Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 829
  • 858
  •   1
Отговори
# 150
Винаги обяснявам какво може да случи при неспазване на хигиена и как може да приеме бактерии от мръсотията, които да доведат до много болести и проблеми. Показвам й как да мие ръце и зъби, какво да не пипа и т.н. На 4г. е и винаги прави обратното, но с времето нещата ще се получат. Simple Smile

# 151
Винаги обяснявам на децата, че по ръцете има бактерии и затова е важно да се мият редовно. За ежедневния душ обяснявам горе долу същото. За да си почива нощем нашето тяло, то трябва да е измито.

# 152
По- скоро бих му показала какво как се прави с моите действия, вместо да му обяснявам.

# 153
Мисля ,че личният пример е най-важен за изграждане на хигиенните навици.С помоща на книжки и видеа също може да се помогне на детето да свикне да се грижи за хигиената си и външният вид.

# 154
Представете си, че пред вас стои детето ви. Как бихте му обяснили какво е хигиената и защо тя е толкова важна за нашето здраве?

Не е нужно, да си го представям, защото това се случва всеки ден. Пробвам всички варианти, за да не се повтарям, като почвам от форма на игра и приключвам с лекцията за малките зли гадини, които ни разболяват. Разказвам истински случки, за излизане от тоалетната със сухи ръце и ръкуване, при което микробите вече си купонясват на двама души, затова след ползване на тоалетната трябва да се пуска водата и да се мият ръцете със сапун.
Нагледните примери са по-добри, затова и след клипа за децата и вируса мойте затворени калпазани си мият ръцете по над 10 пъти на ден. 😂😜🍀
Разбира се, не са само ръцете, имам лекции и за зъбите, лицето, тялото 🌈

# 155
  • София
Синът ми вече е голям, но с тези въпроси ме върнахте години назад. Беше му интересно да слуша обясненията ми за невидимите "буби" по ръчичките, които ако влязат в коремчето ще го разболеят и после коремчето и главичката ще го болят.

# 156
На дъщеря ми съм обяснявала много как и защо трябва да се поддържаме чисти. При нея лесно изградих навици, защото има слабост на тема медицина. Говорех като на голям човек.
Синът ми пък много имитира кака си. Отделно на нея ѝ е интересно да му помага при миенето на ръцете.

# 157
Моето дете е на 2г.11 м. , но отдавна знае какво е хигиена. Сама ме кара да ѝ мия ръцете. А да си мие зъбите - обожава! Не ми се е налагало да обяснявам ,  понеже нещата с нея станаха от самосебе си. Но когато ѝ мия ръцете ,примерно играем на "питка" , интересно ѝ е така да ги мием, а и съм сигурна ,че няма неизмито място.

# 158
Давам личен пример и показвам как се мият ръцете.

# 159
Моите две  фурии са на 6 и  7 години.Едно от  първите неща на които ги научих
бе колко е важна хигиената.Миналата седмица неволно чух малката да обяснява на куклата
какво представляват микробите и колко е важно за нея да си мие старателно ръчичките и не само Joy

# 160
С песнички за малките микроби по ръцете, които ни вредят.

# 161
Моето детенце е на 2 год. и всеки път като му мия ръцете, очите, зъбите и дупето му обяснявам, че това са много важни хигиенни навици да изглежда добре и да не мирише Smiley

# 162
Хигиената е много важно нещо. Възпитавайки детето си е от изключително значение да му бъде обяснено и то да бъде запознато с това що е хигиена и какво са хигиенни навици.
Метод, който е много подходящ при даването на такива познания на детето е използването на любимите му анимационни герои или хора, които то адмирира. Давайки пример с любимите му костенурки нинджа, със сигурност бихте пожънали успех! Сложете купа с чиста вода пред детето. Потърсете я с черен пипер на прах. Накарате детето да потопи и извади пръста си. По него ще има залегнали частици от пипера. Обяснете му, че това са микробите, които го нападат или също, че това са враговете на любимите му анимационни герои!
За да се избавят от тези врагове, костенурките нинжда използват вълшебен гел, който ги предпазва от тези натрапници! Намажете пръста на детето с течен сапун и го накарате да го потопи в същата купа. Така около пръста ще се образува невидима аура от защита. Разкажете му история по ваш избор. Ефектът е гарантиран. Така и в бъдеще, когато детето комуникира с други деца може да разпространи историята ви и да им повлияе, така повече деца биха успели да разберат как и защо е важно да се спазва лична хигиена.

# 163
Като им обясняваме спокойно и им създадем навици.

# 164
На децата съм обяснила за хигиенните навици под формата на игра.И децата гледат родителите си и ги копират.

Общи условия

Активация на акаунт