Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 834
  • 858
  •   1
Отговори
# 195
  • Горна Оряховица
Ако не миеш ръцете бацилките влизат я стомахчето и болиииии Simple Smile
И пеем песничката " мии си ръцете, мии си ръцете всеки всеки ден..."

# 196
Аз съм обяснила на моите двама сина ,че ако не си мият ръцете ще се разболеят.Хигиената е много важна за здравето на човека.

# 197
Моя човек е още бебе, но когато порасне, ще му обясня за микробите. Може и книжка някаква да купя да четем или филмче да му пусна по темата.

# 198
Представете си, че пред вас стои детето ви. Как бихте му обяснили какво е хигиената и защо тя е толкова важна за нашето здраве?

Той е на 1г. и 7 мес. Разбира вече малко по малко. Обяснявам, че трябва да се мият очички, ръчички и зъбки сутрин и вечер, за да сме здрави и красиви. Че не трябва да се лапат ръцете, както и други предмети. Казвам му, че са мръсни и ще го заболи гърлото.

# 199
  • у нас
Малките деца се учат от примера, който им дават по-възрастните /техните родители, баби и дядовци/. Така и моите деца, с примера от нас, и с игри при миенето с ръчичките и личицето, им обяснявах как и защо се прави. Често пеехме "едната мие другата другата, а пък двете лицето".
Сега при това извънредно положение, заради употребата на антибактериални гелове, кърпички, маски, ръкавици и тн., им обяснявах, давах примери, колко е важно да се пазим и да пазим другите.

# 200
Казвам, че навсякъде около нас има микроби и вируси и ако не се мием се разболяваме. А никой не иска да бъде болен, нали? Това всяко дете го разбира.

# 201
Хигиена е да е чистичък. Да си мие ръчичките преди хранене. Да си мие сутрин и вечер зъбките. Да не лапа боклуци. Да не си цапа дрехите или да ги сменя, ако са изцапани.

# 202
  • Бургас
И аз мисля,че най-важен е личният пример.От малка и обяснявам колко е важно да се поддържа тялото чисто.Дори и книжки съм купувала на тази тема.

# 203
  • тук, на мястото си
Обяснявала съм, че по мръсните ръчички има малки животинки, които могат да попаднат в коремчето и то да те заболи. Децата ми вече са големи, имат свои деца. Сега те обясняват за сапуна и чистите ръце.

# 204
  • Пловдив
Обяснявам, че мръсните ръце носят микроби, от които боли коремчето и главичката. Чистите ръчички и дрешки пък носят хубав аромат. Показвам книжки с Чук и Пук и Мърльовците. Показвам клипчета, как и животните се мият и чистят, за да са здрави и да могат да играят. Личният пример също е от голямо значение. После леко на шега и като игра /защото децата обичат игрите с вода/ дечковците измиват ръце, лице и зъбки, помагат да почистим в къщи.

# 205
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Моите деца са големи и вече имат изградени навици ,първото нещо като се приберем е миене на ръце, зъби се мият сутрин и вечер.

# 206
Обяснила съм, че ръцете трябва да се мият веднага, след като се прибере, след тоалетна и преди ядене; зъбите се мият, за да са здрави и бели; всеки ден трябва да се къпе, за да е здрава.

# 207
На първо място ще обясня за микробите и какво могат да ни причинят. А после как да ги премахнем.

# 208
Моята дъщеря има изградени навици от най-ранна възраст. Знае за малките, невидими вредители, които живеят в нас и около нас. Знае, че водата и сапунът са основния им враг. Честото измиване на ръцете, ежедневен душ и смяна на бельото и чорапите са задължителни. От години ползваме антибактериален гел, особено при пътуване.

# 209
Имам дете и му обяснявам, че хигиена е нещо, което ни поддържа чисти и здрави. И че в нея се включва редовно миене на ръце, зъби, всекидневно къпане, чистене на уши и рязане на нокти.

Общи условия

Активация на акаунт