дете е на 1 година и трудно би разбрало нещо от хигиена в момента.
Другото е на 12 и е лесно да му се обясни. Там всичко става с разговори и няма нужда от онагледяване.

# 142
С баткото все още ми е трудно да му създам навик за миенето на зъбите. Иначе знае и спазва за миене на ръцете, за слагане на ръка пред устата например когато кихне.
Определено някое забавно клипче или герой помагат.
Правихме и един експеримент, който видяхме в интернет, който онагледява как сапунът ни пази от бактерии. Беше интересно Simple Smile

# 143
с пример от родителите е най-правилното обяснение.

# 144
Моят син е голям, но като малък съм му създала такива навици, че май съм прекалила.
Сега той понякога ми прави забележки BlushBlush .
Винаги съм разговаряла с него, като със зрял човек и съм обяснявала причините за всяко действие.

# 145
Ще и обясня, че ръчичките трябва да се мият редовно, защото това пази нашето здраве. Особено преди хранене. Ще и обясня, че хигиената е важно нещо за нашето здраве и живот

# 146
Помагат ми много анимираните видеа които намирам в интернет. Вниманието и веднага печелят героите, който обясняват какво е вирус, колко е важно да сме чисти. Мием ръцете на куклите със сапун, шампоан и обясняваме често.

# 147
  • София
Моите деца отдавна бяха малки, но им показвах и учех с личен пример. На внуците също сега така уча. Но и много говоря, обеснявам.

# 148
На моите деца съм обяснила,че човек трябва да бъде чист(да спазва добра лична хигиена),организиран и подреден..така ще им бъде по-лесно и на тях. Като по-малки им обясних,че най-често се разболяват в градината от мръсни ръчички ,и че добрата хигиена е пътя към добро здраве.

# 149
Ще обясня на дъщеря си че микробите са малки и невидими същества, но това че не ги виждаме не ги прави безопасни - могат да предизвикат различни болести, заради които после трябва да ходим на доктор и да пием лекарства.Ще и обясня, че те живеят там където е мръсно, и за това е важно да си мием ръчичките със сапун често, за да сме здрави.

Общи условия

Активация на акаунт